BELLA LUNA

thirajono

Romance Series 34151

5 (274 ratings)

Synopsis

Dalam kehidupan, Tuhan kirim ujian tanda kasih dan mungkin peringatan. Tuhan hadirkan seseorang terkadang untuk membahagiakan. Namun, dalam kebahagiaan pasti dibaluti dengan kedukaan yang mungkin menguji perasaan. Saif Ayoub... Lelaki pertama yang ikhlas mencintai. Lelaki pertama yang bermulut puaka dia kenali, tetapi sebenarnya dia berhati nuraini. lelaki itu selalu ada bila Bella dirundung pilu. "Bulan terangkan malam kerana Tuhan yang arahkan bulan untuk terangkan Malam. Sama macam you, Tuhan hadirkan you untuk temani I dalam kedukaan." - BELLA LUNA Saat mereka mula menzahirkan rasa cinta, satu perjanjian yang sudah terpatri di antara Bella Luna bersama Mummy mula menjerat dia dalam permainan yang dia ciptakan sendiri. "Aku menyesal kenal kau. Kenapa kau sanggup jadi racun yang menghancurkan lepas kau dah jadi madu yang memaniskan? Sepatutnya aku tak payah tolong kau! Sepatutnya aku tak payah bersusah payah korbankan masa depan aku demi kau. Aku tak sangka kau ni pendusta cinta." Kerana Saif Ayoub rasa tertipu diperangkap dalam jerat percintaan. Kini, dia menjadi lelaki pendendam. Namun, perasaan Bella Luna terhadap lelaki itu pula mula dibebani dengan rindu yang mendalam. Masihkah ada ruang untuk Bella Luna andai dendam yang menyapa diri Si jejaka? Andai dia untukku, Dekatkan hatiku dengannya...


Rate this story

Share this novel

Miss Honey
2020-07-10 

Hi semua, jemput baca novel terbaru Honey. Tajuknya Cinta Yang Haram. Nampak menarik? Jom singgah dan baca dulu ^_^.Tq,Honey yakin korang takkan menyesal bila dah baca :)

Nia Azmi
2020-05-25 

Hai guys :) jemput baca story saya. Tajuk : Mission and Love. Thank you :)

kimimay
2020-02-20 

Best ! Good job now dok tnggu update KHAN huhi

thirajono

1460 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Bukan dia

Crazy_Girl108

"Ingatkan Khairul tu dengan anak bongsu kamu"ujar Datin Kirana yang merupakan teman baik mama...

CAF√Č LOVE

AJIB

Di Cafe Love ini penuh dengan lelaki, jadi adakah pantas ia juga penuh dengan...

MEMANG TAK BOLEH LUPA!

FIZAH NADMAH

Jika diberi pilihan antara cinta dan sayang, nescaya aku akan memilih menyayangi. Kerna sayang...

DAMAI

HAZIF HMD

Berilah aku damai di hati yang sudah lama ku cari, berapa kali pertemuan dan perisahan ku lalui,...