BaB 5

True Story Completed 20002

Assalammualaikum,shira yg sgt ku kasihi,di hrp syg sihat selalu di samping keluarga tersyg.zam di sini sihat sejahtera.macam mana sekolah,zam selalu doakan syg berjaya SPM nnti.study sungguh2 tau,ingat tu semua utk masa depan kita.zam di sini juga akan study sungguh2 hingga berjaya.zam x sabar nk hbiskan belajar,bole keje,cari duit byk2 nk cepat kawin dgn shira.zam nk sehidup semati dgn shira.zam janji zam akan jaga shira hingga jannah,tu juga janji zam pd umi dan abah,abah ada juga ckp,masa dia hantar zam ke sini,dia ckp,klu bang ngah betul2 dh suka sgt kt shira tu,bang ngah belajarlah sungguh2,klu tu yg menguatkan bang ngah utk terus maju,abah terima.tu yg abah pesan tau syg.terus bersemangat zam tau syg.ni zam ada kirim gambar sekali utk tatapan syg jika syg rindu sgt kt zam...cium gambar zam ni ye.ok sampai sini dulu catatan zam utk shira ku syg,next time zam tulis surat lg ye.harap shira bls surat ni nnti pd alamat yg terlulis di belakang gambar zam tu.(alamat asrama)...salam sayang kasih cinta dari ku utk mu...
yg benar
kekasih hatimu
zam zaidin

Allah...mati aku mcm ni,zam!!!!!maafkan shira.....shira dh tersalah langkah,ya Allah,apa aku dh buat ni!!!.menggigil seluruh tubuh badan shira selepas mmbaca surat yg di kirim dari zam."klu aku buat hal dgn lelaki lain,x pe la jugak,ni......abg dia sendiri!!!,dgn abg dia"......shira brckp sendirian.mcm mna nk buat ni,terlanjur terbercinta dgn along,dan dh terlanjur juga ke ranjang.itulah jika terlalu ikutkan nafsu,x bole dh nk brfikir secara waras.ikut sgt hasutan syaitan.bila di fikir2 semula,ermmm x pe la,masa masih lg pnjang,mungkin lain pulak citenye nnti,aahhh relax je la.itulah bisikan hati shira.dlm pd shira memikirkan hal zam,terlintas otak shira teringatkan peristiwa minggu lepas bersama along.terus dtg balik berbunga2 dihati shira,masih terasa lg kesakitan di faraj shira,jln pun slow dan mengengkang sikit dri biasa,bila terkencing pun terasa pedih,tu cuma hanya sementara waktu je,tp shira pandai,kt umah buat masa ni,shira memakai kain batik,jdnya...x de la perasan sgt mama dan babah terhadap shira.

"Syg...along nk lg la",.."dh la long,shira x nk dh,sakit sgt ni,rasa mcm x larat nk jln,pedih long",..."haaa ye ke,Allah...,syg larat x ni,jom kita gi mandi cepat,takut nnti dia org balik",..."tlg shira long,sakit,menggigil kaki ni",..."come syg"...along terus mengangkat shira masuk ke dlm bilik air.along nk memandikan shira,tetapi di tolak oleh shira,sebb shira masih lg sakit,terus x de mood jadinya.selesai saja shira mandi junub,giliran along pulak utk mandi junub.sementara tu,shira menyiapkan dirinya.jam pulak telah menunjukan sudah pukul 3.30 ptg.shira menunggu along bersiap2,kerana along akan mnghantar shira pulang.nampak gayanya umi dan abah belum balik lg.x sempat la shira nk jmpa.elok la lg pun shira masih menahan kesakitan,nnti kantoi pulak.along dh pun siap,nk gerak balik dh,mak aiii sakitnya masa duduk ats motor ni,menggigil peha shira di buatnya,nk buat cam mne,terpaksa tahan aje la,tgn si along ni pun satu,x reti nk stay snyap2,asyik nk pegang tgn shira utk di ciumnya.nmpak gayanya along dh mula menyintai shira,ye la...mana x nye,shira la first girl yg shah jahanamkan,shira jugalah first girl yg telah pecahkan teruna shah.hati shira mula berbelah bagi,antara zam dan shah.shira syg terhadap zam,tp shira mulai menyintai shah.tersentak shira dari lamunan,di sebbkan along memberhentikan motor dikawasan umah shira.hah dh smpi rupanya,sehingga x menyedari apa2,menggelamun sepanjang perjalanan.turun je shira sambil membuka helmet,shah sempat berpesan..."klu ada apa2 call along terus"."ok long",jwb shira ringkas,ye la maybe x de mood,masih sakit lg.mama dan babah masih x blik dri kje lg.masuk umah je terus shira masuk kedlm biliknya,salin pakaian,terus tido sehingga esok pg,x pe tido smpi esok pun,esok kn ahad,no hal kn,rest more.....ntah mana pegi nya solat,mkn mlm,tido je.

Shira mencapai sebuku kertas kajang yg berada di ats meja tulisnya,lalu shira ingin membalas semula surat kepada zam.Terfikir2 shira,bgaimana nk membalas surat zam ni.nk berterus terang,x smpi hati,takut lain jadinya.nk di diam2 kn,akan kantoi pulak,lg teruk jadinya.shira masih lg memegang surat zam serta gambar yg di kirim zam,shira membelek2 gambar zam,aku syg sgt kt kau zam,tp...abg kau telah menodai aku,tanpa di paksa,aku jugak merelakan.aku mulai jatuh hati pd abg kau zam,maafkan aku,maafkan aku dan yg pastinya...aku tahu,kau x akan memaafkan aku seandainya kau tahu apa yg trjadi antara aku dan abg kau,bisik hati kecil shira.Airmata shira telah pun membasahi pipinya.X guna dh nk menyesal,benda dh pun terjadi,x akn bole di putarkan kembali.nk x nk,shira harus juga membalas surat zam ni secepat mungkin,kerana shira x nk zam terfikir yg bukan2,takut nnti zam hilang tumpuan utk belajar,dh la jauh,hati susah,takut parah.

Dengan mulai membaca Bismillahhirrohmannirrohim.....
Assalammualaikum zam yg di kasihi,di hrp zam berada di dlm keadaan sihat walafiat senantiasa.shira di sini,usah lah zam risaukan,shira sihat2 sahaja.yg shira harapkan,zam tumpukanlah pelajaran zam,jgn fikir yg bukan2,walau apa pun yg terjadi,shira tetap sygkan zam.insyaallah klu ada umur pnjang kita berjumpa nnti,itu pun klu zam cuti balik kl.klu zam rindukan shira,tatap lah gambar shira ni.(shira sertakan gambar sekali).sampai sini coretan shira buat zam.jaga diri,mkn minum semua ye...dan....yg paling penting STUDY HARD ok...bye assalammualaikum.
salam syg
shira aqila samad

Telefon berdering ring...ring...ring...shira berkejaran utk mengangkat telefon yg berdering dering,"hello,assalammualaikum",..."waalaikumsalam shira",along ni,..."errmmm along,bila nk jmpa,actually ada hal yg shira nk bg tau along ni",..."haaa ni mesti psl bang ngah kan",..."ermmm yg tu satu hal,ada lg hal lain",..."apa lg tu,ckp sekarang,along nk tau jugak",..."alaaa mana bole ckp dlm ni,hal ni kena ckp depan2",..."ok mcm ni hujung minggu ni along ambik shira kita gi lepak mc'd jalan silang,amacam"?,..."haaa ok long setuju,nnti dtg ambik shira tau",bye.tup ganggang telefon di letak.kali ni shira kena jugak kuatkan hati utk memberitahu hal yg sebenar pd along,shira dh x nk lg menyamarkan diri sebagai farah.jgn along terkejut sudah nnti...shira dh x kisah lg lpas ni nk jd apa pun jd lah...jnji shira x nk lagi semakkan otak utk merahsiakan perkara itu.

Share this novel

Guest User
 


NovelPlus Premium

The best ads free experience