Be My Princess III: Lembaran Terakhir

dayangkuhajar

Fanfiction Series 83245

4.9 (1154 ratings)

Synopsis

"I can't do this anymore, your highness. Saya tak mampu nak sorok semua ni daripada Pengiran Bini lagi." -DR. HAJAR SPENCER "There's only a way to stop this drama, Hajar." -'ABDUL MATEEN "Apa dia, tuanku?" "Kita kahwin?" Baitul jannah Abdul Mateen dan Wardatul Irina sekali lagi diuji. Kali ini didesak hebat kerana simpati Mateen yang tidak bertempat, hingga tersandarnya seorang wanita lain di bahu. Dr. Hajar Spencer akur dengan suratan takdir. Biar diludah oleh anak-anak tiri yang sentiasa mahukan Mother mereka, biar dihalimunan oleh sang suami, Prof. Dr. Norman Spencer, biar berpisah daripada keluarga berbatu nautika jauhnya. Dia terima. Saat dia tersungkur, ada tangan yang menyambut. Saat dia mengalirkan air mata, ada jari yang menyeka. Dibawanya ke Sotogrande, diterbangkannya ke Bostwana, digenggam tangannya bersaksikan Menara Eiffel. "I akan buat you terseksa, Mateen. Macam mana you buat dekat I selama ni, macam tu juga I akan buat dekat you!" -WARDATUL IRINA Irina ditiupkan satu semangat luar biasa. Iskandar, Mariah dan Jalil menjadi sinar kekuatan buatnya. Dia bermati-matian memperjuangkan perkahwinan yang bertahan atas dasar cinta demi anakanda tersayang. Dia nekad untuk mengorbankan ikatan persahabatannya dengan Hajar demi putera dan puterinya. "Kalau dah tak ada cinta dalam hati you buat I, why you're still here?"-'ABDUL MATEEN "I'm standing here, for my kids." -WARDATUL IRINA Antara cinta sejati dan simpati. Mampukah pasangan diraja kesayangan ramai ini kekal bersama atau cinta atas dasar simpati mengambil ganti? Lembaran terakhir. Perhitungan terakhir.


Rate this story

Share this novel

Didie McKenzie
2020-09-21 

Berulangkali manik manik jernih membasahi pipi .. Terbaik..Sangat bagus

ana970701
2020-09-16 

I just loves to read novel u sissy.

ana970701
2020-09-16 

I just loves to read novel u sissy.

dayangkuhajar

1326 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Love You Miss Han Hye Jin

Yeojachingu!Buddy!

"Ingat Yerin kau kahwin dengan dia bukan sebab cinta...kau akan pergi bila dia dah tak perlukan...

Still With You ~jjk

MIN

Nur Hana. Nama kampung dan seorang gadis innocent. Tapi siapa sangka, dia ialah anak tunggal kepada...

SPECIAL DONGSAENG

Melda_kookie03

Kim Taehyung amat membenci kisah hidupnya.Keluarga yang berpecah belah dan memiliki adik tidak...

student year

nnurhdyh

Student? Kau student kau baca!