Mr. Bossku !

secret_Jua

Romance Completed 77046
4.9
(185 ratings)

Synopsis

SYED MUHAMMAD HAREQ, seorang boss yang annoying dan suka cari pasal..Muka ? Hurm.. memang payah nak senyum.. NUR AINUL DAHLIA, merupakan PA kepada Mr. Bossku aka Hareq.Perwatakan yang biasa-biasa dan selalu buat muka bila kena buli dengan Hareq.Hobinya suka temenung. _________________________________________________ "I'm sorry to say..but can you marry me ? I tahu You tak fikir lagi pasal kahwin ni..tapi I mintak tolong..Kali ni je.."- MR. BOSSKU aka HAREQ "Boss..ini soal kahwin boss..bukan kahwin-kahwin waktu main pondok ke apa..realiti boss.." - DAHLIA "Yes I know that..but I takde orang yang I percayakan..Only you, Dahlia.." - HAREQ. _________________________________________________ "Makkkk !!! umphh..umphh.." - DAHLIA "Shuhhh..diamlah ! nanti mak You ingat I buat apa pulak dekat You ni.." - HAREQ "Boss tu yang buat muka macam hantu ! terkejut tahu tak ? nak suruh saya mati cepat ke apa ?" - DAHLIA "Boleh jugak,,nanti kalau I dah duda, mesti ramai yang nakkan I kan ?" - HAREQ "tskk ! perasan betullah boss ni..macamlah hensem sangat !" - DAHLIA "Hello Mrs. Dahlia. Kalau I tak hensem, kenapa You asyik je tenung muka I ?" - HAREQ "Bila..bila masa ? mana ada saya tenung muka boss..perasan.." - DAHLIA "Ingat I tak tahu ke ? eleh, taknak mengaku konon..Ni apesal You ni lambat sangat masuk bilik ? bertapa ke kat dapur tu ?" - HAREQ "Mana..mana ada..saya basuh pingganlah tadi.." - DAHLIA "basuh pinggan pun sampai sejam ke ? ke You cuci semua daki yang ada pada pinggan dengan kuali kat dapur tu sekali ?" - HAREQ "You ni dengar tak ni I tanya ? ke dah pekak ? Sayang betul..muka je dah lawa tapi pendengaran takde.." - HAREQ PERKAHWINAN yang terbina atas keterlanjuran dalam bicara menyatukan dua insan yang bernama Hareq dengan Dahlia.Bak kata pepatah, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata, buruk padahnya. Akan tetapi, perasaan yang asalnya tanpa cinta, kini mula hadir tanpa dipaksa.Masing-masing mula merasakan bibit-bibit cinta.Namun, tatkala cinta mula bersemi, hadir pula satu mesej yang berbaur ugutan.Yang pasti, untuk menghancurkan rumah tangga yang terbina. *disebabkan novel ni lagi banyak views dari novel Jua yang sebelumnya, Jua try buat sinopsis.. tapi sedikit hambar, maybe ? Hihihihi.. Dalam novel ni ada sedikit kekacauan ye sebab Jua buat novel ni tahun 2019..so, bahasa dan cara penulisan tu kurang memuaskan, Jua rasa.. lagipun Jua still nak belajar dalam perbaiki lagi penulisan. THANKS SUPPORT Jua..


Share this novel

Rate this story


Comments

Sapinah mk
2022-01-22  1 Replies

Donated 400 nCoins

NUR NANA
2021-10-18  3 Replies

Assalamualaikum hai dear. Maaf mengganggu, izin promote novel saya 'Cinta Kita' dan 'Bisikan Cinta'...jangan lupa follow Dan Komen, thank you support me love you all <33

Anis Insyirah
2021-09-18  1 Replies

best

secret_Jua

119 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience