Eiw! Pakcik Itu Suamiku

Stellanelson

Romance Series 88237

4.9 (1507 ratings)

Synopsis

Izzul Islam, bukanlah seorang artis atau pemuzik dari mana-mana industri seni. Walaupun usianya sudah mencecah 28 tahun, ketampanan dan kekayaan membuatkan semua wanita menginginkannya. Ups! Tidak semua. Sayang Nur Batrisya, seorang budak perempuan yang berusia 17 tahun ditakdirkan untuk mengahwini pakciknya iaitu Izzul Islam tanpa sebarang perasaan cinta tetapi hanya berlandaskan keterpaksaan menerusi wasiat daripada Tok Wan yang semakin tenat. Walaupun Nur amat menyayangi Izzul tetapi itu hanya sebagai pakcik bukan suami. Izzul pula tanpa rasa malu sedaya upaya membuat rancangan untuk menggoda si isteri supaya mencintainya. "Sayang, jom tidur dengan abang. Abang dah sedia pakai boxer je ni, seksi tak?" -Izzul Islam. "Eiw! Pakcik, banyaklah kau punya Sayang! Nama aku orang selalu panggil Nur. No Sayang, Sayang! Geli tahu tak? Pergilah pakai baju!" -Sayang Nur Batrisya. "Tok nak kamu berdua kahwin, Tok nak tengok kamu berdua kahwin sebelum Tok mengginggal." -Tok Wan. "What's! Apa ni papa, Nur muda lagilah!" -Datin Geena. Cinta yang disatukan tanpa rela diwaktu muda telah membuatkan Nur yang berhati batu ingin mencari jalan keluar dari hidup Izzul. Tambahan pula Izzul adalah pakciknya. Urgh! Bertambah geli dia ingin bersama. Kekacakannya langsung tidak dapat menggoyahkan perasaan cinta pada hati Nur. Izzul yang sudah lama menaruh perasaan pada Nur membuatkan dirinya tidak berhenti putus asa untuk menakluki hatinya. Mampukah Izzul menggoyahkan hati Nur supaya jatuh cinta kepada dirinya tanpa menggunakan kekacakan dan kekayaan? Dapatkah Nur mencari jalan supaya Izzul pergi jauh-jauh dari hidupnya? Apakah kesudahan dalam hubungan perkahwinan mereka? Sebuah jiwa yang menusuk dalam ke rulung hati, Setitik virus yang menghempaskan fikiran logika, Wujudkan segala tentang dirinya menjadi imaginasi, Cinta Izzul pada Sayang digelar buta sebab lupa jumpa doktor! Uhuks! -Eiw! Pakcik Itu Suamiku- Update: Isnin-rabu Chapter: 1/2 chapter Time: 10:00 pm Cover book: By AYKA Title: By Stellanelson Genre: Humor and Romance Peraturan: 1)Komen tidak akan dibalas oleh Stella apabila sudah melebihi pukul 11:00 malam. 2) Tidak dibenarkan meniru atau copy semula idea yang telah Stella perah penat-penat sesuka hati. Haram, dekat akhirat nanti I akan tuntut siapa yang tiru idea I! Kalau I baca dah nak sama dengan jalan cerita I. I akan tuntut kalau novel terbaru. 3) Promote boleh, tapi tidak dibenarkan spam. Stella akan minta para peminat EPIS untuk datang baca jika author yang mempromote tidak spam di ruang komen. Salam sayang. Tetapi mohon jangan bila dah ramai promote semua nak serbu. Tunggu reda dulu. Perhatian: Minggu ni dah tutup utk promote ya. Take noted. 4) Tidak dibenarkan reader's mengarah Stella untuk menukar jalan cerita. Thanks for support. Follow acc IG untuk mengetahui informasi dengan lebih lanjut. @stellanelson_novelplus


Rate this story

Share this novel

reena
2021-09-24 

sedihnya hidup nur...nur memang kuat dn tabah..nextt

Nur
2021-09-24 

Kesian Nur....

Nik_My new name is Nik
2021-09-24 

I tak nangis, cuma mata I masuk habuk

Stellanelson

898 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

ANAIS ADRIAN

Asyikin

Aku Dan Dia

Samira Atiqah

Awak Sayang Saya Tak?

Zya

sounds of life

WarmPith