BAB 25

Romance Completed 437986

Tengku Natasha mengeliat di atas katilnya dengan tubuhnya tidak berpakaian.Cahaya matahari mula menampakkan diri dari celah celah langsir.Dia tersenyum memandang lelaki disebelahnya.Nyenyak sungguh lelaki itu tidur sambil tangannya melingkar di pinggang Tengku Natasha.

Dia mencapai jam di atas mejanya.Jam menunjukkan pukul 7:30 pagi.Dia menggerakkan lelaki itu supaya bangun.Lelaki itu dikenali sebagai David merupakan tauke dadah terbesar di negara itu.Aset dan anak buahnya yang ramai tidak melumpuhkan kegiatannya walaupun sering ditangkap oleh pihak polis.

"Whats time now my baby boo?," tanya David sambil mengeratkan lagi pelukannya.Tengku Natasha hanya ketawa kecil lalu menghadapkan mukanya ke arah lelaki di sebelahnya.Dipeluk lelaki itu erat seperti tidak mahu dilepaskan.

"Its 7:30 am dear.Wakeup please?," kata Tengku Natasha seraya membelai pipi David lembut.David mencapai tangan Tengku Natasha lalu menciumnya beberapa kali.Tengku Natasha hanya diam sambil memandang wajah David cinta hatinya.

"No my dear.I nak tidur lagi.Still awal kan,baby?Jom kita main lagi?," jawab David sambil tersengih seperti kerang busuk.Diusapnya pinggang Tengku Natasha.Wanita itu hanya diam seperti merelakannya.

"Gatal la you ni.Semalam tak puas lagi ke bie?Kan I dah layan you.Memang tip top kan I kasi?," jawab Tengku Natasha sambil ketawa kecil.

"Tak puas la my dear.I nak lagi please.Yes i know layanan you semalam memang tip tip but I want more," kata David sambil membenamkan wajahnya ke leher Tengku Natasha.Ada love bite di situ dan tubuh badannya.

Tengku Natasha hanya tersenyum manja lalu menindih tubuh David.Bibir lelaki itu basah dikucup berkali kali oleh Tengku Natasha.Bermulalah aksi panas antara David dan Tengku Natasha di dalam bilik itu.

Pagi itu,Tengku Haqiem bergegas keluar daripada villanya untuk ke hospital bagi melawat Mikayla.Dia pulang ke villa itu hanya untuk membersihkan diri dan mengambil beberapa helai baju kepunyaan Mikayla.Langkahnya diatur perlahan lalu kereta Porsche berdesup meninggalan perkarangan villa itu.

Sesampai sahaja dia di hospital,dia ternampak kelibat pengawalnya iaitu Danish dan Kamal.Dia menapak ke arah mereka lalu bertanya.

"Macam mana? Korang ada rasa benda yang curiga or anything tak masa aku tak ada?," tanya Tengku Haqiem sambil membulatkan matanya.

Mereka berdua berpandang sesama sendiri lalu mengeleng serentak.

"Okay good.Anything benda yang mencurigakan kau orang call aku terus.Ingat apa yang aku bagitahu semalam.Jangan buat lupa pulak.One more thing,perempuan tu mana?," tanya Tengku Haqiem sambil meninjau keadaan sekeliling.

"Dia ada dekat dalam boss.Sebab tadi Doktor Malik bagitahu yang Mikayla dah sedar dah tadi.Dia bagi boss melawat tetapi tak boleh lama," kata Danish.

Tengku Haqiem mengangguk lalu berjalan ke arah bilik yang menempatkan Mikayla.Kelihatan Mikayla yang sedang termenung jauh menyentakkan lamunannya.Tengku Haqiem mengambil tempat di birai katil.Mikayla yang sedar akan kehadiran suaminya itu segera mengesot ke tepi.Trauma jika diapa apakan oleh suami sendiri.

"Kau macam mana?Okay?Kau tak payah takut sebab aku takkan apa apakan kau buat masa ni.Aku nak kau cepat sihat so that aku boleh seksa kau lagi," kata Tengku Haqiem selamba sambil matanya tepat memandang sepasang anak mata Mikayla.

Mikayla hanya diam membatu.Dia hanya tunduk menahan tangis agar air matanya tidak gugur.Sakit semua ada.Lelaki ni memang tak ada hati dan perasaan ke,desis hatinya.

"Aku cakap dengan dinding ke ha?!Bila aku tanya jawab.Mulut tu karang aku potong kan bagi anjing makan," tengking Tengku Haqiem.Wah,sindirannya begitu pedas menusuk ke hatinya.Sudahla dia seorang yang sensitif dan mudah tersentuh.Lagi pedih daripada sindiran juri di Masterchef.

"Ya saya okay je," jawab Mikayla sepatah.Wajahnya Tengku Haqiem langsung tidak dipandang.Meluat rasanya.

"Okay fine.Aku minta maaf sebab tinggikan suara dengan kau.Aku tahu kau tengah sakit sekarang tapi tu tak bermakna yang aku akan baik dengan kau ya?Ingat kata aku.Kau ni dah makan ke belum?Kalau belum aku nak pergi beli makanan kejap," tanya Tengku Haqiem.

Mikayla yang mendengar perkataan maaf daripada mulut Tengku Haqiem segera memandang wajahnya tepat.Tidak tahu hatinya rasa ada bunga bunga gitu.

"Erm.Tekak saya teringin nak makan tomyam.Boleh ke awak?," tanya Mikayla takut takut.Risau kalau minta lebih lebih bukan makanan yang dapat,dapat penampar free.

"Tomyam?Dekat mana nak cari?Hishh kau ni.Aku ingat kau nak minta lamb chop ke steak ke.Tahulah aku restoran yang sedap," jawab Tengku Haqiem.Dia sendiri tidak tahu nak beli dekat mana sebab sebelum ini hanya yang dia tahu makanan Barat.Makanan Melayu,hemm langkah mayat dia dulu baru dia telan.

"Tengah sakit ni mana la saya selera nak makan macam tu.Saya tak biasa even dulu saya study dekat Berlin.Saya banyak makan makanan Melayu je.Tomyam tu boleh kurangkan sikit tekak saya yang loya ni," jawab Mikayla acuh tidak acuh.

Tanpa sebarang kata,Tengku Haqiem keluar dari bilik tersebut dan lantas menuju ke restoran yang ada menjual tomyam.Selepas kelibat Tengku Haqiem tidak kelihatan,Mikayla tersenyum kecil.Entah apa yang dia fikirkan,pun tidak tahu.

"I'm sorry,Mary.I can't save Marissa," kata Mr George selaku doktor peribadi yang merawat Marissa di Royal Melbourne Hospital sebuah hospital terkemuka yang merawat pesakit kanser.

"No ! You such a lier.Save my daughter,please ! Im begging you ! ," rayu Mary Jonson sambil mengenggam erat lengan doktor peribadinya itu.Luluh hatinya bila mendengarkan khabar itu daripada doktor yang merawat Marissa.Lututnya terasa longgar.

"Im really sorry to you.May she be admitted to heaven," balas Doctor George sayu.Dia juga turut bersimpati dengan nasib yang menimpa keluarga Mary Jonson.Berpuluh puluh tahun dia bersama dengan keluarga itu.Kali ini dia turut sedih selepas pemergian suami kepada Mary Jonson kerana sakit tua beberapa tahun lepas.Kini,Marissa pula.

Mary Jonson menangis teresak esak di hadapan bilik bedah.Hancur,luluh hatinya mendapat perkhabaran berita itu.Nyawanya bagaikan separuh melayang.Begitu dia amat menyayangi gadis itu yang dia sudah menganggapnya sebagai seorang anak kandung.Fikirannya melayang memikirkan janji yang terakhir dibuat Marissa sebelum pembedahan dilakukan.

Ya ! Dia tekad mahu mencari insan yang ada di rantai milik Marissa.Katanya,ada seorang lagi yang menyimpan rantai itu sama sepertinya.Dia mahu menunaikan janjinya terhadap Marissa sebelum dia menutup mata.Itu janjinya !

Petang itu,selesai urusan pengebumian Marissa di Griffith,Australia.Upacara pengebumian itu dilakukan secara ringkas bersama ahli keluarga dan rakan yang terdekat mengikut cara agama Islam.Mary Jonson memandang sayu ke arah tanah perkuburan milik arwah menantunya iaitu Marissa.Air mata mula membanjiri.Dia segera mengesat air matanya menggunakan tisu.Rakan dan ahli keluarganya yang terdekat cuba menenangkan wanita tua itu.

Usai sahaja proses pengebumian,dia pulang ke rumah dengan hati yang sedih bercampur sayu.

sorry kalau ada salah dlm dialog bi tu

Share this novel

Guest User
 


NovelPlus Premium

The best ads free experience