Please Dont Hurt Me Sir...

ATIQAH~15

Romance Completed 124254
4.9
(200 ratings)

Synopsis

Putra Aqashah Rayyan siapa yang tidak kenal dengan ceo kaya raya yang berumur 30 tahun. Dia juga pemilik P.A.R company dan banyak lagi menjadi salah satu orang yang berpengaruh dalam bidang bisnes. Rayyan Dipercayai menghidap penyakit Obsessive love disorder (OLD) di sebabkan itu hubungan percintaannya tidak kekal lama. Rayyan juga seorang yang introvert yang suka menyendiri di tempat yang gelap dan sunyi baginya tempat yang gelap dan sunyi dapat menberikan ketenangan seolah-olah dia boleh bertemu kembali dengan arwah tunangnya. Dulu rayyan seorang extrovert dan ceria namun semenjak tunangnya meninggal dunia dia berubah 100% menjadi seorang lelaki berhati dingin sampai sekarang dia sering menyalahkan dirinya sendiri atas kematian tunangnya. Sudah puas keluarganya memujuknya dan berkata ini semua takdir yang maha kuasa namun dia tidak pernah mendengarkannya. Sehingga dia bertemu dengan Intan Zulaika gadis cantik berumur 20 tahun di sebuah club malam. Rayyan terkejut dengan paras wajah gadis itu yang serupa dengan arwah tunangnya yang sangat-sangat serupa. Rayyan menganggap bahawa tunangnya di lahirkan semula oleh kerana wajah intan serupa tunangnya dia berazam untuk mendapatkan hati gadis itu. Tetapi Intan bukan seorang yang mudah jatuh cinta kerana dia lebih suka hidup bebas daripada menjalinkan apa-apa hubungan. "Maaf saya tak nak jadi isteri Sir, tolonglah lepaskan saya"-Intan "Maaf jugak, aku takkan lepaskan kau sehingga kau setuju jadi isteri aku. Aku janji akan buat kau bahagia."-Sir Rayyan. Dari situ Rayyan berdekad membuat apa sahaja demi menrebut hati Intan agar intan sentiasa ada di sisinya. Adakah intan sudi menjadi isteri Rayyan? Mampukah rayyan menakluki hati intan ? -ENJOY-


Share this novel

Rate this story


Comments

deejakayla
2022-12-04 

Tajuk: Sukalah Saya, Tolong! Nak tak baca kisah cinta Hariz Afifi dan Nurul Najemie? Masa lalu Hariz telah mengubah hidupnya dari seorang yang banyak bicara kepada seorang yang tidak banyak cerita. Orang bertanya, hanya sepatah dua kata sahaja yang keluar dari bibir itu. Kenapa Hariz berubah secara drastik seperti itu? Kisah silam apa yang terjadi sehingga dia menjadi seorang yang berhati batu? Munculnya seorang gadis belasan tahun telah mengembalikan dirinya yang dulu secara perlahan. "Hariz tak patut rasa bahagia. Hariz tak patut biarkan Mia merana disebabkan perbuatan terkutuk Hariz dulu." -Mia "Hariz bersalah Mia." -Hariz Najemie seorang gadis yang ceria. Kehilangan orang tua disebabkan dirinya membuatkan dia merasa dia anak tidak berguna. Terlalu banyak derita dahulu membawa dia kepada tidak mahu menanggung lagi rasa sakit. Dia perlu kuat. Sikapnya yang banyak bicara telah menambat hati si bakal ibu mertua. Dengan gurauan nakalnya. Ditambah pula dengan loyar buruknya membuatkan orang sekeliling tidak kering gusi bila bersamanya. "Siapa perempuan tu sebenarnya Hariz? Adakah saya penghalang kisah cinta awak dengan dia? Adakah saya watak ketiga dalam kisah cinta ini?" -Najemie "Awak selamanya watak utama untuk kisah ini. Bagi saya masa untuk perjelaskan semua ini. Saya perlu mencari jawapan sebelum cerita kita berakhir dengan happy ending" -Hariz Apa sebenarnya sudah berlaku? Apakah kisah disebalik hubungan antara Hariz dan Najemie? Apa pula kaitan Mia Afrina dengan Hariz? Adakah terkait dengan kisah lalu mereka? "Sukalah saya, tolong!" -Najemie "Saya cintakan awak, Najmi" -Hariz "Awak dah janji nak bersama saya, Hariz" -Mia *Dengan rendah diri, sudilah baca nukilan ku ini. Harap semua suka. Enjoy!

atikah bakar
2022-10-16  1 Replies

Donated 400 nCoins

Arra faera
2022-10-05 

Tumpang promote..jemput la baca novel saya (Miss Lollipop, Miss Lollipop 2, Hai Cantik Kau Jodohku & Lovely War) :-)

ATIQAH~15

1121 followers


NovelPlus Premium

The best ads free experience