Be My Maid

azamirah

Romance Series 3002

4.8 (20 ratings)

Synopsis

Kerana tergoda oleh gaji yang ditawarkan, Hamani sanggup bekerja sebagai orang gaji kepada lima jejaka yang baru berpindah ke lorong taman perumahannya. Dek desakan ibu dan rakannya yang mahu dia menghabiskan cuti semesternya dengan perkara berfaedah, Hamani menjadi antara ratusan gadis yang memohon untuk jawatan tersebut. Mengejutkan bagi Hamani apabila dia yang terpilih memegang title terhormat itu hanya kerana rumahnya terletak beberapa langkah daripada banglo itu! "Syarat pertama, jangan menyoal apa-apa berkaitan kehidupan peribadi kami. Syarat kedua, jangan masuk campur urusan kami. Dan yang terakhir sekali, dan paling penting, jangan masuk dalam master bedroom walau apa pun yang terjadi." Meskipun pelik dengan syarat yang diberikan, Hamani rela menerima kerja sementara itu. Namun, sikap panas baran Eziary menyeksa jiwanya dan kata-kata pedasnya mengguris hati. "Mind your own business, maid. Aku bawak perempuan, tukar diorang macam tukar baju ke, itu hak aku. Don't cross your line." - Eziary Nain Sabar ditanam walau benih kebencian bercambah. Hamanj tidak lagi hairan dengan sikap Eziary yang 100 peratus berbeza berbanding wataknya dalam drama dan didepan kamera. Baginya, cukup tempoh dua bulan tamat, dia akan angkat kaki. Tapi satu peristiwa telah mengubah segalanya, begitu juga layanan Eziary terhadapnya. Adakah Eziary hanya mempermainkan hatinya seperti wanita yang pernah diusungnya ke hulur ke hilir? Atau membalas dendam kerana dia melanggar syarat kontrak? "Kalau awak sanggup dan sudi menyambut tangan saya, saya rela tinggalkan semuanya. Dunia glamor ni, kerjaya saya, demi awak." Hamani buntu! Haruskah dia menerima huluran kasih Eziary dan memaksa dia meninggalkan kehidupannya atau berkorban agar Eziary menjadi dirinya yang sebenar?


Rate this story

Share this novel

fatihass
2019-03-29 

best sgtt.. please update lgi

Khalizawati Wati
2019-03-12 

plsss smbung....best cite ni

Ni.Su
2019-02-26  1 Replies

Bestt gilor....Author..why kat watppad you xde cerita ni...tak sabar nak thu next chapter...

azamirah

196 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

LOVE ME RIGHT?

SOMIN@

Pertembungan yang tak disangka sangka berlaku antara Park Soo Ah,seorang gadis comel dengan Kim Min...

INGINKAN KAU

KALISA

Zaman kanakÔÇôkanak tidak sama dengan zaman remaja. Hubungannya dan Fairuz mulai renggang bermula...

IMAMKU ENCIK PILOT

PenaPutera

QASHA IRDINA, dipaksa berkahwin dengan lelaki pilihan ayahnya setelah menghilang dan memutuskan...

Ku pegang janjimu

SarahQalisya

Saya janji ini bukan perpisahan kita.Saya akan kembali pada awak.-Tengku Ian Arsyad Baiklah.Saya...