Let's Cheer

Che Da(Ayunifalin)

Young Adult Completed 14170
5
(10 ratings)

Synopsis

Maimun di lahirkan dan dibesarkan di kampung Hulu Gedong. Sebuah kampung yang jauh dari kemodenan. Maimun telah membeli DVD sebuah filem Hollywood remaja tentang sekumpulan pasukan cheerleading bertajuk bring it on. Sebuah filem tentang pasukan cheerleader bertanding merebut gelaran regional champion di America Syarikat. Terpengaruh dengan aksi lincah pasukan sorak itu, Maimun mengumpul sekumpulan anak anak muda di kampungnya lalu melatih mereka aksi dan gerakan cheerleader. Sofea, yang bersekolah di bandar secara tak sengaja terlihat sesi latihan Maimun dan pasukannya, dan mula rasa tergugat. Pasukan Sofia ialah juara bertahan pasukan sorak sekolah di daerah itu. Sofia menghantar Undangan untuk satu face off kepada Maimun dengan menawarkan Piala pusingan yang dimenanginya dan hadiah wang tunai sebanyak RM5000. 00. Adakah Maimun bersetuju untuk melawan pasukan Sofia. Apakah perlawanan itu telus? Taufik. Seorang remaja yang merupakan momma's boy, selepas satu pertengkaran dengan si ayah, Taufik di hantar ke kampung Hulu Gedong untuk menyambung persekolahan di sana, apakah nasib Taufik vdi kawasan yang terpencil itu, bolehkah Taufik beradaptasi dengan suasana baru?. Semuanya di dalam novel let's cheer-jangan fikir kami gadis pingitan. Bosan che da nak tulis kisah cinta romanrik sebab che da tak romantik pun... Sesekali kita bawa kisah remaja ok juga kan?. Cover by:the gorgeous Ah Clans. cara-cara membeli ncoins untuk unlocked chapters. Step 1, dari laman utama, click pada profile, ada satu ikon kecil seperti kepala pada sudut kanan bawah dengan tulisan profile. Step kedua, dalam laman profile pilih my wallet. Step ketiga, Dari laman my wallet pilih top up now. Step keempat : dalam page topup now pilih pakej yang mahu di beli dan tekan topup, anda akan di bawa ke laman payment method. Pilih cara pembayaran anda. Mulakan pembelian dengan nilai terendah dan cara pembayaran melalui prepaid dan postpaid Telco lebih mudahm anda juga boleh membeli ncoins menerusi website ini.


Share this novel

Rate this story


Comments

SHA
2024-05-19 

hi semua tumpang promote.. jemput baca novel sy yg bertajuk 'TAKDIR YANG TERTULIS' thank you

Dreamy
2022-07-16  1 Replies

Ok je che da. Take your time.. amboii lawa dp che da >< jeles scarlett nanti haha

Dreamy
2022-07-07  1 Replies

Siapa yg dtg tu che da? Safuan? Ka Taufik? Ka dua2 nya sekali >< cuba bisik sini che da, siapa tu ><

Che Da(Ayunifalin)

1668 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience