THE BLUREENZ

sehelaidaun

Detective Series 262

5 (2 ratings)

Synopsis

Alkisah dua buah kumpulan masing - masing ingin merebutkan jawatan serta nama baik di sebuah sekolah yang sangat terkenal , ACE HIGHSCHOOL . The Blureenz , sebuah kumpulan yang baru sahaja berdaftar di sekolah tersebut telahpun menaikkan nama kumpulan mereka sekaligus menewaskan kedudukan The Gold Prince , kumpulan yang sangat popular terdiri daripada empat orang jejaka tampan . Bukan itu sahaja , sikap The Blureenz yang sentiasa menggegarkan sekolah tersebut membuatkan mereka digelar The Blureenz's Troublemaker.The Gold Prince telahpun diamanahkan oleh pengetua untuk mengawasi setiap perbuatan dan perilaku The Blureenz . Tanpa sedar , sebuah permainan telahpun dirancang oleh pengetua itu sendiri . Sebuah permainan yang tiada langsung penghujungnya . "Asal mesti kita ?" -Asha "Kalau dorang tahu habis tho ." -Fariha "Sekarang ni kita ada dua masalah . The Blureenz yang lain dan The Gold Prince ." -Shamine "Aku awal-awal lagi dah syak pengetua tu sememangnya ada agenda ." -Haziq "Ye Bro , that time yang kita dipanggil pengetua tiba-tiba tu pun aku dah 'hidu' sesuatu." -Eiman "Dengar eh , ini rahsia , kita berlapan aje tahu .Aku taknak siapa pun yang tahu pasal ni . Faham ??" -Zairiel "Sumpah aku taknak berkerjasama dengan diorang ." -Hariz Walaupun perlu berkerjasama antara satu sama lain dalam 'permainan' tersebut ,itu bukanlah satu alasan untuk mereka berhenti dari berbalah . Apakah yang akan terjadi ? Mampukah mereka menyimpan 'rahsia' tersebut tanpa ada orang ke'sembilan' atau ke'sepuluh' yang mengetahuinya ? Mampukah mereka berkerjasama mengharungi 'permainan' tersebut ? Start:12/09/2020 End: sehingga The Blureenz menjadi pelajar yang baik . ?Slow update there's a lot of 'bahasa pasar' ( aje, lantak, kantoi ) 30% bahasa melayu baku 70% bahasa pasar


Rate this story

Share this novel

Nurul Yaakob
2020-12-05 

ada lagi x sambungan dia

ena
2020-11-18 

teruskan usaha

ena
2020-11-09 

OK lah dah ada

sehelaidaun

14 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Social Engineering

Hacker

THE SKELD (V-SPY) MISI 1

NOVEL KUCING_Me Ow

How to Protect Your Phone From Malware?

Hacker

Tools

Hacker