GADIS BISU .....

Naaz's

Romance Completed 5321

4.8 (46 ratings)

Synopsis

Aku Arwadani seorang gadis kelainan upaya. Ya, aku seorang yang bisu. Aku Tak mampu berkata apa-apa itulah kelainan upaya aku. Aku disahkan bisu selepas bapa saudara Dan nenekku memukul ku semasa aku 5 tahun kerana aku dituduh mencuri barang kemas milik ibu saudaraku. Dan selepas kejadian itu sepatah perkataan tidak pernah keluar dari mulutku. Sementara ibuku sahaja yang menyayagi dan menjaga aku selepas aku kehilangan ayah pada usiaku 17tahun. Sebelum aku 17 tahun. Aku sering dipukul, dihina, Dan dicaci kerana kebisuanku. Hampir semua ahli keluargaku membeciku, kerana aku membawa malang pada keluarga itu. Dan suatu hari ibuku membawa aku jauh dari rumah itu.Kehidupan di situ lebih baik dan ibuku sudah Berjaya membuat business kecil-kecilan di Kota yang kami tingal. Sehingga suatu hari ketika aku ingin membuang sampah di pagar rumah kami. Tiba2 mulutku ditekup oleh seseorang dari belakangku. Aku Cuba untuk menjerit tetapi gagal Dan aku pingsan kerana mulutku ditekup dengan sehelai kain . Dan aku tersedar pada pagi itu, aku di sebuah bilik yang asing dan bilik Besar. Aku Cuba mangingati apa yang terjadi tetapi gagal dan aku hanya mampu menangis. Dan selepas kejadian itu, aku menjadi murung dan lebih suka menyendiri. Ibuku sentiasa bertanya kepadaku tapi aku hanya mampu mnunduk dan diam tanpa apa2..... Apa yang terjadi pada Arwadani..? Dan macam mana kehidupannya selepas ini.... ? Mampukah Arwadani meneruskan kehidupanya kelak. Nak tahu silalah Baca cerita GADIS BISU ye guys...Maaf kalau jalan cerita kurang menarik atau terkelishe sikit....! Start=04/04/2021 Last=04/08/2021


Rate this story

Share this novel

Hasnawati Abdul Latiff
2021-11-19  1 Replies

Suka cerita mcm ni happy ending.positif

Naaz's
2021-10-04 

terima kasih diucapkan kepada reader yang sudi baca cerita ini dari chapter 1 sampai chapter terakhir....Sis sangat hargainya....>_<

Sarifah Mat
2021-09-04 

tahniah kpd penulis ,saya suka baca n jln ceritanya bagus berakhir dg gembira.

Naaz's

261 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience

You may also like

Husband Billionaire

Flricha Chung

Hai Encik Ejen

YanMayQ

Aku Bukan Dia

Calyta

KEMBAR

IZAZA HAG