ITS03-Kisah bekas isteri.

Family Completed 29847

Sebelum Hanif pulang ke singapura. Dia sempat membawa Alana bertemu Fariza beberapa kali. Alana sudah mula memanggil Fariza dengan panggilan Mommy.
"Mommy, let's go ," ajak Alana.
"go to where? Fariza.
" go home." Fariza terkedu dengan kepetahan Alana

'mesti bapak dia yang ajar ni' bisik hati Fariza

"mommy, lana don't like mama * terkejut Fariza.
" So who is this mama " soal Fariza."
"Alana's Babysitter teach her to call her mama. Its to have tge bonding between them." terang Hanif.
"are you jealous honey" soal Hanif.
"not at all, I know you will love her sooner or later," qbidas Fariza.
"I told you honey that I love you only, she is only being good because of Alana, that's All" kata Hanif.
"Now I know why your wife is eloped with another guy, you must have a love relationship with another woman," serkap Fariza.
"why did you accused me like that. I am being loyal to her and never look for another woman but she can't tolerate my scheduled and meeting another guy while I am away. But I don't mind loosing her because I have you now. Only you in my heart honey" rayu Hanif. Mereka berdua sering kali berbual melalui WhatsApp dan sesekali berbual. Melalui telefon dan video call.
"Mommy, when you come back?" soal Alana menerusi panggilan video.
"do you miss me princess?. Alana menganggukkan. Kepalanya.
" say, daddy miss you more" Fariza terdengar suara Hanif memberi arahan. Kepada Alana.
"Tell daddy, I don't miss him, I miss you only. Alana must take care of daddy ok" pesan Fariza.
"honey.... Let's talk later after baby is sleeping," kata Hanif.
"Biey. Dinner is ready, come with mama Alana," suara Ayla terlalu dekat di telefon, sepertinya gadis itu mahu memberitahu Fariza, Hanif dan Alana sudah menjadi miliknya.
'dasar lelaki, mulut kata tak nahu tapi dalam diam menjalin hubungan cinta.
Fariza menamatkan panggilan itu, dia tidak mahu Hanif melihatnya menangis, hati Fariza menyata kan benci tetapi perhatian yang pernah diberikan oleh Hanif serta kata kata manis lelaki itu sudah pun menawan hati Fariza
~why did you ended the call~Hanif menghantar pesanan melalui messaging apps.
~Did she stay in the same house with you, in the same room~Fariza.
~Sayang.... I have to be in my workplace all day long, She is just accompanying Alana at home~ Hanif.
~but you are home now. Why is she not leaving? ~ Fariza
~she is preparing dinner for us~Hanif.
~Marry her hanif~ Fariza.
~Sayang, we had this discussion before, She is just a nanny for Alana~Hanif.
~She had called you Bie, ~ Fariza
~I smell jealousy ~ Hanif.
~if she is good enough marry her, she is by your side afterall~ Fariza.
~wait, I am still busy with my work, I will meet your parents soon and marry you. I can't wait to have you as my wife sayang~Hanif.
~There will be a proposal come to me, if you don't want to come faster, don't cry if I belongs to another man ~Fariza.
~sayang I already promised that I will be marry you, but if you want to marry someone else instead,what can I say ~Hanif.
'merajuk pulak dia ni....' bisik hati Fariza.

POV Alina.

Alina ialah bekas isteri Hanif.
Ketika Hanif bawa Alina pindah ke Singapura, Alina keseorangan di rumah akibat Kesibukan Hanif,selepas Alina disahkan mengandung, Hanif semakin bertambah sibuk. Rezeki anak. Saat Alina sedang menghitung hari untuk melahirkan, Hanif berada di Eropah atas urusan kerja, Alina hampir di rompak sewaktu keluar membeli makanan tetapi seorang pemuda telah menyelamatkan Alina. Pemuda itu membawa Alina ke hospitalAlina melahirkan Alana tanpa Hanif disisi. Selepas melahirkan... Alina berpssan pada pihak hospital supaya menghubungi Hanif untuk mengambil anaknya, Alina pula kembali ke Malaysia bersama pemuda yang baru dikkenalinya. Selepas Hanif kembali ke Singapore dan mengambil Alana di hospital, Hanif menyusul Alina di malaysia tetapi Alina sudah memfailkan perceraian mereka.
Hanif cuba memujuk Alina dengan menggunakan Alana tetapi Alina memberikan kad Undangan perkahwinannya dengan pemuda yang membantunya.

"I bagi baby tu pada you, I cuma nk you ceraikan I Hanif." ucap Alina
"I am busy for our future Alina..." pujuk Hanif
I don't need money, I just want your love*"kata Alina."
" ok, fine, Alina binti Samad, I divorced you with the first divorce" balas Hanif.
Sejak itu Hanif membenarkan Alana berseorangan. Fariza ialah wanita kedua yang berjaya menawan hati Hanif.

Shout out for new followers Lemon tea dan fyda kassim, thank you for being part of che da's Squad team. Happy reading

Share this novel

Nenek Gayung
2021-11-21 08:08:44 

best.. nanti topup nak sambung baca :) terbaik che da


NovelPlus Premium

The best ads free experience