Love and Obsession

Eve

Romance Completed 567204

4.9 (3193 ratings)

Synopsis

“No , I said no . Adik tak nak . Full stop. End of story.” Kuat pekikan Hana Aishah bergema segenap rumah. “Adik jangan rude . Mak tak pernah ajar anak mak kurang ajar.” Merah padam muka emaknya menahan malu melihat amukan anak gadisnya. Malu pada tetamu yang datang membawa hajat yang besar. “I don’t care mak , what I say is final . I’m not going to ruin my life by committing to a .. a ... “ Belum sempat Hana Aishah menghabiskan bicara , abahnya yang selama ini hanya berdiam diri , bersuara sekaligus menamatkan bukan hanya perbincangan mereka tetapi meletakkan tanda noktah pada hidupnya . “Adik . Abah dah buat keputusan and my decision is final . You are marrying him and if you disobey me , don’t ever call yourself my daughter.” Terduduk anak gadisnya mendengar kata - kata muktamad abahnya . Kecewa mengatasi segala amarah yang sedang menguasai diri . ************************************ Hana Aishah . Seorang gadis moden yang lantang bersuara . Sekarang bertugas sebagai doktor pelatih di sebuah Hospital Kerajaan di Ibu Kota . Hidupnya gadis ini bebas tanpa komitmen kerana cita citanya yang tinggi . Bebanan kerja sebagai seorang doktor pelatih menajdikan hidupnya terlalu sibuk untuk sebuah perhubungan . Hidupnya berubah 360 darjah sejak berjumpa dengan pembulinya di tempat kerja . Tengku Fakhrul . Berkhidmat sebagai registra di Hospital yang sama . Perfectionist kalah firaun bak kata Hana Aishah . Kerjanya hanya satu , giving Hana Aishah a living hell. Takdir Allah membuatkan mereka bersatu dalam satu keterpaksaan . Tapi mungkin paksaan itu bukan untuk kedua - dua pihak ? Misteri demi misteri dirungkai dari hari pertama mereka bertemu . Penyatuan mereka dipenuhi dengan dendam , cemburu , betrayal and sacrifices. “You love me but your obsession is killing me and you. The reason that he died is because of your obsession.”


Rate this story

Share this novel

Azie
2021-10-14 

Bru habis marathon bca novel ni . x pernah sy baca novel sampai nangis sesungguhnya. Sedih dpt suami obsess cmni.ni baru novel klau transfer ke drama x tau lah cmna airmata turun.tq author for excellent novel.

mektiii
2021-10-09  2 Replies

besttt sgt..ngis2 dbuatnye..xyh blik nga fakrul lgii...buka buku baru..kehidupan yg baru..suami baruu..semuaa baruu lah..nakk smbungann pleaseee..

nizz
2021-10-07 

marathon baca citer ni.. air Mata xhenti2 dr chapter 70 ..tq author Eva..best sgt meruntun jiwa.. nnati sambung baca Demi Adam.....

Eve

2129 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

BODYGUARD UNTUK FIRA

Misya Elvira

KE AKHIR GARISAN

FADZ

Kau Pehal?!

quay

YANG TERBAIK

EVA FREDO