Kita Cubalah Kahwin!

Risya Amanda

Romance Series 84042
3.8
(537 ratings)

Synopsis

Ilman Wafid dan Eryna Faeeqah pernah bercinta sejak dari zaman awal Diploma namun akhirnya cinta mereka putus sebelum berakhirnya Diploma. Umur dah 28 tahun, tak reti-reti nak kahwin ke Ilman? - Siti Hajar, ibu kepada lelaki bernama Ilman Wafid. Bilalah anak mak ni nak kahwin? Eryn bukan muda lagi. Dah 28 tahun tau! - Puan Aniqah. Mereka berdua bukannya tiada pasangan, ada tapi seperti tiada. Bercinta mahu, berkahwin tidak mahu. Kerana desakan si Ibu, akhirnya Ilman memilih untuk mencari seseorang untuk dikahwini. Tapi mahu berkahwin dengan siapa? Takkan tiba-tiba saja mahu ajak orang asing untuk berkahwin? Eh, apasal pulak i nak kena kahwin dengan you? Dulu you yang tinggalkan i. Ingat mak i akan setuju ke? - Eryna Faeeqah. 7 tahun tidak bertegur sapa, tiba-tiba saja bekas kekasihnya ajak berkahwin. Mak you confirm setuju punya kalau i masuk meminang you - Ilman Wafid. Hati yang dipatah oleh Shahir Idzlan membuatkan Eryna Faeeqah menerima lamaran bekas kekasihnya itu. Bahiyya Zahra kekasih Ilman Wafid pula mengandung. Tapi anak siapa?


Share this novel

Rate this story


Comments

Syuhada Mon Taulani
2022-08-12 

Apa ni apa ni...tkjut ye skli msuk comment section. Aii bru nak peeelllll eryna. Tak sma tak sma dgn mana mana citer pun...plisss update,i want know kenapa jd beginiiii huhuhuu knp eryna je yg lalui smua dugaan itu...

Risya Amanda
2022-08-12  1 Replies

Hai semua, since ms. Stella said that its not plagiarism, memang ada sedikit persamaan dan vibes JAI, so i akan teruskan chapter untuk cerita ni okay? I harap tak ada lagi fans ms. Stella yang bertindak melulu memfitnah i tanpa baca my whole story, i tak salahkan ms. Stella sebab i faham ada die hard fans untuk pertahankan karya-karya dia... but it doesnt mean i plagiat/tiru or else. Please dont jump into the conclusion and give bad influence pada my new reader or anyone yang tak pernah kenal i. If you really adore her, please respect and do not do something that hurts her without any investigation. I hormat ms. Stella, dan dia pun hormat i. Sadly i nak bagitahu, rate i makin menurun since apa yang jadi semalam. I memang takkan maafkan orang yang saja-saja buat rate i menurun tanpa baca cerita i dan ms. Stella and not compare it properly. Senang cerita jangan membuta tuli. Sebab before this i pernah kena fitnah gak, rate i from 5 stars turns to 2 stars. Highlight my words, don't judge a book by it's cover. I tak sure pembaca i adalah supporter/fans i sebab i rasa i tak layak pun nak ada fans untuk karya tah pape i ni. (I jujur). But i do have good news, which is i akan sambung semula cerita ni. Kauorang yang membaca cerita i, i really wanna say thank you sebab i tak sangka ada jugak orang nak baca cerita i, tanpa kauorang i takkan bersemangat untuk sambung chapter by chapter :) :3 Thank you.

Risya Amanda
2022-08-12  3 Replies

Thank you akak, i hargai sangat bila ada seorang pembaca dan fans kepada ms. Stella tapi masih lagi boleh ada reasonable minded. Thanks again, my love <3

Risya Amanda

293 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience