Jodoh Dari Marikh

Che Da(Ayunifalin)

Romance Completed 16801
5
(10 ratings)

Synopsis

Andika terlibat sempurna di mata semua orang, namun adakah dia Mr. Perfect?. Bukan kah tidak ada manusia yang sempurna. Akibat satu kejadian hitam di asrama sekolah telah mengubah diri andika, dia seorang gay sejati, dan dia tidak suka kepada kaum wanita. sebabnya??, cuma Andika yang tahu Sehinggalah andika bergelar pengarah urusan di syarikat milik sahabat bapanya, syarat wajib untuk menjadi pekerja di pejabat Andika mestilah seorang lelaki, selain kelulusan akademik yang setara. lalu kisah pun bermula... NurSyakirin, seorang gadis yang belum menamatkan pengajian, tetapi takdirnya dia diterima bekerja disebuah organisasi yang hebat. Hanya kerana nama,Ya, kerana namanya dan kelayakannya yang cemerlang Syakirin di terima bekerja di syarikat Andika,namun begitu perangai dan sikap Andika para mulanya terlalu Alien untuk Syakirin terima. Satu kejadian berlaku dan mereka mula rapat. Dapatkah Syakirin bertahan dengan perbuatan Andika, *****. Lily dan Mawar dua adik beradik yang mewarisi kecantikan Camelia ibu mereka. Apakah nasib dua beradik ini bila berdepan dengan Andika. Apa kaitan antara mereka. ***** _Kalau you sayang I dan nak kahwin dengan I, berhenti kerja dan ikut i pindah ke Singapura."ujar Rosemary. "Sayang, gaji i sudah lumayan bekerja dengan Andika tu"kata Carlyle. "Kenapa susah sangat nak pujuk you berhenti, Andika tu gay partner you ke?"marah betul Rosemary. "Cakap apa ni darling,dia tu cuma boss I saja"pujuk Carlyle. "Then resign dan ikut I, or else, we are over"pujuk Rosemary. "Arghhh Carlyle kenapa waktu sekarang kau nak berhenti?"jerit Andika. ******** "you are so complicated woman"ujar Andika "you cakap I complicated, you sedar tak you tu alien dari Mars" balas Syakirin. "Kenapa nama you Syakirin kalau dah perempuan tu letaklah nama Syakirah"bebel Andika. "Dalam tempoh 7 hari selepas lahir, saya belum ada hak membantah keputusan ibu bapa saya untuk menamakan saya NurSyakirin.lagipun ada Nur di depan tu sudah semestinya perempuan"bidas Syakirin. "itu pernyataan seksis, ada jer perempuan dengan nama Raja, Khairul, kenapa lelaki tak boleh letak nama Nur atau Nurul?"Andika menegakkan kebenaran. awal perkenalan yang sedikit kusut berubah bila Syakirin dianggap sebagai adik..... satu peristiwa telah menyebabkan Syakirin berhenti kerja Bila si pembantu kini bergelar Adik, masihkah Si Abang menyimpan hati dan perasaan. Terbukakah hati Andika untuk menerima pasangan berlainan jantina atau mempertahankan gaya hidup LGBTnya. ******** " Andi tak boleh nk pecat Syakirin tanpa sebab yang kukuh" - dato Dahlan 'kalau kita tak boleh buang dia, apa kata kita buat sampai dia merayu dan meminta untuk diberhenti kan kerja' - Andika. Mampukah Shakirin bertahan sebagai pekerja Andika, mahu tahu selanjutnya Nantikan Kisah Andika dan Syakirin.


Share this novel

Rate this story


Comments

Che Da(Ayunifalin)
2023-03-04 

Assalamualaikum semua terima kasih kepada semua readers yang sudi menjengah ke novel Che da, jalan lupa untuk follow Che da @Ayunifalin untuk mendapatkan notifikasi setiap kali Che da update chapter atau novel baru

Hery Maxwell
2022-10-07  1 Replies

done bca..truskn kak che da piew piew^^

Padzilawati Adzila
2022-10-07  1 Replies

Donated 400 nCoins

Che Da(Ayunifalin)

1658 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience