82 Results Found for "Fanfiction - KPOP"
JIRAN SEBELAH SUAMIKU

Qaseh Amierra

5

Hi Saya Amierra ,hari ini cerita saya adalah tentang BTS. watak 1.Ahli BTS 2.Kim eunnie,21 3.Kim saeron,17 4.Nakiba Kim Hampir setiap malam BTS masuk dalam mimpi saya.I'don't why me but yang peliknya kenapa kawan saya pun terkena.Nama kawan saya ni kim saeron. Dia kawan baik saya dari kecil lagi.kitorang sama umur,tempat lahir dan tempat tinggal.Saya rasa mungkin sebab dia ni BFF saya??Ermm.Entahlah.Dia pun termasuk dalam dunia betul dengan saya.Saya ingatkan mimpi rupanya benar.aduhai. Pada suatu hari,saya dan kawan saya Kim sae ron) di rumah.kitorang ni housemate.Jiran Kitorang BTS,pada pukul 8:30 pagi.Ada suara memanggil.Lepastu,apa lagi buka pintu ingatkan poslaju rupanya........V yang panggil.Saeron dan saya pun tanya" Dah kenapa pagi2 panggil kitorang ni huh??".V pun jawab "jom pergi sarapan please!!".Saya tanya saeron" nak ikut ke?".saeron pun jawab"Tak payah bukan boleh percaya pun". V dan ahli BTS lain bagai nak kitorang pergi juga.Saeron pun kata" Eunnie kau ingat tak masa bulan lepas,diorang yang ajak tapi diorang yang tak datang kat kedai, buang masa je tunggu.Saya apa lagi, saya setuju lah dengan kata2 Nakiba. Muka V dan ahli BTS seolah - olah kecewa.Saya kata dekat V"tak pelah buat susah je bye terima kasih jelah okay.Saya dan Saeron pun masuk.Pada keesokkan harinya pada pukul 2 petang, saya nak beli barang dapur dengan saeron. Sampai pasar raya,saya nak beli barang apa yang patut.Nakiba pergi beli barang dia.Tanpa sedari,BTS ada kat tepi,Jin kata"beli apa tu?".lepas, saya kata "beli barang dapur takan beli kasut pula kat sini". Jimin kat " ai,beli barang dapur je ke?Taknak belikan kitorang air ke makan ke?"Saya jawab"haih,buat membazirkan duit je belikan korang air!!Takkan lah dah habis duit kut huh!.Macam lagu korang (money,money,money).Jimin pun jawab" belanja kitorang please". jimin buat muka comel.Saya kata dalam hati "kalau kena tumbuk pon bagus juga". Saya kata" dah ketepi korang buat apa kat huh??".Suga jawab"ikut kau dengan saeron lah". saya jawab "buat apa kau orang ikut saya??". Dengan serentaknya BTS jawab " sebab Nak jaga hati awaklah takut nanti awak hilang hati kat kitorang".Saya terkejut.Saya berkata dalam hati"buat pasal betul.Kenapa diorang nak aku takde orang lain ke kat dunia ni!!.Saya pun jawab dengan diorang dengan hati yang panas!!" Sejak bila saya jadi korang punya girlfriend pulak!!Jangan ambil hati saya tak de siapa yang boleh ambil.Jangan kacau saya kalau tak.......Saeron pun datang kat saya.Mungkin,Saeron nampak saya dengan bts kut.saeron tanya antara 7 ahli BTS "korang buat apa datang sini pergi jauh2.Jangan kacau kitorang!!. Jhope jawab" kitorang jaga hati kawan baik awaklah, saeron.".saeron pun terkejut sambil memandang saya.Saeron tsnya saya"kau dengan BTS couple ke?kau jangan jadi play girl pula?? kau punya boyfriends siapa??RM,JHOPE,JK,JM,JN,SG orV huh?.Aku jawab"se..semuanya".Saeron dan BTS terkejut terutama adalah V.JN kata "pilih saya okay". JM kata " saya lah ea".jk dan V tanya"sayalah okay".Saya jawab"Saya tak tahu nak pilih mana satu sebab semua saya sayang .V sebab dia sweet.Jk dis manja.JM dia caring.JN pula sweet and caring.suga manja".saya jawab lagi"saya tak da pilihan,nanti saya beritahu siapa.Beri saya masa selama 2 bulan saya janji". 2 bulan kemudian,eunnietelah terfikir tentang janji dia terhadap Taehyung,Jungkook,Jin dan Jimin.Eunnie tak tahu nak pilih siapa?Pada pukul 9:11 malam,depan pintu ada 7 orang lelaki berdiri dan memenggang sejambang bunga dan saeron dibelakang saya. Pada masa tu,BTS tanya "eunnie dah 2 bulan awak tak nak tunaikan janji awak?" Saeron tanya eunnie"Baik kau pilih satu je jadi pasangan hidup kau tau".Eunnie berucap dan kata"Saya harap pilihan saya ni boleh jadi pasangan hidup yang terbaik.Jadi saya pilih.....saya takda jawapan tapi saya kata tentang isi hati saya,kalau kata2 saya sakiti hatimu maafkan saya, saya pilih........Nama yang ada Kim".Jadi,Jk,jh,sg,jm.Tinggal V,Jn and Rm.V tanya"awak pilih siapa?". Eunnie kata" Dengan rasminya saya pilih KIM TAEHYUNG.Bangtan boys yang lain ,jangan sedih,jangan risau saeronsaya ada tapi umur kawan baik saya 21 baru boleh faham!!". Setelah 1 tahun couple,V dan Eunnie pun wedding of the years.pada masa tu kawan baik eunnie telah berumur 20 tahun lagi satu tahun je hihh setelah 3 tahun berkhawin,apa lagi dapat anak kembar tak seiras lelaki dan perempuan yang ganas dan lemah lembut. Saeron tanya eunnie "ai tak nak tambah lagi ke?" Eunnie jawab"patutnya saya tanya awak saeron,bila nak kahwin?"saeron jawab"alh,aku baru je umur 22tahun jauh lagi,aku nak belajar dan aku ni calon pun tak de lagi nak kahwin apa?"Eunnie jawab "haih,takkanlah tak nampak kot,ada 6 orang lelaki sebelah rumah je".saeron hanya tersenyum. Sampai disini saje perjalanannya,kalau ada rezeki kita sambung (JIRAN SEBELAH SUAMIKU 2)okay,bye

K - POP OPPA - YA! SARANGHAE!??

sya_GBT_Namjoon

4.7

Syakirah - Buddy, Once n ARMY - anak ketiga daripada tujuh orang adik-beradik Syahir - Once - anak kedua daripada empat orang adik beradik Aisyah / Caca - ARMY - anak keempat daripada lapan orang adik beradik Tiga kawan baik dari bangku sekolah rendah dan sekepala terutama pasal K - Pop. Syakirah dan Syahir yang selalu bergaduh tentang perkara² yang remeh terutama fasal Jihyo 'bias' mereka, tapi sebernanya perkara itu jugalah yang selalu membuatkan mereka rapat. Beberapa tahun selepas itu, mereka mendapat khabar baik bahawa mereka dapat melanjutkan pelajaran mereka di sebuah universiti yang terkenal di Korea. Pada masa yang sama juga beberapa hari selepas itu, akan ada konsert K - pop di Seol nanti. Tetapi, malang tidak berbau, apabila mereka mendapat berita buruk bahawa mereka terpaksa menyertai sebuah rancangan aneka ragam yang sangat berbaya. Nasib mereka menjadi lebih buruk apabila salah seorang daripada mereka terpaksa menjadi mangsa, Caca. Bermulah di situ episod yang terpaksa membuatkan mereka berdua, Syakirah dan Syahir , berganding bahu untuk menyelamatkan Caca. Mereka seperti tidak boleh percaya bahawa mereka perlu menjadi pasangan kekasih yang kononnya bahagia. Hanya itu sahajalah pilihan mereka yang perlu diterima untuk menyelamatkan Caca. Tanpa sesiapa sedar, perasaan aneh mula bertandang di hati masing-masing. Dan tanpa sesiapa sedar, Syahir mula mencuba untuk mendekati Syakirah dan mengenali Syakirah dengan lebih mendalam... Bagaimana pengakhiran cerita ini ? adakah cerita ini akan berakhir dengan baik atau sebaliknya ? Dan bagaimana pula perasaan Syahir terhadap Syakirah ? adakah sekadar suka ataupun cinta ? Bacalah buku novel ini dan rasailah pengembaraan cerita cinta Korea versi Melayu.