[C] Adventure to the Strange World 2

AlwaysSmile066 (fnz)

Adventure Completed 1216
5
(13 ratings)

Synopsis

~Sambungan daripada cerita ‘Pengembaraan Ke Alam Aneh’ aka 'Adventure to the Strange World' Selepas 5 tahun berlalu sejak masuk ke alam aneh, Siti Syazanah, Nik Akhil, Shasya Edrina, Ismail Razak, Nur Halimah dan Tengku Ehsan menjalani kehidupan mereka seperti biasa. Masing-masing sudah berumahtangga bersama-sama dengan pasangan mereka. Namun, mimpi yang mengganggu lena Siti Syazanah menyebabkan dia nekad untuk mencari rakan-rakannya yang pernah dia bertemu ketika berada di alam aneh itu. Dengan usaha dan doa, akhirnya mereka berenam disatukan. Alam aneh kini sudah menjadi kacau-bilau. Dengan bantuan Mila Liyana dan Shahril Razali, mereka berenam dapat masuk semula ke alam aneh untuk menyelamatkan alam itu daripada musnah. Dapatkah mereka menyelamatkan alam aneh itu? Bagaimana pula dengan nasib mereka selepas didedahkan dengan kehidupan di alam aneh itu setelah 5 tahun mereka hilang ingatan berkenaan dengan alam itu? Sertailah kembara mereka di dalam ‘Adventure to the Strange World 2’ yang lebih menarik dan mencabar! ?Mula diterbitkan : 01/03/2019 ?Tarikh siap : 20/03/2019 *100% idea sendiri *Mohon jangan ciplak! *Karya pengembaraan yang ke4 *Selamat membaca ^^


Share this novel

Rate this story


Comments

Teresa Tali
2020-07-28 

ada samnungan tak? nak tahu juga siapa king of guardian tu... hehehehhee....

balkis
2019-09-18 

terbaik..best

LIZLI V.
2019-09-02 

macam mana lah boleh dapat idea cam ni. Anda betul2x hebat

AlwaysSmile066 (fnz)

130 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience