ISTERI UPAHAN

Winter

Romance Completed 63779

4.8 (616 ratings)

Synopsis

3rd Romance Written By Winter AIREEN ELLYSA,gadis yang kini sedang terdesak.Memerlukan wang untuk menyara hidup sementelah,dia hidup sebatang kara tanpa ibu bapa disisi. Tapi ada dia kesah?Huh,tanpa ibu bapa hidup dia lagi aman rasanya!Kematian ayahnya sungguh memberi impak kepada Ellysa sendiri. Ibu?Huh,tiada apa yang menarik tentang wanita yang bergelar ibu itu!Hanya pandai lepaskan tanggungjawab pada orang lain sahaja! Buat masa kini,dia hanya tanam anggur sahaja.Mujur teman serumah merangkap BFFTJ dia sudi menanggung makan minumnya Namun memang tak pernah lagi tercatat dalam kamus hidup dia tu yang akan berjumpa spesies lelaki bajet bagus,bajet handsome,ahh semua benda lah dia bajet! Menyampah!Setiap kali mereka bertemu pasti akan berakhir dengan pertengkaran,percakaran.Macam Tom and Jerry aja lagaknya! "Kau ni memang spesies perempuan tak ada mata ehh?" "Ewah-ewah mulut.Sebelum awak balik dengan keadaan lagi parah daripada ni,baik awak cakap elok-elok sikit!" "Kau ni,memang jenis butalah!Dah sah-sahlah aku kena belasah.Huh,dasar minah buta!" "Ciss mulut!Huh,elok-elok muka tu lebam sikit-sikit je,kang bertambah lebam baru!" "Tak sedar diri betul.Badan kecik besar tapak tangan aku aja,ada hati nak tambah lebam?Mimpilah dik oi!" Huh,mamat ni,memang dia blacklist kan.Kalau jadi jodoh ni,erghh minta jauhlah!Simpang malaikat 44,tetapi Ellysa semakin terdesak. Last sekali dapat upah kalau,jadi isteri.Tapi masalahnya yang offer tu,siapa lagi kalau bukan mamat bajet bagus tu,Khail Redza! "Aku upah kau supaya jadi isteri aku.Pendapatan kau pun lumayan,and aku tahu kau tengah terdesak.So deal?" "Berapa?" "Berapa aja yang kau nak." "Hah?Serius ke?Ok kalau macam tu,saya nak satu juta ringgit setiap kali saya buat kerja?Amacam?" "Kau ni gila ke apa?Lebih-lebih nampak!Huh,kalau kau tak nak,then settle!Ramai lagi yang nak dapat offer dari aku.So bye-bye sweetie!" "Ehh,kejap!Oklah-oklah.Deal." 'Everything starts with a lie.' [Start:18/6/2018] [End:1/9/2018]


Rate this story

Share this novel

almira marisa
2020-11-09 

Best...>.<

Efthalia
2020-08-06 

hai, maaf menganggu. jemput baca cerita saya. Lelaki Untuk Laila. thank you :)

Norlina Binti Abdul Majid
2020-06-09 

best jgk..lyan..

Winter

1591 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

LUAR BIASA

ADALYN

KAU SEHANGAT API

FIZAH NADMAH

DIA ADALAH CINTA

A. NASHA

Baraqah

Aina Nerina