BELLA LUNA

THIRA JONO

Romance Completed 31838

5 (272 ratings)

Synopsis

Dalam kehidupan, Tuhan kirim ujian tanda kasih dan mungkin peringatan. Tuhan hadirkan seseorang terkadang untuk membahagiakan. Namun, dalam kebahagiaan pasti dibaluti dengan kedukaan yang mungkin menguji perasaan. Saif Ayoub... Lelaki pertama yang ikhlas mencintai. Lelaki pertama yang bermulut puaka dia kenali, tetapi sebenarnya dia berhati nuraini. lelaki itu selalu ada bila Bella dirundung pilu. "Bulan terangkan malam kerana Tuhan yang arahkan bulan untuk terangkan Malam. Sama macam you, Tuhan hadirkan you untuk temani I dalam kedukaan." - BELLA LUNA Saat mereka mula menzahirkan rasa cinta, satu perjanjian yang sudah terpatri di antara Bella Luna bersama Mummy mula menjerat dia dalam permainan yang dia ciptakan sendiri. "Aku menyesal kenal kau. Kenapa kau sanggup jadi racun yang menghancurkan lepas kau dah jadi madu yang memaniskan? Sepatutnya aku tak payah tolong kau! Sepatutnya aku tak payah bersusah payah korbankan masa depan aku demi kau. Aku tak sangka kau ni pendusta cinta." Kerana Saif Ayoub rasa tertipu diperangkap dalam jerat percintaan. Kini, dia menjadi lelaki pendendam. Namun, perasaan Bella Luna terhadap lelaki itu pula mula dibebani dengan rindu yang mendalam. Masihkah ada ruang untuk Bella Luna andai dendam yang menyapa diri Si jejaka? Andai dia untukku, Dekatkan hatiku dengannya...


Rate this story

Share this novel

kimimay
2020-02-20 

Best ! Good job now dok tnggu update KHAN huhi

Yana Agasshi
2020-01-02  2 Replies

Maaf mencelah , Jemput la nampak komen ni , baca novel saya 'JANGAN ADA CINTA' . tq

Hampas Nyiur
2019-12-12 

good

THIRA JONO

1425 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

lawak ke?

azra natasha

lawak ke? aku pelik bila family aku gelak tak ingat dunia.aku pandang papa.papa sedang memegang...

Terlanjur Mencintaimu

Cubcake.Tharshu

Cinta tak jadi antara kamu dengan saya. Dah jadi pulak dengan perkahwinan yang tak disetujui...

HAPPY ENDING

MIRA KAZAR

“It’s easier said than done. I came from a broken family. Mummy and daddy aku bercerai masa aku...

Third To Last Love

Anarazakk

"Sha tak sngka papa sngup buat Sha mcm ni!How dare you?"-Qistina Syafira "Walaupun ianya hanya...