LOVE SCARS

Adeeyla SH

Drama Series 555896
5
(5980 ratings)

Synopsis

Bila cinta pernah dikhianati, pasti ada meninggalkan parut. "Kalau you datang pada I hanya semata-mata ingin menoreh luka di hati I, lupakan saja. Sudah tiada ruang untuk you toreh lagi dalam hati yang penuh dengan parut luka ni." - Lara Sephia. Begitu lah anggapan Lara setelah 8 tahun Hakim Petra meninggalkan dirinya tanpa jejak, dan kini kembali memunculkan diri di hadapannya. Selalunya, bila si dia kembali hadir dalam hidup kita, pasti tiada niat lain selain dari ingin memujuk, merayu ingin kembali. Mengotakan setiap janji yang pernah ditabur dulu. Namun, tidak bagi Hakim Petra. "Tempat penuh maksiat macam tu kan, perempuan-perempuan tak tahu diri suka pergi? Kalau tak, tak ada lah dulu I kutip you di tempat yang sama." Hakim Petra. Ya! Kata-kata yang keluar dari mulut lelaki itu semuanya berbentuk perlian dan sindiran. Tidak ada satu pun yang menyenangkan. Semuanya menyakitkan hati! Dan, Lara amat membenci lelaki yang bernama Hakim Petra itu! Benci sebenci bencinya! Kerna itu juga, Lara tidak kurang hebatnya membalas setiap kata sinis lelaki itu dengan cukup pedas! "Ye, sama juga macam jantan tak guna yang tak berhati perut. Kalau tak, tak ada lah you kutip I dulu dekat tempat tu. Bak kata pepatah, habis madu sepah di buang. Jadi, sebelum bercakap, cermin diri sendiri dulu." Lara Sephia. Namun sebesar manapun rasa benci, sekuat mana pun ingin menolak, masih ada terselit satu perasaan yang dulunya tumbuh bercambah di dalam hati. Jika bukan, mengapa parut lama itu kembali berdarah? "You belum tahu lagi, hati siapa diantara kita yang lebih banyak meninggalkan parut!" Hakim Petra. Warning : Mature content 18+. Tidak sesuai untuk bacaan dibawah umur 18 tahun kerana mengandungi unsur-unsur dewasa.


Share this novel

Rate this story


Comments

Adeeyla SH
2024-04-05  2 Replies

Salam semua. Lama saya menyepi. Disini saya ingin memaklumkan bahawa saya akan berehat dari dunia merah buat sementara waktu atas masalah kesihatan, dimana saya masih di dalam fasa pemulihan dari pembedahan baru-baru ini. Saya mohon maaf pada semua yang tertunggu-tunggu begitu lama akan update LS dari sejak tahun lepas. Insya Allah, bila saya sudah sembuh sepenuhnya, saya akan cuba update. Harap memahami dan terima kasih banyak-banyak pada semua yg masih sudi dan tak jemu untuk follow up kisah LS ini. Saya sangat-sangat menghargainya. Ikhlas dari Adeeyla SH

Az Lina
2024-02-11 

my dear author, are you ok?

wnwn
2024-02-04  1 Replies

lama menunggu..bila ada sambungannya???

Adeeyla SH

2891 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience