Hanya Dia Yang Aku Cinta

NAEYD.L

Romance Completed 119419

5 (874 ratings)

Synopsis

1st story...On going ~Tidak ada perpisahan antara kita. Di mana pun kau berada, kau akan sentiasa ada di hatiku.~ Raisha Emelda seorang gadis dari keluarga sederhana. Pertemuan tanpa diduga dengan Zafril Haqeem telah menghuru-harakan hidupnya. Tambahan pula, ibunya bekas pembantu rumah di rumah banglo milik Puan Zulaika dan Tuan Badrol. Kematian ibunya membuatkan dia terpaksa tinggal bersama bekas majikan ibunya. Takdir Tuhan tiada siapa mampu menghalang. Raisha bertemu jodoh dengan Zafril. Tetapi dia tidak bahagia. Dalam Raisha mengharungi dugaan hidupnya. Allah menyemaikan kasih di dalam hati suaminya. Zafril akhirnya jatuh cinta dengan isterinya. Namun, dugaan datang melanda. Cinta pertama Zafril datang kembali. "tak payah nak explain apa-apa. Sha dah tahu semuanyaaa, sampai hati abang kan? Buat sha macam m ni, sha percayakan abang tapi abang tipu sha hidup2, kalau sha tahulah abang nak mempergunakan sha, sha tak kan khawin lah dengan abang!" - RAISHA EMELDA "ok abang minta maaf, abang tahu abang salah, bagi abang peluang untuk jelaskan semuanya.- ZAFRIL HAQEEM


Rate this story

Share this novel

azrinayahya
2021-01-13  1 Replies

best citee ni :) jangan lupa follow my novelplus yeee my first novel KAWAN :)

Areun Aqis
2021-01-11 

besnya cerita ni....

s4nalee
2021-01-08  2 Replies

hi! izin promote my very first book! if yall minat dengan kisah cinta yang begenre comedy, romance and drama. sila sila la baca my book title "COMPLICATED LOVE" original by me! this book still on going, so harap harap besaba la ye. btw before u baca my book, make sure u 15 tahun ke atas ok! jangan lupa untuk follow my novelplus account tau! and also jangan lupa juga untuk click vote and comment about my book ni! if ada kesalahan, typo ke apa ke. jangan malu malu untuk tegur ok! so i can fix it la hehe. ok la bai! thank u.

NAEYD.L

961 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Gadis Salju ( Idol )

Nana Diana

RINDU BERTAUT KEMBALI

AJIB

Dia Gangster Dihatiku

anafarhan

INDEED

Drac