19. Sweet Royal

Tinta

Drama Completed 9779

5 (292 ratings)

Synopsis

Rule. Ethics. Code. Semua ni adalah tiga perkara yang paling susah sangat dia nak ikut. Sejak dia kenal apa itu Abc, sejak dia tahu apa itu pintu keluar dan pintu masuk, sejak dia tahu apa itu peraturan, sejak tu dia telah berikrar! Yang dia takkan ikut apa mereka minta! Takkan ikut apa yang peraturan telah ditetapkan. Never! Tapi itu la, kalau dah hidupnya sejak azali lagi merupakan keturunan kerabat diraja, suka atau tidak dia perlu dengar perkataan yang sama, berulang kali...lagi, lagi dan lagi! Seorang puteri tak boleh buat begini Seorang puteri perlu lemah lembut Seorang puteri perlu bertutur kata sopan Kena buat macam tu jangan buat macam ni, Kena buat macam ni jangan buat macam tu Yadaa...yadaa...yadaa Hello! Ingat dia ni robot apa nak di program bagai! Kalau nak dapat anak dan princess yang perfect lagikan perfectionist pergi buat robot sana. Programkan robot tu. Gerenti puas hati punya! Ini tidak. Dari kecik sampai la ke besar, tak habis-habis dengan etika!etika!etika! Urgghh! What a sweet royal!


Rate this story

Share this novel

M.A.Z
2020-09-17 

hai. jemput baca nov saya. Selamanya Yang Pertama. boleh follow sekali. tq :)

esther marcus
2020-09-16 

this story is sooooooo awesomeee...ur story owez make me feel happy, sometime can smile..lagi2 sesi kejar mengejar on the 1st night...hahaha...congrats Tinta..maybe the next story...about aiden or..addison have a junior..maybe?..whatever...all ur story are so awesome

rhasya riana
2020-09-16  1 Replies

wahhh very2 awesome..serius best sgt2 tinta...x sabar nak tggu next novel dari tinta...

Tinta

272 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

TIME TRAVEL

NUR

Januari 2018 , NASA bekerja sama dengan beberapa lembaga Antariksa Asia untuk misi penelitian ke...

SAMPAI JUMPA LAGI KAWAN

ELOSH

Kesejukan hawa pagi tidak memadamkan semangatku untuk bangun daripada tidur. Keadaan di luar...

Our's Boss Enemy

Zakiah Azalan

Out of ordinary, People always criticized for their own enemies and that how this story began....

KERINGAT PERJUANGAN

NUR

Teriknya matahari dan panasnya udara kian terasa menambah penderitaan. Keringat bercucuran dengan...