HOLD ME TIGHT

Alin Alia

Romance Completed 319539

5 (4711 ratings)

Synopsis

Lari di hari pernikahan? Begitulah yang terjadi kepada Raisha Naura, yang telah melarikan diri, akibat tidak mahu dinikahkan dengan seorang lelaki tua yang berpangkat Datuk. Dia yang telah salah faham dengan perkataan 'Datuk', menyangkakan itu adalah panggilan Datuk untuk lelaki tua, yang sama umur dengan arwah datuknya. Tetapi tuakah lelaki itu? Datuk Hayden Hiddelston yang sepatutnya bernikah dengan Raisha, terpaksa menanggung malu, apabila berita pernikahan tak jadinya, masuk ke dada akhbar. Dia pula merupakan pewaris tunggal Dedaun Kristal dan juga seorang ahli perniagaan yang terkenal di Malaysia. Apabila dimalukan seperti itu, Datuk Hayden merasakan maruahnya, sudah dipijak-pijak. Lebih-lebih lagi dengan seorang perempuan kampung. Disebabkan, Datuk Hayden telah berjanji dengan arwah nendanya iaitu Nenda Sarimah, Datuk Hayden terpaksa pula mencari Raisha, untuk meneruskan pernikahannya, walaupun nendanya sudah meninggal dunia. Tetapi ikhlaskah dia, untuk mengahwini dengan pilihan arwah nendanya itu? Dengan bantuan penyiasat persendirian, akhirnya Datuk Hayden mengetahui keberadaan Raisha, yang sudah pun berada di Korea Selatan. “Wow, amazing! Wajah you nampak happy ya? Langsung, tak ada rasa bersalah. You tahu tak, you dah malukan I? Dan nenda I juga dah meninggal dunia, disebabkan you! Sekarang ni you boleh berseronok dekat sini? - Datuk Hayden. “Nenda? Siapa nenda? Do I know her?” - Raisha. “I'm too stupid, sebab terima je cadangan arwah nenda I dulu, untuk mengahwini you, tanpa I kenali you.” - Datuk Hayden. “Saya pun tak tahu Datuk sebenarnya bakal suami saya. Lagipun saya dipaksa nikah oleh ayah dan mak tiri saya. Tapi semua ni bukan salah saya pun. Siapa suruh Datuk tak bagi gambar Datuk? Kalau saya tahu Datuk handsome macam ni, tak adalah saya larikan diri sampai ke Korea. Tak sangka pula saya, Datuk adalah pangkat ya? Ingatkan orang tua ganyut tak ada gigi.” - Raisha. Datuk Hayden terpaksa meneruskan pernikahannya dengan Raisha, walaupun di hatinya begitu membenci wanita itu. “I don't need you. I can do it myself. Go away. Tak payah tayang muka dekat sini.” - Datuk Hayden. “Hello, siapa pula tayang muka? Siapa yang nak tolong tampalkan plaster tu? Dah besarkan? Buatlah sendiri. Saya pun tak hairanlah, kalau Datuk nak tertonggeng ke apa tadi. Sepatutnya saya biar je, Datuk terkangkang dalam lubang tu. Sekarang ni bayar duit saya. Saya dah beli plaster dengan iodin ni. Sini mari wang.” - Raisha. Apakah yang bakal terjadi seterusnya, antara Datuk Hayden dan Raisha? Dan adakah kebencian Datuk Hayden terhadap Raisha akan kekal selama-lamanya? Dan bagaimana pula untuk Raisha menambat hati Datuk Hayden, supaya lelaki itu tidak membencinya lagi? #Klisenovel #Unlockchapter #WARNING! Mature contents include!


Rate this story

Share this novel

AH Clans
2021-12-03 

Donated 600 nCoins

Sea Anne
2021-12-02 

Tumpang promot ye author =). Jemput singgah my novel Serikandi Kanda By Sea Anne.And good luck dan teruskan berkarya buat author.

Thilagavathy Palakrishnan
2021-11-29 

Donated 200 nCoins - good luck sis alin...

Alin Alia

6987 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Friendship is Beautiful

Nuril_Shuhada06

Penjaga Hati

Tiarr Ra

Love you..My Choco

CIK Shaa

my zauj white eyes

Anisa