BaB 14

True Story Completed 20002

Along menghulurkan tgn pd abg ngah dan di sambut dgn separuh senyuman dri abg ngah."tq byk2 ngah,along mintak maaf dri hujung rambut smpi hujung kaki,bergenang air mata along menahan sebak,hampir jatuh air mata along...apabila abg ngah erat memeluk tubuh along."hati2 long,kirim salam pd kak long ye"...along mengangguk dan berlalu meninggalkan perkarangan rumah umi.setibanya di rumah,along terus membersihkan diri dan bersembang2 dgn shira,segala yg berlaku kesemua along ceritakan.shira juga mmberitahu along kemana ia pergi,tido,dan brtemu dgn sape,sume di ceritakn juga."dh hbis cite ni,jom tido esok nk kje kn"...yes esok kje.

Zam dgn cara x sngaja mmberitahu umi dan abah."tau x,norri tu dh ada buah hati",terkejut umi mndgr knyataan bang ngah."hah mana tau ni,serkap jarang la tu".."norri sendiri bgtau bang ngah masa kita org sama2 jd pngapit semlm,dh2 la umi nk kenen2 kn along dgn norri,umi x malu ke,actually uncle & aunty pun dh tau yg norri ada buah hati,sengaja je uncle tu melayan umi"...tersentak hati umi."tgk uncle memahami kehendak ank2 dia,tp umi masih lg busuk hati trhadap ank menantu umi,x rasa malu ke"?...umi hanya menyepi senyap seribu bahasa.abah hnya tergelak2 kecil sambil memandang umi.."padan muka u,ingat norri tu nk ke si along yg x de pelajaran tinggi tu,ntah2 setaraf dgn dia study kt U tu,fikir la cik mah"...abah terus tergelak besar sengaja nk membahan umi.

Mlm yg gelap setelah lampu dimatikan oleh abah,umi hnya memandang syiling dan terus terfikir,patutlah bila ckp je nk satukan mereka berdua,si norri mcm x nk layan sgt,sengaja lari2 kn diri,buat2 bz,seolah2 norri x endahkan kata2 aku.rupa2nya dh ada yg punya.ermmm x pe la korang nk cuba main2 kn aku dlm diam ye,tunggu aku akn buat sesuatu,sebelum norri kawin.kali ni umi hanya buat plan sorang diri.sebelum dia sendiri yg akn dpt malu,baik dia sendiri yg selesaikan.tunggu.........

Zam di bilik sendirian masih terlentang sambil mndgr radio.hatinya telah sejuk sedikit,oleh sebb umur dh mkin meningkat.mls dh nk mcm2 hal lg,lg pun hal tu dh lama berlalu,x guna nk brdendam sgt,mudah2an Allah bg ganjaran yg lbih baik utknya.rasa2nya,next week cuti,nk g jln lepak2 umh along dgn kak long la,mintak buah fikiran kak long psl nk pikat awek,awek suka apa ye,kot2 kak long bole bantu.ada baiknya jugak,klu berbaik2 dgn kak ipar ni.ahhhh lagu dh x best,tutup lah...tido lg bgs.

Shira dh mkin bosan dgn sikap umi,x sudah2 lg perangai cuba nk pisahkan along dgnnya.dugaan demi dugaan shira kena tempohi sehingga naik fed up jadinya.inilah di katakan syaitonnnn telah menguasai...

Share this novel

Guest User
 


NovelPlus Premium

The best ads free experience