Cinta Itu Bukan Milikku

S.N

Family Series 162757

4.9 (992 ratings)

Synopsis

2nd story from SN. Status: Ongoing. Cinta bersulam duka dan airmata, mampukah bahagia? Warning: You've to be mature enough to read this story. Plagiarism is strictly prohibited. Copyright reserved by the author. Genre: Sad-Family-Drama with Mystery & Romantic. "Papa, Laila nak adik..." Laila. Ah Sudah! Tak ada isteri nak datang adik dari mana nak oi. Megat Hadi picit dahi. Pening kepala. Runsing. Mana nak dapat adik dalam sekelip mata? Di tambah pula Puteri Nur Laila Faiha sering mengajukan soalan yang bikin kelu lidahnya. Tak cukup dilema, teman-temanya juga sering memomokkan dia betapa seronoknya mempunyai adik sendiri. "Papa bila Laila nak dapat adik?" "Papa Laila boring main sorang-sorang. Kalau ada adikkan best. Laila boleh main sama-sama dengan adik." Megat Hadi memberi cadangan untuk mengambil anak angkat tapi Laila tolak mentah-mentah. Sampai buntu Megat Hadi dibuatnya. Akhirnya Megat Hadi akur. Tak ada cara lain. Dia akan mendapatkan isteri bagi memenuhi kehendak Laila. Bertambah serabut bila Laila sendiri mahu dia yang memilih calon isteri untuk papanya. Megat Hadi gigit bibir. Dia sendiri nak cari isteri bukan main susah. Kalau tak. Masakan dia sanggup menduda sehingga 5 tahun lamanya. Nak harapkan anak yang baru berusia 5 tahun tu pula cari calon? Alahai anak... jangan dipilihnya tu package makcik-makcik bawang sudah. Haru hidupnya. Belum cukup disitu. Pemilihannya pula akan dibuat disebuah shopping mall. Gila! Megat Hadi semakin kuat menepuk dahi. Tak pernah dibuat dek orang cari isteri dishopping mall anak oi... Bukan ke lebih baik cari isteri di tempat yang lebih sepatutnya contohnya surau, masjid atau majlis-majlis keraian? Kenapa mesti di shopping mall yang rata-ratanya tempat perempuan berfoya-foya. A.K.A menghabiskan duit? Di office dia sendiri belambak perempuan yang boleh dibuat calon isteri. Hai pening! Tapi itulah kehendak Laila. Megat Hadi buntu. Tak diikutkan kehendak anak, nanti Laila mengamuk. Kalau diikutkan dia yang susah plus merana tingkat 7. Dia juga susah nak memujuk Puteri Nur Laila. Dia pun bukan pandai sangat memujuk. Akhirnya Megat Hadi bersetuju. Bermulahlah cerita selepas itu. Dan bermulalah perjalanannya diantara Megat Hadi Imaruddin dan Luuna Kamila. Bagaimana kesudahannya? Date Published: 18.07.2018 Date Completed: TBA


Rate this story

Share this novel

Suzanna Nuna
2020-03-22 

S.N cuti2 ni update la sikit,rindu sgt kt citer ni

Lisa Halik
2020-03-18  1 Replies

ini novel kena buat/edit blk ke,bkn yg thn lalu sdh masuk bab 52 ke 53 klu ndak silap,sbb ni cerita sya tggu2 baca/kena update

yusriysri
2020-03-18  1 Replies

sis sy x dpt buka novel ini. cuma sampai part 4 sahaja

S.N

2544 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Insafnya Seorang Abang

_ArzeQ_

Inilah permulaan hidup sepasang kembar....

KEMBALI

Ni.Su

"You ingat i apa? suka2 nak bawa masuk bilik layan you!bodoh!"Ujarku terus berlalu..pantas Megat...

Siapa Aku ?

inaarahman

Aku , Iman Syaheera . Teringin nak ada family yang caring , loving macam keluarga orang lain . Tapi...

Pilot VS Doktor

Haniez Afieqa

Mengisahkan tentang dua pasangan kembar lelaki dan perempuan iaitu Tengku Muhamad Afiq dan Tengku...