Duda For Rent

Stellanelson

Romance Series 11086
5
(400 ratings)

Synopsis

[Free Reading] "I sewa Luth pada you satu juta sebulan. Cukup sebulan I nak duda I semula. Deal?"-Sofea Medwilson. Disebabkan permintaan Sofea supaya diceraikan, akhirnya mereka berpisah. Tetapi Luth masih menagih cinta dari bekas isterinya. Dia merayu untuk kembali bersama tetapi Sofea tegas. Dia mahu berkahwin dengan lelaki idamannya, dato' Jay tak lama lagi. "But I cintakan you Sofea, kenapa you minta I ceraikan you! I am still loving you, always!!!"-Luth Harison. "Sebab I dah jumpa lelaki yang lebih baik dari you. Lelaki yang mampu beri I segala-galanya. Tak kedekut macam you! Ceraikan I dengan talak tiga sekarang Luth!"-Sofea Medwilson. "Deal, I akan bayar sewa untuk duda hot you ni."-Keisha Stephanie. Namun, hidup Sofea kini tidak ubah seperti peribahasa sudah jatuh ditimpa tangga. Selepas berkahwin dengan Dato'Jay, hidup Sofea makin sengsara. Rumah tangganya kian berantakan, malah semakin teruk dari apa yang Sofea sangka. Dia tidak dapat nafkah malah, dilayan seperti pembantu. Semakin lama, Sofea merindui belayan dari suaminya. Dia sedar bahawa cintanya kepada Luth melebihi segalanya. Tetapi dia terpaksa menyewakan Luth kepada seorang wanita misteri atas sebab dia perlukan duit untuk tebus talak. "You nak tebus talak dari I? Okay, satu juta than I will let you go."-Dato' Jay. Luth Harison akhirnya berjaya disewa. Tapi tak sangka pula wanita yang menyewanya ini sebenarnya pshyco dan obses dengan rupa paras dudanya. Ya, dia wanita berhati iblis yang penuh misteri dan kaya raya. Huh, jangan ingat Keisha mahu melepaskan Luth senang-senang. Tidak sama sekali, selagi duit sewa dibayar, Keisha mahu duda itu tetap bersamanya. Keisha yang mementingkan kesempurnaan, dia mahukan benih Luth masuk kedalam rahimnya supaya dia dapat melahirkan keturunan yang sempurna. "Luth, you are mine forever! Kalau you lari, sampai kelubang cacing I akan cari!" Cinta dan obsesi Keisha menjadi penghalang Sofea dan luth untuk bersatu. Mampukah Luth bertahan dengan perempuan pshyco itu? Sampai bila kontrak mereka akan terikat? "Aku nak duda aku semula!" "Take it if you can" Keinginan dua wanita untuk merebut cinta darinya telah menyebabkan Luth tersepit. Buntu. Atau memang dia mahukan wanita pshyco itu? Akan terjawab: Duda Untuk Disewa Karya stellanelson © say no to plagiat!


Share this novel

Rate this story


Comments

Bunga Lily
2022-11-29 

jemput singgah novel baru saya yang bertajuk Rumah Tangga Paksaan

WiNWiN
2022-11-27 

ayookkk.. Kan dah kena baling epal.. Haahaaaa lagi dear..

Readers
2022-11-26 

bestt bestt besttt, Tq Update Author

Stellanelson

1909 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience