Mr.Hot Sedingin Aisberg

S.N

Romance Completed 585514

4.9 (8704 ratings)

Synopsis

1st story by SN Status: Completed (Editing in progress) Warning:You have to be mature enough to read this story. Plagiarism are forbidden, copyright reserved. Genre: Romantic, Mystery & Humor. Berkahwin dengan En.Hot yang sedingin Aisberg bukanlah sesuatu yang indah. Kerena jodoh mereka dipertemukan. Buat hati Seri Ayuni gila bayang. En.Hot pula berjodoh dengan Seri Ayuni bukanlah keinginannya. Hatinya milik seseorang yang Pasti bukan Seri Ayuni. Hati Seri Ayuni telah dicuri pada hari pertama pertemuan mereka. Namun Tengku Zein Luftman? "Awak..." sapa Seri Ayuni. Suara kenalah bagi sehabis menggoda. Mama bilang En.Hot orangnya manja. Sepi. Aik En.Hot tidur dah ke? Seri cuba lagi. "Awak..." kali ni kasi meleret seikit. Hahaha "Hmm." Uit En.Hot jawab la. Seri makin teruja. Seri melihat penampilan dirinya. Ok! cun. Walaupun rasa macam tak berbaju. Tapi mama cakap ini petua untuk pikat suami. So... "Kalau saya panggil awak abang, boleh?" pinta Seri. Seri duduk bersebelah Zein yang tika itu sedang baring terlentang dengan mata tertutup dan tangan kanan berada diatas dahi. Please say yes. Zein memandang tunak mata Seri pelik. "No. Im not your brother. Shooh..." Namun bila pandang tubuh Seri Ayuni air liurnya ditelan berkali-kali. Lingerie! Dah serupa model baju tidur aku tengok. Merah pula. Wajah Zein membahang. Pantas matanya dibawa memandang arah dinding bilik. Mendung terus wajah Seri. Namun dia tak mudah berputus asa. Seri harus menukar personaliti dirinya bila berhadapan Zein Luftman a.k.a En.Aisberg hanya untuk merebut hati sang suami. Misinya untuk mencairkan hati En.Aisberg memang satu cabaran untuknya dan dia suka. Semua pujukan dan godaan seri Ayuni ditepis hebat oleh Tengku Zein Luftman. Walau pun semakin hari hati Zein bagai dicuit dengan tingkah Seri yang kadang kala nakal tahap menggoda. Dapatkah kehangantan cinta Seri Ayuni membakar hati Zein Luftman? Atau memang Zein Luftman bukan untuknya... Date Published: 22.01.2017 Date Completed: 16.03.2019


Rate this story

Share this novel

shamsiah mansol
2020-10-24 

sn, please help me. need to read the rest. dpt bc smpi bab 38 je. cerita ni menarik sgt. kalau sn ok. akak blh beli online je. melalui email ke? please nak bc sangat sampai hbs. very nice story

Iqmal Izzat
2020-10-22 

Hai Assalamualaikum ^_^ Lepas sahaja anda baca novel ini, jemputlah baca novel saya pula iaitu Pelangi Senja Selepas Hujan Panas... Harapnya bolehlah tinggalkan komen dan support sekali ^_^

Aradea AG Damit
2020-10-21 

Donated 200 nCoins

S.N

4224 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Cintaku Pickupline

Jasmine Mia

"Berdating dengan artist cam tak caye jek, Kis" Kata Alice ..."Tak yah percaya sudah Alice, Betul...

KATA HATI

HAZIF HMD

Sikapnya yang sentiasa merendah diri dan menghormati orang sangat disenangi oleh para peminatnya....

TERTANGKAP CINTA

ARA ATARI

Semasa berhenti tu,Lisa menoleh ke kiri dan ke kanan melihat keindahan waktu pagi yang busy....

CINTA KU BUKAN DIJUAL BELI

ASHRFF ASHARA

“Kau pandang apa? Cantik tak?” muncung mulut Harris ke arah Farra yang berlenggang-lengguk...