PILIHAN SI DIA

AMYRA WONG

Humor Completed 900

4 (28 ratings)

Synopsis

” memang hari ini aku nak jadi hantu. Kau sengaja nak kenakan aku tadikan kata bos aku orang tua gatal padahal anak bos.” Nozi ketawa kesukaan. “aku saja aje nak buat gempak. Kau kan selalu berangan nak dapat bos muda dan handsome dah dapat nak buat muka hantu mak limah pula.” “mana aku tak jadi hantu mak limah. Kau tahu tak siapa bos baru itu?” “tahulah anak dato jamil.” “itu salah satu benda yang aku baru tahu dan lagi satu kau ingat tak lelaki yang aku cerita yang bergaduh dengan aku dekat ktm itu?” bulat seketika mata nozi sebijik macam mak lampir! “kau jangan cakap bos baru itu yang kau gaduhkan selama ini.” Kyla hanya mengangguk lemah sambil melepaskan nafasnya. “habis tadi macam mana?” tanya nozi teruja. ” aku terkejut beruk kot tengok dia. Aku dah bajetlah orang tua sekali mamat sengal itu punya muka. Dan untuk pengetahuan kau dia dah mula main dera-dera aku.” Kata kyla dengan mimic muka yang sangat kasihan. “apa! dia dera kau. Biar betul mamat itu pukul kau. Esok pagi-pagi aku buat report dekat dato pasal hal ini.” Kata nozi tegas. Kyla ketawa melihat gelagat teman yang suka terlebih reaksi itu.


Rate this story

Share this novel

Firzanayusri
2019-02-11 

tanda baca perbaiki

ahlinujum7
2018-12-19 

Yup cerita best.. Bila last kurg best.. Tetiba je habis mcm tu... X syok.. Patut tambah la drama lagi.. Bagi ummpp..

CHLEO
2018-12-19 

best! tapi kan awakk. ending tak berapa nak okay sangat. should be buat part nozi terkinja2 bila dpt tau hot story tu kan? good job okayy. nice try.

AMYRA WONG

6023 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Kalau Dah Jodoh!

Mena

“Dekat kedai makan depan tu tadi... Aku nampak..." “Kenapa? Jumpa lelaki yang kau suka?”...

Baran vs Happening

Ieyra Aqish

"Hello! I'm talking to you okay! Cepatlah! Kalau ya pun awak tak nak pergi kerja, jangan libatkan...

Nasi Dagang Untuk Dia

Basiron

"Berbunga-bunga hati kecilku kerana dia menerima makanan yang aku belikan dengan baik. Aduh, memang...

Move On

Mikael Sahaja

Move On Mengisahkan tentang perjalanan seorang lelaki yang hendak melupakan perasaan sayangnya...