HADIRNYA RINDU

Alin Alia

Drama Series 87891
5
(1175 ratings)

Synopsis

Iris dibuang oleh keluarganya, gara-gara dirinya yang telah mengandungkan anak luar nikah. Sedangkan dia sebenarnya telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali setelah pulang dari tempat kerja. Kekasihnya turut meninggalkannya, kerana tidak mahukan wanita yang sudah tidak perawan lagi. Tibanya hari Iris mahu bersalin, dia telah mengalami pendarahan semasa dalam perjalanan ke hospital akibat terjatuh, dan telah menyebabkan dirinya jatuh pengsan. Tak disangka, ada seorang lelaki yang telah membantu Iris, dan lelaki itu juga telah mengaku suami kepada Iris. Pada awalnya Iris berterima kasih kepada lelaki itu kerana telah membantunya. Tetapi sangkaannya meleset, kerana lelaki itu langsung tidak ikhlas membantunya. Malah, segala tomahan pula yang diterimanya. “Mana suami kau? Jangan cakap, kau mengandung anak luar nikah?” - Faliq “Encik tak berhak nak cakap macam tu pada saya!” - Iris Tidak berakhir di situ, Iris turut menerima pelbagai ujian, sehinggakan dia juga turut diberhentikan kerja dan dihalau keluar dari rumah sewanya. Iris sedaya upaya mencari kerja yang baru, sehinggalah dia mendapatkan kerja sebagai tea lady, di sebuah syarikat besar di Kuala Lumpur. Rupa-rupanya syarikat tersebut adalah milik Faliq. Ya, lelaki yang telah menghinanya dulu. “Kau? Macam mana kau boleh ada dekat sini?” - Faliq “Saya pun tak tahu, ini company tuan. Kalau tahu, saya tak minta kerja dekat sini.” - Iris Tidak sampai seminggu bekerja di situ, Faliq pula meminta Iris, supaya menyamar menjadi kekasih tipunya. Ini gara-gara ibu Faliq kerap memaksa Faliq untuk meneruskan juga pernikahannya dengan bekas tunangnya Asha. Adakah Iris setuju untuk menyamar menjadi kekasih tipu Faliq? #Unlockchapter


Share this novel

Rate this story


Comments

ZUISYAH_P'QA@HDYARUZ
2022-08-12 

Sweet pla Faliq mlm ni(^.^)..naik besemut smpai..hehe..amboi takut lh dgn nama menu tu 'poligami'..ingatkn org ja boleh poligami,tp x sngka pla makanan pn boleh..hahaha..betul kh Irma ni adik sedarah dgn Iris? perangai tu dh bukan mcm adik kandung dh klu sanggup buat mcm tu sekali dkat kakak kandung sendiri..sanggup Irma upah org utk rogol Iris..setan pnya adik..tp sapa yg rogol Iris mlm tu? x kan Faliq kot?..emm..mcm ada bau² plot twist lh..btw tq for update dear..x sabar nak tunggu next chapter..(^_^)..

KeladiBunting
2022-08-12 

sape yg rogol iris... eh eh eh

Asmah Hashim
2022-08-12 

Donated 200 nCoins

Alin Alia

7494 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience