BAB 6

Short Story Completed 82170

-HASIF SAFA POV-Tangan digempalkan menjadi penumbuk, Wajah dicermin ditenung sendiri dengan pandangan sinis. Kejadian petang semalam masih terimbau membuatkan tidurnya malam semalam terganggu. Bagaimana harus tidur nyenyak bilamana hati masih panas mengingati kejadian dimana abang kembarnya mencabul wanita kesukaannya?. Argh sial jantan keparat tu, kau tunggu nasib kau!.

"Kau boleh fitnah aku Hermi, kau boleh buat daddy aku benci aku, aku masih boleh tahankan diri aku lagi. But when you touch my woman, I cannot forgive you! You wait for your bad luck later". Desis Hasif Safa perlahan. Wajahnya dipalingkan ke arah cermin lalu tuala diambil dan berlalu ke tandas.

Dia merendamkan diri didalam bathtub sambil termenung sendiri. Ikutkan hatinya, mahu sahaja dia menggomol Iris Mikayla dileher wanita itu bagi menghilangkan bauan jantan keparat itu. Tapi dia harus bertahan. Tidak mahu gadisnya itu menjauhkan diri dari dia.

'sikit masa lagi, just one day... you'll be mine". Gumamnya perlahan lalu tersenyum manis.

____________________________________-IRIS MIKAYLA POV-

"Kayla, sini nak.. makan sama sekali". Panggil aunty Tihah kepada Iris Mikayla. Iris Mikayla mengganguk lalu dia dan Laila berjalan melepasi ruang tamu dan diduduknya di kerusi makan. Tangan rancak menyajikan minuman untuk mereka sekeluarga. Dah lah menumpang, kalau tidak menolong apa pula kata keluarganya walaupun keluarga Laila selalu menghalang dirinya membuat kerja, tapi dia berdegil juga mahu menolong.

"Kayla bila balik Johor, nak?. Dah call ibu disana?. Risau dia mengejut je anaknya balik tidak diberitahu. Taknak duduk disini lama lagi ke?". Bertubi soalan yang didapati. Tidak sempat mahu menjawab, aunty Tihah sudah bertanya soalan lanjut.

Iris Mikayla hanya tersenyum simpul. Dia cukup tahu bahawa Laila dan mamanya risau akan kepergian dia dari KL ke JB dan dia yakin mereka susah mahu melepaskannya kerana rindu.

"InsyaAllah lagi 4 bulan ni aunty. Masuk je tahun baru, terus Kayla balik JB. Kayla dah call ibu dah, katanya nanti nak otw balik sana call dia lagi. Nak masak sedap-sedap untuk Kayla katanya". Iris Mikayla tersengeh semasa menjawab pertanyaan itu. Rindu nya dengan ibu!. "Aunty Tihah jangan risau, ada masa kita datang sini, kita kan boleh calling-calling". Sambungnya lagi.

Suapan diteruskan dan dikunyah perlahan. Mulut sahaja ke makanan, tapi mata ke Aunty Tihah. Aunty tihah pasti risau dan sukar untuk melepaskannya. Tapi apa lagi pilihan yang dia ada?. Tiada pilihan!. Dia harus balik walau bagaimana caranya sekalipun.

"Baiklah kalau kamu dah kata begitu, nanti kirim salam ke ibu ye, nak. Lama lagi, tapi dah rasa dekat. sekejap je masa berlalu". keluh aunty Tihah. Iris Mikayla hanya senyum segaris.

*BACA JE.. JANGAN MENGALAHHHH**TERUSKAN JE SAMPAI BAB 11 DAH BEST.. BAGI SIS LAH.. BUKAN NAK BERLAGAK..TAPI.. TAPI... ARGHHH SUDAH LAH. TAK BACA NYESAL*.

Share this novel

Guest User
 


NovelPlus Premium

The best ads free experience