Ragam

Arjuna Cinta

Short Story Completed 674

4.7 (29 ratings)

Synopsis

"Eh kau ni apsal ketawa tiba-tiba. Jangan jadi orang gila, Mir!" ucapku lagi. "Murung? Agak murung lah jugak. But, hari ini, bila nampak kau je, tiba-tiba aku rasa nak gelak, nak ketawa, nak senyum je, " jelas Amir pula. "Ya ke? Itu tandanya aku ni ada aura gembira lah. Maybe aku patut tukar kerjaya jadi kaunselor kot. So that orang yang murung bila jumpa aku, diorang akan ceria semula, kan?" kata aku berseloroh. ...... "Tapi kenapa Amir jumpa kau, baru Amir rasa gembira sangat ni haa? Maybe Amir rasa Amir kena kahwin lah," ujar Amir dengan ayat yang tak semena-mena. Amboi, cepat betul sepupu aku yang seorang ni cari pengganti. "Baguslah. Kau kan duda muda, baru 29tahun. Hensem, tinggi, smart, kerja bagus. Tapi siapa perempuan yang malang tu," kata aku diiringi gelak tawa. Amir tergelak sama. "Betul nak tahu?" tanya Amir lagi. Aku mengangguk laju. "Kau lah Alin, " ucap Amir. Gila ke Amir ni?


Rate this story

Share this novel

CIK GINCU
2019-01-14 

COMEL SANGAT DUA KETUI NI. HAHAHAHAH

Guest User
2017-02-17 

sweet gilaaa!!! tpi pendek sgt lhh..ap2 pon best <33

Guest User
2016-12-23 

sweet!!!!! tapi pendek... btw goodjob

Arjuna Cinta

7599 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Cinta Dalam Dusta

nurfzlinaa

Kadang2 hati bilang lain, mulut bilang lain. Tapi bila hati dan mulut sehaluan, maka kebahgiaan...

KENANGAN

edania

Namaku Airysha orang panggil aku Airysh.. Aku mempunyai seorang rakan karib yang sangat disegani......

I love u Mr Crush

Qecharaa

"Awak ni bisu ke?",kata Tharmizi.Kata-katanya disambut jelingan oleh Dilla.Kisah bermula apabila...

duplicate

Guest User

setiap penceritaan cinta itu SAMA, yang BEZA hanyalah perwatakan