BaB 23

True Story Completed 18943

Farah mula berasa resah gelisah disebbkan periodnya masih tidak dtg pd buln ini.x kan pregnant kot,x mungkin...lmbat dtg mungkin juga...lg beberapa minit tugas farah akn selesai begitu juga dgn shah,mereka ada temujnji pd ptg itu.farah yg menunggu shah sedang hand over tugas2 pd asisstannya dgn penuh sabar."abg kita nk lepak mna kjap lg?..."nnti abg bawak,follow je"..."dh jom blik,tunggu abg kt parking motor"...kebetulan...apabila motor yg di tunggang shah dan di bonceng oleh farah melalui jln ampang hilir,telah ternmpk oleh zam yg melalui jln yg sama,tetapi zam di belakang,x kn zam x cham no plat abgnya knnnnn...zam terus follow mana hala tuju mereka itu,sehingga shah menurunkan farah dikediaman makciknya.zam follow lg sehingga ke trafic light ampang point,zam berhenti bersebelahan dgn shah."long jom pi minum2 kt mamak depan tu"...ajakkan zam diturut oleh shah."trkejut gua,ingat sapa td,lu pun main jerkah cam tu,tp x leh lama tau,gua ada hal lpas ni"...zam hnya mngangguk setuju.zam telah mngesyaki yg alongnya ada awek lain,lain mcm kt ats motor td,siap peluk baik punya.

Restaurant mamak di kawasan ampang point,mereka lepak disitu.sambil menunggu mamak bawakan minuman."long nk tnya skit,jwb jujur ye"..."eh tnya je la,mcm x biasa pulak lu ni"..."td wa nmpk lu bonceng awek mana?...trsentak along mndgr?..."hah kt mna lu nmpk?..."laaa dri td kot gua follow lu dri ampang hilir smpi la wa berhnti sebelah lu kt trafic light td"..."member satu tmpt kje,dia mintak tlg wa antar dia blik,tu je"..."klu mcm tu lu ckp,wa ok je,tp jgn mcm2 pulak long,lu lama dh kawin dgn kak long,nk nk umi pun dh wat kenduri korang,umi dh syg kak long tau"..."ermmm x de menda la ngah,wlau apa pun wa x kn lepaskn kak long tu"...air yg dihidang hbis diteguk,lalu masing2 minta diri utk pulang.setibanya di rumah,jam pun dh menunjukkan pukul 7.45 mlm.shira baru lepas menunaikan fardhu maghrib."syg mlm ni abg nk keluar blik,takut blik lewat atau x balik,so syg tido la dulu,x yh tunggu abg ye"..."nk kemana abg ni?..."ada hal nk jmpa kwn lama yg kje hotel lama la"...shira hnya mndiamkn diri dan terfikir sesuatu.along pulak bergegas masuk kebilik air utk mandi dan bersiap.nk keluar lg kan....huh hampeh...

Shira hnya memerhati gelagat suaminya itu tanpa berkata apa2."ok syg abg nk gerak dh ni,take care ye"...perasaan shira kuat mngatakan yg suaminya ada perempuan lain,tp x bole nk bersuara di hadapan suaminya,sebb mls nk pnjang2 cite dan bergado.ada bukti kukuh baru bole buat kira.hampir 10 thn shira telah mnjadi isteri along,along berubah sejak mula bekerja di tempat baru.mcm mana cara nk dptkan bukti,smpi sakit kepala shira dibuatnya.nk tnya2 staff dia kt hotel tu...nnti apa pulak org ckp yg aku ni teruk sgt smpi x percayakan suami sendiri.terfikir dibenaknya ingin mmberitahu pd umi,abah dan abg ngah,cuma cari masa yg sesuai nnti.

Shah menunggu farah diluar rumah makciknya,rupa2nya shah dan farah bercadang nk pergi ke club disko modesto's yg terletak di jln perak kl.mereka telah berbincang semasa pulang dri kje ptg td semasa di ats motor.jam ditgn menunjukkan pukul 10 mlm."kita lepak mkn dulu,sambil tunggu pukul 11 mlm,today lady's night,u bole masuk free"..."ok lg pun mmng tgh lapar ni"..."nk mkn apa?..."farah nk fish & chips la"..."ok jom"...mereka mengoder dan mkn bersama2."hbis mkn,pe lg,menujulah mereka berdua ke modesto's itu.bising bingit telinga kedengaran muzik yg rancak dan sgt kuat.masuk2 je shah mncari tmpat utk diduduki,mmng agak padat,ramai yg berkunjung disitu utk menghiburkan hati."let's go jom kita dance?..."farah yg x biasa pergi ketempat begitu jadi sgt hepy,mau x nye ramai gadis2 cantik yg seksi berada dlm tu.mereka mula menari bersama.sedang asyik menari bersama,ada pulak sorang awek ni,trlanggar shah hmpir nk jatuh awek tu,namun dpt disambut oleh shah.terus terberkenalan disitu jugak.disebbkan bila berckp masing2 tidak di dengari,jadinya,awek tu berikan pd shah name kad nya.farah kelihatan cemburu pd masa tu.hampir sejam di situ,farah mngajak shah keluar segera.x de mood la tu,jelous punya psl.

"Nape cepat sgt nk keluar ni farah?..."x suka lah u layan awek td tu"..."ala x de pape la,kn terlanggar je"..."tu ada name kad dia bg kn?..."ok ok i buang nnti"..."nnti nk wat pe?sekarang buang"...shah pun berpura2 pergi berjln kearah tong sampah,shah mengeluarkan kertas putih seperti name kad tu dri poket seluarnya lalu terus membuangnya,pada hal tu kertas lain,nmpk konon mcm dh buang name kad itu.baru kelihatan farah seperti senang hati.kena tipu jugak si farah tu.terfikir di otak shah utk check in hotel yg berdekatan utk brmlm disitu bersama farah,memandangkan esok shah plan nk ambik mc je,begitu juga dgn farah.akhirnya mereka jd juga bermlm di hotel jln sultan ismail.sebelum mereka check in,farah mmberitahu tentang dirinya yg masih belum period lg,tp shah memujuknya,jika masih tidak dtg lg dlm 2 minggu ni,shah akn bawak farah ke klinik utk gugurkan kandungannya,jika ye jika x dtg...farah seperti bersetuju dgn tindakkan shah begitu.bodoh punya perempuan.....

Share this novel

Guest User
 


NovelPlus Premium

The best ads free experience