Love X Evol

nurshaza

Fanfiction Completed 10914

5 (287 ratings)

Synopsis

Shaa, Rissa, Lea dan Lyn. Empat sekawan yang terjebak dalam dunia manusia evolusi. Apa itu evolusi atau singkatannya evol? Evol bermaksud manusia yang memiliki kebolehan luar biasa luar dari kotak pemikiran diri seseorang. Dia mampu menghasilkan satu evol yang boleh mencegah dirinya dari marabahaya. Mereka berempat adalah manusia biasa yang terpaksa berpindah ke sebuah daerah yang dikenali sebagai Loveland atas urusan kerja. Mereka tinggal di sebuah rumah sewa berhampiran dengan bandar dan hari pertama mereka bekerja, mereka menemui empat orang jejaka yang tidak tahu asal usulnya dari mana. Shaa dan Rissa yang bekerja di satu syarikat yang sama terpaksa menangani beberapa tugasan yang agak berat. SHAA bekerja sebagai Event Manager perlu menjemput seorang neutrosaintis terkenal di Loveland untuk menghadiri acara tayangan filem mega mereka, dari situ hidupnya bermula di dalam sebuah alam percintaan tanpa dia tahu siapa sebenarnya lelaki itu. RISSA pula bekerja sebagai Finance Manager ditugaskan untuk meminta dana dari sebuah syarikat kewangan yang dikenali sebagai LFG Company dan dia perlu berurusan dengan CEO syarikat itu sendiri. Kerja itu sangat berat tetapi dia terpaksa menghadapinya dengan penuh kesabaran melayani kerenah CEO of LFG Company itu dengan had kesabaran yang sangat tinggi. Sungguh mencabarkan. LEA, dia ditawarkan bekerja menjadi pembantu peribadi kepada penyanyi terkenal di daerah Loveland. Siapa yang tidak suka dapat menjadi PA kepada penyanyi terkenal itu? Pertemuan mereka menyebabkan Lea termasuk dalam dunia penyanyi itu tanpa dia menyoal selidik latar belakangnya. LYN merupakan seorang polis atau ejen praktikal di sebuah ibu pejabat balai polis terbesar di Loveland. Kemunculan seorang lelaki yang akan menjadi pasangan dia untuk menyelesaikan beberapa laporan kes menyebabkan dia tersangkut dalam dunia cinta lelaki itu tanpa dia sedar lelaki itu bukanlah datang dari asal usul sama sepertinya. Siapa empat jejaka yang dimaksudkan itu? Mampukah empat sekawan ini menghadapi pelbagai rintangan sebaik saja mereka melangkah masuk ke dunia jejaka-jejaka itu?


Rate this story

Share this novel

Nia Azmi
2020-08-01 

Hai guys :) jemput baca story saya. Tajuk : Mission and Love. Thank you :)

Sharifah Wahab
2020-07-31  2 Replies

Baby Rose!!! HUAHHHHHHH!!!! Mika dgn Lena miang eh time kicik. Bagitahu mummy Lena ye *call Shaa*

farisaziefa
2020-07-30  1 Replies

wah!!! helena dgn mikael sweet sgt lah!!! nantu bila dh besar sawit pulak haha..novel ni akak blh buat untuk ank ii diorang pulak!!! kalau ada next nk!!!! citer ni lah yg selalu tunggu next chapter. tengok fon je mesti tengok dulu notification novel akak ada ke x. kalau ada melompat mcm beruk kalau x de muka masam je hehe..novel ni antara novel terbaik dari ladang teh boh cameron highlands. novel antara terbaik yg pernah saya baca kat novel plus ni. x sia ii download apps novelplus ni

nurshaza

495 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

BROHATE GANGSTA

so sofia

Berlakunya kesalahfahaman antara adik beradik menyebabkan mereka dendam/bermusuh satu sama lain...

MAKHLUK ASING

NOUR-EL SHA

Profesor Toly Dimitri adalah nama ayahku dan Profesor Dimitri itu nama datukku. Sejak aku lahir...

Pertemuan

Tinta ungu

pertemuan . perpisahan . semua itu satu lumrah . ‘Saya taknak kita berpisah ' ~ Joy...

SAMPAI BILA

Dreghzhia Ghauzthuzy

'Cantiknya dia bila dia tersenyum. Terserlah sebaris askar putih bahagian lelangit dia.' dialog...