Be My Princess III: Lembaran Terakhir

dayangkuhajar

Fanfiction Series 19518

4.9 (370 ratings)

Synopsis

"I can't do this anymore, your highness. Saya tak mampu nak sorok semua ni daripada Pengiran Bini lagi." -DR. HAJAR SPENCER "There's only a way to stop this drama, Hajar." -'ABDUL MATEEN "Apa dia, tuanku?" "Kita kahwin?" Baitul jannah Abdul Mateen dan Wardatul Irina sekali lagi diuji. Kali ini didesak hebat kerana simpati Mateen yang tidak bertempat, hingga tersandarnya seorang wanita lain di bahu. Dr. Hajar Spencer akur dengan suratan takdir. Biar diludah oleh anak-anak tiri yang sentiasa mahukan Mother mereka, biar dihalimunan oleh sang suami, Prof. Dr. Norman Spencer, biar berpisah daripada keluarga berbatu nautika jauhnya. Dia terima. Saat dia tersungkur, ada tangan yang menyambut. Saat dia mengalirkan air mata, ada jari yang menyeka. Dibawanya ke Sotogrande, diterbangkannya ke Bostwana, digenggam tangannya bersaksikan Menara Eiffel. "I akan buat you terseksa, Mateen. Macam mana you buat dekat I selama ni, macam tu juga I akan buat dekat you!" -WARDATUL IRINA Irina ditiupkan satu semangat luar biasa. Iskandar, Mariah dan Jalil menjadi sinar kekuatan buatnya. Dia bermati-matian memperjuangkan perkahwinan yang bertahan atas dasar cinta demi anakanda tersayang. Dia nekad untuk mengorbankan ikatan persahabatannya dengan Hajar demi putera dan puterinya. "Kalau dah tak ada cinta dalam hati you buat I, why you're still here?"-'ABDUL MATEEN "I'm standing here, for my kids." -WARDATUL IRINA Antara cinta sejati dan simpati. Mampukah pasangan diraja kesayangan ramai ini kekal bersama atau cinta atas dasar simpati mengambil ganti? Lembaran terakhir. Perhitungan terakhir.


Rate this story

Share this novel

Rian
2020-05-28 

sakit hati nau baca bab ni ... haihh

adriannayasminn
2020-05-28 

tak guna punya mateen.. hajar pun sama, dah tahu rumah tu mateen punya even private sekalipun pakailah baju yang senonoh sikit. tak pasal2 dah terlanjur.. harap irina sabar la ye, kalau boleh seksa mateen cukup2 sampai dia nyesal. jangan bagi second chance lagi pasni. MOVE ON!

atiliaa84
2020-05-28 

x guna pye mateen...x layak...wahh sakit hati baca chap ne

dayangkuhajar

701 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

ITIK DARIPADA ITALI

HYERA

Seekor Itik pernah tiba dari Itali. Terdapat beberapa orang yang mengatakan dia berasal dari...

HUTAN YANG SANGAT LIAR

HYERA

Anjing itu adalah liar, dan Kuda itu liar, dan Lembu liar, dan Domba liar, dan Pig liar-seperti...

BANGAU, ALIF DAN AREEF

HYERA

Di rumah terakhir di kampung terdapat tempat sarang burung gagak. Buaian ibu duduk di dalamnya...

ARMADILLOS

HYERA

Pada zaman dahulu, ada seekor Si Tajam Berduri Landak, dan dia tinggal di tebing Amazon yang keruh,...