Meh, Sandar Padaku

Cassandra Dicentra

Short Story Series 23159
5
(11 ratings)

Synopsis

"Bos kena kahwin dengan Suraya." Terbeliak mata Anif memandang anak-anak buahnya. Mahu saja dia mengerjakan dua ekor itu cukup-cukup. "Gila ke? Aku yang jaga dia sejak kecil, and now, aku kena kahwin pulak dengan budak tu?!" Bentaknya. Hampir 43 tahun hidup membujang, sekarang tiba-tiba kena kahwin dengan gadis yang jauh lebih muda dari usianya. Gila ke apa?! "Takde cara lain dah bos! This is the only way that we have now! Kita tak boleh kalah dengan Johan." Ezra berterusan memujuk. Azri mengangguk setuju. Sementara, Anif dilanda kegusaran. Mana mungkin gadis seusia Suraya mahu menjadi isterinya. Pasti gadis itu akan menolaknya bulat-bulat! "Err, tak boleh ke kalau kita cari orang lain untuk dia?" Cadangnya. Janji aku selamat. Geli siot... "Seriously boss? Sanggup ke jantan tu protect dia as much as you do all these years? I don't think so. Hanya bos aje yang boleh lindung Suraya dan tumpaskan Johan." Ezra pula tidak mahu mengalah dengan keputusannya. Arghhhhhhhhhhhhhhhhh! Pening kepala aku! *mempunyai unsur negatif (baca di atas tanggungjawab sendiri) sesuai untuk pembaca berumur 18+ ke atas. *slow update *nama watak, keadaan, situasi, tempat, atau apa-apa perkara yang ditulis di dalam karya ini, tiada kaitan dengan mana-mana pihak mahupun individu/organisasi. *just a cliche story-jangan letak harapan yang tinggi *baca santai-santai


Share this novel

Rate this story


Comments

sangeetha
2024-05-28 

Donated 600 nCoins.

Sutera Merah
2024-05-25  1 Replies

Ezra dan azri ni yg rosakkan plan calon jodoh si anif,apelah yg dieorg buat agaknya...hehehe....

SHA
2024-05-17  1 Replies

Hi semua, tumpang promote ye. Jemput baca novel sy yg bertajuk 'TAKDIR YANG TERTULIS' thank you.

Cassandra Dicentra

332 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience