BAB 19

Short Story Completed 82170

-HASIF SAFA POV-Matanya tajam memerhati setiap gerakan gadis itu di rakaman video telefon. Ian, Orang seruhannya yang merakam setiap gerak geri gadis itu. Nasib baiklah Hasif Safa mengupah orangnya untuk memerhatikan gadis itu dari jauh.Risau terjadi apa-apa kepada Iris Mikayla.

Namun, ini yang dia dapat?!. Bukan main lagi gadis itu tersipu malu memandang lengan sasa lelaki dihadapannya. 'Damn, kau memang nak kena Kayla'.

Malah, gadis itu siap boleh tersenyum malu apabila sesekali lelaki itu bergurau dengannya.

"SHiT!. Bila aku mulut cabul, kau dah marah- marah aku.. Tapi bila dia yang memerhati dalam diam lengan sasa putih yang berurat tu bukan main lagikan kau Kayla. Kau tunggu!". Gertaknya. Tangan dihentak ke meja cafe itu.

Fikirnya, mahu makan petang dengan gadis itu. namun apabila sampai didepan pejabat gadis itu, didapati oleh Ian yang wanita itu sudah keluar makan dengan kawannya.

Tidak terjangkau akal fikiran Hasif Safa bahawa 'kawan' yang dimaksudkan oleh Ian itu adalah Amsyar. Mahu tak angin barannya bila dapat tahu gadis itu keluar bersama lelaki lain!.

"Tunggu nasib kau nanti Kayla.." ______________________________________-IRIS MIKAYLA POV--RUMAH BANGLO EMEER-(7:30PTG)

"Sakit lah Safa. Lepaskan.. pandailah saya turun kereta sendiri. Yang awak marah sangat ni kenapa hah?". Soal Iris Mikayla keanehan. Sesekali lengan kecilnya dironta dalam cekaman lelaki itu. Sumpah pedih!.

"Turun sekarang.. aku tunggu kau dalam bilik, Kau lambat, siap kau!". Kaki panjangnya pergi meninggalkan Iris Mikayla didalam kereta bahagian penumpang.

Laju sahaja kaki Iris Mikayla keluar dari perut kereta lalu membontoti lelaki yang sudah jauh kehadapan.

tapak kaki menaiki anak tangga satu persatu. Sampai sahaja di depan bilik, lengan kecilnya ditarik masuk ke dalam.

Pintu dihempas kuat lalu dikunci dari dalam oleh Hasif Safa. Nasib sahaja lah Emeer masih belum balik kerja. Katanya ada hal yang tidak dapat dielakkan serta kerjanya yang bertimbun.

"Safa.. awak okey ke?". Dengan teragak-agak, Iris Mikayla menyoal Hasif Safa.

Saat mata tajam itu merenungnya. Terus sahaja kepalanya ditundukkan. dia gerun.

"Dengan siapa kau keluar luch tadi huh?". Soal Hasif Safa sambil kakinya melangkah kedepan mendekati gadis itu.

Iris Mikayla yang terdengar telapak kaki itu mendekatinya terus sahaja di menjauhkan diri beberapa langkah. Namun, langkahnya mati apabila menyedari belakangnya ada katil bersaiz king.

Walau dalam ketakutan, dia tetap sahaja matikan langkahnya. Apa lagi pilihan yang dia ada?. Mahu memanjat katilkah lalu melompat keseberang sana pula?.

Dia buntu, jadi ini lah tindakkannya. Hanya menikus di tempatnya berdiri sekarang.

"Pekak ke?. kau nak aku ulang soalan balik ke huh?. well.. For your infomation, if aku ulang balik soalan aku, aku kena cium bibir kau dulu baru dapat soalan ulangan dari aku. If you want, aku boleh bagi".

"Apahal yang tak kena dengan awak ni Safa?. Suka hati saya lah nak keluar makan dengan siapa pun. Yang awak sibuk sangat kenapa?!". Marah Iris Mikayla. Hujung katanya ternaik seoktaf.

Dia rimas, rimas dengan lelaki dihadapannya yang tahu mengongkong soal hidupnya. Ibunya sahaja tidak pernah mengongkong dia.

"Apa kau cakap?, suka hati kau nak keluar dengan siapa?. Okey fine, tapi kenapa kau gedik mengeletis bila dengan jantan tu huh?. Suka?? Kau suka dengan dia ke?. Siap nakal lagi ye mata kau pandang lengan dia. Well, why not kalau kau pandang lengan aku?. Jangankan lengan.. semua badan aku, Kau diizinkan lihat!".

Gertak Hasif Safa lalu butang kemajanya dibuka satu persatu sehingga habis. Baju Tshirt putih bahagian dalam juga dibuka.

And yes!. Dia bertelanjang dada. Hanya berseluar.

Membuntang mata Iris Mikayla. Pucat satu badannya. Air mata yang bertakung ditahan agar tidak tumpah ke pipi.

"Safa.. bu--bukan macam tu Safa.. Sa--Saya.. saya cuma.. saya tak sengaja!. Ye.. yee, saya tak sengaja pandang lengan dia". Dalih Iris Mikayla. wajah putihnya sudah bertukar merah. Merah kerana ketakutan sehingga ingin menangis.

"Kenapa huh?.Sexy ke lengan dia?.Then.. Look at me,Honey.. I'll show you my sexy body too. how ?.tempted, isn't it?". Selamba sahaja Hasif Safa menuturkan katanya lalu lengannya dikaut kearah pinggang ramping itu.

Tangannya dari pinggang dinaikkan ke badan belakang gadis itu lalu diusap perlahan.

Iris Mikayla rasa seperti mahu pitam. Dia takut.. Dia begitu takut akan situasi sekarang ini. Air mata yang daritadi ditahan akhirnya jatuh mengalir sehingga kedagunya. Teresak-esak Iris Mikayla menangis di pelukan Hasif Safa.

"Safa!. Let me go.. keluar Safa.. Saya benci awak. Saya betul-betul benci awak, Safa!." Jerit Iris Mikayla dengan telapak tangan kecilnya memukul - mukul dada lelaki itu.SUMPAH DEMI APAPUN, DIA BENCI LELAKI ITU!.

Hidung Hasif Safa kembang kempis menahan gelodak amarahnya. Geram dengan tutur luahan gadis itu. "Kau kena sukakan aku, cintakan aku, sayangkan aku.Because I am your future husband, Kayla!."

Usai mengatakan itu, terus sahaja tangan Hasif Safa mengepit kedua belah pipi gadis itu lalu mengucup bibir munggil Iris Mikayla dengan kasar. Sungguh, lelaki itu sedang diluar sedarnya sekarang ini. Nafsu mengawal didalam diri Hasif Safa.

Iris Mikayla mengapai- gapai tangan lalu menolak bahu Hasif dengan kuat. Namun tetap sahaja masih belum terungkai tautan bibir mereka.

3 Minit dalam berkeadaan begitu, Hasif Safa melepaskan ciuman lalu menarik nafas bagi menghirup udara yang hampir sesak dicelah jantung.

"Safa..I beg you, please don't touch me. I'm sorry, Safa .. I'm so sorry .. I'm afraid of you like this. Mana Hasif Safa yang saya kenal dulu, huh?". Rayu Iris Mikayla. Air mata sudah lebat menuruni pipi. Badan semakin lama semakin bergetar hebat. Jantungnya usah dikatakan, bagai lari maroton sahaja gayanya. Berdegup kencang.

"Shuuuu.. don't cry dear.. tonight, you are mine. Don't run away from me again,Kayla. I will mark you as mine." Pujuknya perlahan di tepi telinga gadis itu yang masih tersarung dengan tudung lalu telinga itu dikucup.

Dengan kasar, tubuh kecil itu ditolak keatas katil.

Malam itu bagaikan malam yang penuh jahanam, malam yang paling sial buat Iris Mikayla. Segala jeritan dan rontaan Iris Mikayla dimalam itu bagaikan berlalu ditiup angin di telinga Hasif Safa.

*Bagi sis rehat jap lah.. Malam sambung or esok pagi ye?.hmm*

Share this novel

Guest User
 


NovelPlus Premium

The best ads free experience