Call Girl 35

Romance Series 1303441

"How is she?" Soal Gib setelah melihat Doktor Lelaki itu sudah selesai memeriksa Zahra.

"Alhamdulilah She's Okey. but patients nampak macam tertekan.. BP dia pun tak cantik. Agak tinggi'. did something happen to her?Bahaya sebenarnya jika ibu mengandung ni dalam keadaan tekanan atau stress bahaya untuk baby dan untuk si ibu itu sendiri." Terang Doktor lelaki itu.

" Wanita yang mengandung ni mudah terdedah kepada masalah kesihatan mental seperti kemurungan, depresi dan gangguan emosi disebabkan pelbagai faktor dalaman mahupun luaran, fizikal atau psikososial dan lain-lain. Sepanjang tempoh kehamilan ni Puan harus sentiasa dibantu dan dijaga, Bukan sahaja dari sudut fizikal dan pemakanan sahaja, malah kerohanian serta psikologi emosi juga penting.. Masalah kesihatan macam ni pun boleh bagi implikasi kepada kelahiran bayi pra matang. Buat masa bagi patients rehat dulu bila dia dah okey saya suggest Tuan boleh bawa isteri Tuan ke tempat-tempat yang tenang. atau Pujuk dia kongsikan masalah yang dia hadapi. Pada kita isu stress ni nampak simple, but sangat bahaya untuk kesihatan Puan dan baby." Jelas doktor itu.

Hampir tersedak air liur Gibran apabila mendengar perkatan 'Isteri Tuan'. Dalam mimpi pun tidak mungkin Zahra menjadi miliknya. Apatah lagi Harimau jadian tu telah munculkan dirinya. Jika dia tersalah langkah tunggu masa sahaja dia menerima terkaman dari Harimau itu.

"Kalau tak ada apa-apa saya keluar dulu. Anything boleh tekan button merah tu ye." Ujar Doktor lelaki itu dan terus melangkah keluar.

Gib masih diam dan berdiri di hujung katil memandang wajah pucat itu. Haruskah dia membawa Carlos berjumpa Zahra? Bagaimana nasib gadis ini nanti dengan keadaan Carlos yang sangat tegang kini. Fikirannya runsing memikirkan yang bertubi-tubi berlaku.

identiti Zahra juga sudah di tukar agar sukar di kesan oleh mereka. Bukan dia tidak tahu kenapa Carlos membawa Raymond ke malaysia selain menjaga Jasmine, Malah dia meminta Lelaki itu mencari keberadan Zahra.

Dia menghelakan nafasnya dia harus berfikiran rasional demi kebaikkan kedua-dua belah pihak. Eiyad masih di luar bagaimana jika lelaki itu tahu tentang abangnya? Adakah dendam ini akan berlarutan.

"Im sorry Ara selagi masalah ini ada saya tak akan bagi awak jumpa dia, Demi keselamatan awak dan baby ni.. im so sorry..Zahra"Gumannya pelahan.

"Gibran.." Tegur satu suara menyentak lamunan Gib dia segera menoleh memandang seorang gadis yang hanya memakai baju kelawar dan tudungnya hanya di pin di tengah dan disilangkan kiri dan kanan saja. Kelapanya di gelengkan.

Perempuan ni tak reti berfashion ke. Serupa orang tua pakaiannya.

"Nah Kopi kau!" Secawan kopi panas di dalam yang di beli di vending mesin itu dihulurkan pada lelaki itu.

"Doktor cakap apa?" Soalnya seraya itu dia melangkah mendekati Katil pesakit itu. Cawannya yang di pegang di letak di atas meja di hujung katil itu.

"She nees are rest, Jangan bagi dia stress.. Tekanan darah dia tinggi."

"She need her Husband Gibran why not u just bring....." Belum sempat Farah menghabiskan bicaranya Gib pantas memotong.

"Not this time." Tegas Gib.

Farah mendengus geram.

"hang tau daq dia tu rindu laki dia lagi-lagi dia tu mengandung awat la dok layan kereneh dia..Ego! tuh anak dalam perut tu sampai bila nak sorok. Bapak budak tu patut tahu. Sampai bila pun kalau salah faham ni dok ada benda ni tak kan selesai.. she must face this problem to solve it."

"Ha kan aku dah speking londan! kalau hang tak paham gak tau tau nak cakap apa." Marah Farah.

Gib tersenyum sinis.

"U don't know what really happened. and I'm sure Zahra doesn't know the truth either." Ujar Gib seraya itu mendekati Farah yang berdiri di hujung katil itu.

"Buat masa ini aku minta tolong kau jaga dan tengok dia. Temankan. i'll pay u for it. Lagipun kau dah jadi penganggur terhormat. So ini kerja mudah untuk kau kan" Ujarnya sambil melangkah mendekati Farah.

Dia berhenti betul-betul di sebelah gadis itu.Panas hati Farah apabila mendengar lelaki itu mengelarnya 'Penganggur' dia segera memalingkan Wajahnya.

Sesaat kemudian dia terpaku apabila matanya bertembung dengan mata Ash gray milik Lelaki itu.

"After all the problems are over, I will bring her husband to see her.. for now i really need u help to make sure Ara sihat sepenuhnya. Will u?" Tutur Kata Gib kali ini sangat lembut dari sebelumnya.

Mereka saling berpandang. Auning Tudung bawal yang di pakai Farah sedikit senget itu di betulkan. Farah masih terpaku memandang anak mata lelaki itu. Tanpa sedar bibir Gib menarik senyuman dan...

Pup!

Dahi Farah di jentik kuat.

"Auch!" Farah yang tersedar segera menjarakkan dirinya. hang dah kena sumpahan ke farah oi!. Dia mengutuk dirinya.

"Itu la bila aku cakap kau mengelamun! Kau jaga Ara dulu. Aku kena pergi. Nanti kita bincang lain hal ini."

.................

Ruang tamu yang serba mewah itu diperhatikannya. Dua orang Lelaki yang berdiri tegak di sebelah kiri dan kanan sudut ruang tamu itu di pandang sekilas sebelum dia mendengus.

"What brought u here?." Tegur Carlos. Mendengar teguran di belakangnya, Eiyad segera menoleh. Mata hitamnya tajam menikam anak mata zamrud milik lelaki di hadapannya itu.

Riak wajah yang dingin terpancar di wajah lelaki itu. Langsung tiada senyuman terukir di bibir itu. Mereka duduk bertentangan antara satu sama lain.

"Where is my brother?" Suara Eiyad mula kedengaran agak keras sekali.

Carlos berdecit perlahan.

"At the beautiful place. I'm sure he really likes it.." Bibir Carlos mula terukir sinis.

"What u have done with him iyan!" Bentak Eiyad Keras.

"Just a little bit of teaching." Jawab Carlos selamba. Dia tahu pasti berita kehilangan Farizal sudah di ketahui lelaki ini. Serentak itu, Carlos bangun dari duduknya.

"Aku tak berminat berbasa-basi Eiyad. Aku tak suka orang kacau keluarga aku dan hak milik aku. Aku dah warning dia but He never heard, So there is no more excuse for him and i'm warning u to Eiyad." Dan dia terus berlalu meninggalkan Eiyad di situ.

Semakin kusut fikirannya saat ini.Dadanya berombak laju. Dia tahu orang yang bernama Rayyan Carlos tidak akan bertindak melulu melainkan sesuatu atau seseorang bangkit kemarahannya.

" Fuck !" Carutan Eiyad kedengaran keras dan kuat di ruang tamu itu.

......................

Zahra membuka matanya apabila terasa ada kucupan hangat hingap di dahinya. Lama.

Dia tidak bermimpikan.

Matanya memandang wajah yang amat dia rindui. Bodoh ke dia kerana meninggalkan lelaki ini di saat hatinya benar-benar hancur. Tanpa dengar penjelasan lelaki itu.

Egokah dia? Atau mungkin disebabkan 'pembawakan budak' tanpa dia sedari itu menganggu emosinya.

Walaupun keadaan di dalam bilik itu malap.Susuk tubuh lelaki itu dan Wajah lelaki tampan suaminya masih dia kenali. Malahan, Wangian yang di pakai lelaki itu berlumba-lumba masuk di rongga hidungnya.

"Hubby.." Zahra memeluk erat tubuh sasa di depannya itu erat.

"I'm sorry.." Teresak-esak dia mengangis apabila pelukkannya itu dibalas.

"I miss u...we miss u.." Ujarnya pelahan.

Sunyi.

Pelukkan Zahra di lepaskan. Pelahan-lahan Tubuh gadis itu di baringkan kembali.bibirnya mengukir senyuman.

"I miss u too love. Now take a good rest. Sleep tight sayang.."

Dia naik ke atas katil Zahra penuh berhati-hati dia berbaring di sebelah Gadis itu, Tubuh Zahra di diangkat sedikit menindih atas tubuhnya. Sebelah tangannya melingkari pinggang gadis itu.

Zahra terus menyembam wajahnya di atas dada Lelaki itu.

"I miss u and i really sorry hubby.." Zahra mengetay

"Shhh... just sleep my love."bisiknya pelahan.

.................

Mata yang masih terpejam itu di buka perlahan- lahan. Badannya menggigil. Sungguh dia masih dihantui bayangan yang dia cuba lupakan.

Malam itu Farizal meninggalkannya di Sebuah rumah usang dan di jaga oleh beberapa orang lelaki. Dia hampir di rogol. Teruk dia dibelasah ketika cuba mempertahankan diri. Mujur Carlos dapat menjumpainya.

Dia takut.

Tubuhnya menggeletar bersama pandangan yang semakin kabur. Tanpa dia pinta, setitis airmatanya jatuh ke pipi.

Dia bangun dari pembaringan. Kedua lututnya di naikkan lalu di peluk lutut dan wajahnya di sembamkan di situ.

"Jasmine" Sayup-sayup kedengaran ada suara serak menyebut namanya.

"Min.." Suara yang sama. Satu-satunya suara lelaki yang selalu menemaninya setelah peristiwa itu berlaku. Dia rasa selamat. Rasa dijaga.

"Shh it's okay." Airmata semakin laju turun dari hujung mata saat ada tangan memeluknya erat.

"Aku ada...sayang."Jasmine terus memeluk erat leher lelaki itu. Tangan kasar itu pula menepuk lembut tubuhnya.

Selang beberapa minit kemudian dengkuran halus kedengaran. Luq cuba meleraikan tangan Jasmine di lehernya Namun Jasmine mengetatkan.

"Dont leave me i'm scared..." Gumam Jasmine pelahan.

....................

Kedua belah tangannya di ramas. Kepalanya menoleh ke arah susuk tubuh seorang lelaki yang sentiasa menemani sejak dia berada di sini.

Sesaat kemudian dia menoleh ke luar jendela. Bibir bawahnya di gigit pelahan. Tanpa sedar keluhan berat di lepaskan.

Luq yang berada di sofa terus menoleh ke arah Jasmine.

"Hey what is wrong?" Macbook di atas meja itu di tutup. Dia segera berdiri dan mendekati Jasmine.

Tumpuan ingin diberikan sepenuhnya pada Jasmine. Dia tahu ada sesuatu yang menganggu fikiran gadis itu.

"hhm mana Carlos..." Soal Jasmine perlahan.

"Dia kerja."

"But i want him.." Tanpa sedar suara jasmine seakan merengek.

Sebelah bibir Luq tersingung sinis.

Manja.

"Aku kan ada sayang.." Ujar Luq lalu punggungnya di labuhkan pada kerusi di tepi katil Jasmine. Tangan gadis itu di tarik pelahan. Dan Jari-jemari mereka bersatu.

"Lepas..." Jasmine cuba meleraikan pegang itu. Namun luq mengenggamnya kuat.Dada Jasmine berombak laju. Peristiwa lalu menghantuinya. Dahinya mula berpeluh.

"Min..Sayang are u oke?" Soal Luq dia mula cemas.

Jemari gadis itu di lepaskan dia segera naik memegang kedua bahu Jasmine.Sebelah tangannya naik memaut dagu gadis itu.

"Look at me sayang.." Ujar luq. Mata Jasmine yang masih terpejam.

"Open u eye sayang..tengok aku.."Pujuk Luq lagi.

Pelahan-lahan Jasmine membuka matanya.Bayang itu menghantuinya. Di pukul dan hampir dirogol beramai-ramai membuatkan dia trauma.

"Luq.."Air matanya Jatuh membasahi pipi.

Luq memandang lama wajah Jasmine.

"Married me Jasmine."

Sunyi.

"Bagi aku peluang untuk bertanggungjawab atas diri kau.." Pujuk Luq.

Jasmine angkat kepala. Memandang mata hitam pekat lelaki itu.

Lama.

Kenapa nak bertanggungjawab sedangkan kesalahan ini bukan dari kesalahan kau Luq.

"I'm not Perfect for u Luq."

Diam.

"Nak aku buktikan tak? U are Perfect for me.." Tanya Luq lagi.

Jasmine Bingung. Dengan Wajah polosnya dia jatuhkan kepala sedikit.

Luq tersenyum nakal. Kepalanya mengangguk sedikit sebelum dia berdiri merapati Jasmine sehingga tiada jarak di antara meraka.

Jasmine pantas menolak tubuh Luq menjauh.

"Apa ni?" Gagal. Tangan kecilnya bagai tiada daya hendak menolak tubuh sasa itu.

"Buktikan only u are perfect for me." Ujar Luq sebelum dia menolak Jasmine sehingga tersandar ke kepala katil.

Jantung Jasmine berdegup laju. Dia terus memejam mata rapat apabila nafas hangat Luq menampar lembut wajahnya.

Dahinya kembali berpeluh. Bibir pula sudah menggigil kecil.

"Jangan dekat."

"Min ..."

Diam.

"Open your eyes and look at me, Jasmine." Arah Luq.

Jasmine menghelakan nafasnya. Dia Akur. Perlahan- lahan dia mula membuka mata. Matanya terus terpandangkan sepasang mata hitam pekat yang tajam menikam jauh ke dalam anak matanya.

Sunyi.

Luq mula menyentuh pipi Jasmine dengan hujung jari jemarinya. Jasmine terkaku. Terkejut dengan sentuhan hangat Lelaki di pipinya.

"Good. u don't panic anymore.. keep fighting okey sayang.." Lama Luq menatap dan mengelus lembut pipi mulus itu.

"Be my wife Jasmine i really means it."

Thanks Sudi Baca

Share this novel

Puteri Zaharah
2021-12-22 12:01:29 

adakah ni last chapter???

norsila
2021-12-16 18:27:56 

benarkah or mimpi carlos muncul ..zahra

norsila
2021-12-16 18:27:55 

benarkah or mimpi carlos muncul ..zahra


NovelPlus Premium

The best ads free experience