Alamak, Tersuka Pulak!

Nuraziera

Romance Completed 3610

4.8 (78 ratings)

Synopsis

“Aileen..” Aileen memandang gerangan yang bersuara itu lalu dia mengukirkan senyuman nipis. “ya?” “apa maksud menghancurkan dalam bahasa Inggeris?” “menghancurkan? Hmmm… Crush..?” “kalau suka kat seseorang dalam diam, apa pulak maksud dia?” “um, crush jugak.. eh? Kenapa tanya?” “sebab wondering…? hehehehe, okay,okay… actually, memang aku tahu menghancurkan dan suka seseorang dalam diam, dalam bahasa Inggeris dia, crush tapi aku hairan kenapa maksud dalam bahasa Melayu dia ada dua? Hancur dan suka? Dia nak cakap yang crush ni ada yang menghancurkan dan ada suka kita jugak ke?” Aileen terdiam sejenak. “maybe… um, maybe la…” “tapi, kalau bagi aku… crush tu bukan menghancurkan dan bukan jugak suka seseorang dalam diam.” “hmm, maksudnya?” “maksudnya, kita tunjuk kat orang yang kita suka usaha kita, kasi dia nampak usaha kita untuk dapatkan dia dan selalu amik perhatian dia.” “hmm? Contoh?” “contoh? Simple je! Macam aku buat sekarang kat kau.”


Rate this story

Share this novel

SyiRa SaZini
2019-07-20 

bestt.. drama sngt

Alya Adriana
2019-05-31 

best tapi tak ada sambungan lagi

apiqw02
2019-03-23 

jom usha citer saya pulak ?? "mrs blur buat encik tengku"

Nuraziera

8671 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Cinta Sang Pilot

Putri Iman Nasuha

Lama Nukman Faris duduk di dalam keretanya. Dia memikirkan cara yang terbaik untuk berdepan dengan...

AKU JUGA WANITA

NUMIRA

“I meant it, Zaza! Saya suka awak!” Aku tertunduk sambil menggeleng. Zamarul Haniff memang dah...

Pelajarku Isteri Sah Ku

AngleGinam

Frizan pun mengambil fail Naiyshah.Dia melihat biodata Naiyshah.Rupanya dia pelajar yang agak...

PENGORBANAN LAILA

Mina

Puan Jamila terus sahaja masuk tanpa menghiraukan Laila. Sempat lagi dia berpesan, “Jumpa aku...