Jarak Cinta Kita

NovelPlus

Romance Series 45585
0
(0 ratings)

Synopsis

Bagi Yara dan Fahri, cinta jarak jauh itu adalah pilihan mereka. Sudah 2 tahun mereka tinggal berasingan dalam melayari bahtera perkahwinan. Tidak tinggal serumah tak bermakna kehidupan seharian Yara dan Fahri sunyi kerana sekecil-kecil hal Yara akan melibatkan Fahri dalam rutin hariannya. Biy pakai baju color apa hari ni? – Yara Walau tengah bahagia sekalipun Yara tetap fikir risiko hubungan mereka kerana orang kata ujian datang tanpa diundang. “Tak cukup busy ke sayang buat report kat ofis tu? Ada pula masa ke nak buat monthly report pasal rumah tangga kita…Dah macam bisnes eh.” -Fahri “Perkahwinan tu kan boleh dianggap sebagai bisnes. Kita kan nak jadi pasangan hingga ke Jannah. Kalau bisnes partner perlu tahu untung rugi. Kita mesti la kena tahu apa kekurangan kita sebagai pasangan.- Yara Dalam terlalu mencuba untuk menjadi yang terbaik, Yara tetap ada buat silapnya. Fahri menjadi dingin kerana niat Yara disalah ertikan. Apatah lagi campur tangan keluarga dalam rumah tangga mereka. “You sendiri yang cuba goyahkan kepercayaan kita.” – Fahri Jarak bukanlah punca segalanya!


Share this novel

Rate this story


Comments

ruzies sabah
2024-05-20  1 Replies

pendek pula

Hamzah Asadullah
2024-05-19 

Jenis puan Fatimah ni lagi bahaya daripada si Linda tu

NovelPlus

1484 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience