Suami Durjana

Rafizah

Drama Completed 157460
5
(1470 ratings)

Synopsis

Hanafi berkahwin dengan Jannatil bukan kerana cinta. Jannatil yang tahu Hanafi tidak pernah mencintainya tetap ingin berkahwin dengan Hanafi. Perangai Hanafi yang kasanova tidak pernah berubah walau pun usia perkahwinannya dan Jannatil sudah menginjak 7 tahun dan mempunyai seorang anak. Tetapi semuanya berubah bila Hanafi di perangkap dan tidak sengaja telah merogol seorang gadis berumur 15 tahun bernama Intan Saleha. Hanafi telah di ugut dan terpaksa berkahwin dengan Intan Saleha di sempadan siam. Kerana Intan Saleha itu masih di bawah umur jika dilaporkan kepada polis Hanafi pasti akan dipenjarakan. Hanafi membenci Intan Saleha kerana bapa saudara gadis itu yang telah memerangkapnya. Hanafi membawa Intan Saleha tinggal dirumahnya bersama Jannatil. Hanafi mengenalkan Intan Saleha sebagai orang gaji yang akan bekerja di rumahnya. Tidak ada yang tahu bahawa Intan Saleha adalah isteri keduanya, termasuklah Jannatil isteri pertama Hanafi.


Share this novel

Rate this story


Comments

Nur Farrah Ilyana
2022-08-06 

Hai... Boleh follow sy ye.. Newbies dlm ni....

Zill Gard
2022-08-02 

Hai! jemput singgah novel saya 'My wife don't know'. Jangan lupa komen dan follow sekali ya, thank you =)

Nisya_np
2022-07-26 

Erk, maaf benda ni urgent tau. Sy senanya dah lama tak buka np sbb byk kerja lepastu hari ni tiba2 terniat nak baca novel yg saya dah masuk kat library tapi tiba2 hilang. Sy tengah cari tajuk satu novel ni tapi I tak ingat tajuk dgn author tu. Dah cuba cari tak jumpa-jumpa. Minta kalau ada yang tahu tolong bantu saya ya. Novel tu memang best gila nk mati Tak tau macam mana hurai sgt tapi memang novel tu lah yang terbaik sbb pernah masuk dashboard popular heroin dia bimbo, psycho, gold digger, selama sy baca novel tak pernah lagi sy terbaca dalam satu cerita semua boleh masuk, lawak dia, sedih dia, dendam apa semua, hanya novel tu je yang dapat bawa masuk semua tu. Kalau tahu boleh bagitahu sy tau! Ha, kalau tak silap watak utama Nur dengan abe Izzul.

Rafizah

3579 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience