MANJA

WaneyZack

Romance Completed 312552

4.9 (4318 ratings)

Synopsis

Inas auliya seorang wanita yang telah menghabiskan empat tahun.. Masa mudanya, setia bersama dengan sorang lelaki yang sangat dicintainya.. Arman khair. Semua itu hancur bila suaminya itu didapati curang.. Dia sendiri yang menangkap kecurangan suaminya di sebuah hotel.. Tapi.. "sebenarnya kami sudah nikah kak!" - Amalina. Terbeliak mata Inas melihat jari manis wanita itu bersarung sebentuk cincin emas. "sayang.. Abang boleh explain.."- Arman Khair. Inas membuka cincin perkahwinannya.. Lalu dibaling cincin itu sekuat hati ke wajah Arman.. "tak perlu! .. Simpan saja cincin tu.. Semuanya dah berakhir! .."- Inas. Inas berlari keluar dari bilik tersebut sehingga terlanggar seorang lelaki.. Selepas meminta maaf.. Dia berlalu pergi tanpa melihat wajah lelaki itu kerana dia mendengar namanya sedang dipanggil oleh Arman dari belakang.. Semasa dalam proses perceraian dia dipukul mertuanya akibat pergaduhan hebat diatara mereka.. Sampai dia dimasukkan ke hospital.. Sampai Inas mengalami keguguran.. Anak yang menjadi alasan.. punca arman nikah lagi.. Inas nekad untuk meneruskan perceraiannya. Dia sudah penat menyara Arman yang tak pernah menghargainya.. Selepas bercerai dia pulang ke kampung halamannya.. Menolong ibunya yang mempunyai sebuah dobi kecil kecilan,dirumahnya.. Sehingga dia diarahkan oleh ibunya untuk mengambil pakaian di satu rumah besar yang ada di dalam kampung itu.. Dari situlah dia pertama kali kenal dengan seorang lelaki yang sangat misteri baginya.. Siapakah manja? Kenapa dia di panggil manja? Satu hari keluarga itu datang kerumahnya.. Membawa rombongan meminang kepadanya.. "ibu! Taknak.. Khawin dengan dia.." - bangkang Inas. "kenapa pula tak nak.. Keluarga tu dah banyak tolong kita.. Apa salahnya balas jasa mereka.." - Amni. Walaupun dia menolak.. Pernikahan itu tetap juga berlaku.. Selepas sah menjadi isteri kepada lelaki yang bernama Raif Althaf.. Semakin Inas ingin mengenali lelaki itu.. Semakin terungkap peribadi lelaki itu. 'dia pura-pura bodoh? Atau sememangnya dia begitu..? Tapi kenapa masa akad nikah tu.. Dia nampak normal macam lelaki lain..' - inas. Siapa dia, manja?...


Rate this story

Share this novel

AlesyaSyahira
2021-04-19  1 Replies

Hi kak WaneyZack! Saya love love love sangat dengan novel MANJA akak! Tak boleh moved on

Hamziah Halibudin
2021-04-18  1 Replies

Donated 200 nCoins

Danisha Farhana
2021-04-09 

jemput semua baca my first novell saya Our Leftenan??

WaneyZack

2363 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Jangan tinggalkan aku

AdeyAll

SLEEP

A. NASHA

Dia Hanya Wanita Biasa

miszhaifa8

SURIA DI HATIKU

IZAZA HAG