SURI HATI SIR DANISH

NAEYD.L

Romance Series 228265

4.9 (2461 ratings)

Synopsis

IYNTAN MEDINA AURISTELA- Degil, keras kepala, ego itu lah dia. Dina merupakan pelajar tingkatan 6 aliran sains di sekolahnya. Dia amat membenci lelaki yang bernama Danish Emir yang merupakan guru mata pelajaran Matematk Tambahan di sekolahnya. Namun siapa sangka kebaikan dan layanan Danish Emir membuatkan dia jatuh cinta pada gurunya sendiri . Cintanya diburu oleh pasangan adik beradik iaitu Danish dan Hariz. DANISH EMIR- Seorang guru yang mengajar mata pelajaran Matematik tambahan. Dia yang punya segala-galanya. Rupa, harta, dan pangkat. Cuma satu yang kurang. Dia ego dan sombong. Menjadi kegilaan para pelajar perempuan di sekolah. Dia berpegang pada prinsip yang mana guru tidak boleh jatuh cinta pada pelajarnya. Dia langsung tidak berminat pada kaum wanita. Bukan sebab gay, tapi dia sudah serik untuk teruskan sesuatu hubungan tanpa rasa cinta. Namun siapa sangka dengan kehadiran Medina dalam hidupnya membuatkan hatinya terpaut pada wanita itu. HARIZ EMIR- Lelaki yang suka berfoya foya. Sikapnya yang terlalu terpengaruh dengan budaya barat menyebabkan dia dibenci oleh Danish. Namun siapa sangka, hatinya turut terpaut pada Medina. Sejak pertama kali dia melihat wanita itu, dia sudah jatuh cinta pada wanita itu. Dia juga telah membuat keputusan untuk memperisterikan Medina. " Kalau sir rasa tak perlukan saya lagi, lepaskan saya. Bagi saya peluang untuk cari kebahagiaan saya sendiri. Saya janji yang saya tak kan kacau hidup sir dan Sera lagi."- DINA " Macam mana saya nak lepaskan awak, kalau hati saya hanya untuk awak sorang Dina. Awak dengar tak degupan jantung saya, setiap kali dia berdegup, setiap kali tulah mengalirnya cinta saya untuk awak Dina. I love you Iyntan Medina Auristela." DANISH " I sanggup lakukan apa sahaja yang you nak, asalkan you terima I balik Danish. I putuskan hubungan tu bukan sebab I tak sayangkan you, tapi I nak kejar cita-cita I. I sanggup tunggu you Danish."- ALISSERA " Saya janji yang saya akan sentiasa lindungi awak Iyntan. Saya sayang awak." - Hariz SIAPAKAH YANG AKAN MEMILIKI HATI IYNTAN MEDINA AURISTELA PADA AKHIRNYA, ABANG ATAU ADIK?"


Rate this story

Share this novel

NAEYD.L
2021-02-27 

P/s: Sebelum tu nad nak minta maaf kalau ambil masa yg lama untuk update.. terima kasih kepada yg masih setia menunggu.. mungkin nad akan ambil masa untuk tumpukan sepenuhnya kepada exam dulu..jadi nad tangguhkan dulu..bila ada masa free nad cuba untuk update..TQ

ddie
2021-02-27 

hihi thank you nad igt dkt kitaorg update jugak walaupun busy. takpe focus dulu kat exam, goodluck!! <3

S.A.K.
2021-02-27 

good luck Nad ....

NAEYD.L

1156 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Destinasi Cinta Kita

Ayumi Natasya

Like The Love of Roses

#wee.Mar

Love Under 18

Ahmad Rosaidi

Bestie hujung nyawa??

IG:nurrshaashaa_