Bab 1

Alamak!First day hari sekolahaku dah lambat!!Aku bergegas berlari menuju ke kelas aku. Tiba-tiba, duishh!Perhh mamat mana yang aku langgar ni. Sebab dah lambat sangat so aku terus tinggal kan je mamat tadi.

“Kuang asam siak minah ni!Dah langgar orang tak reti nk minta maaf."bebel Danial sambil membetulkan tali lehernya yang senget.
******
Kelas
Nasib baik cikgu belum masuk.Aku terus menuju ke tempat duduk aku lalu merehatkan badan yang penat berlari tadi.

“Bangun!Selamat pagi cikgu.”teriak ketua kelas.
“Baiklah. Murid-murid sila duduk. Cikgu nak kenalkan murid baru ni. Danial?”kata Cikgu Aisyah sambil tersenyum manis.

“Hai, semua ap khabar?Nama saya Deni Danial boleh panggil saya Danial”tegur Danial dengan lemah lembut.

Wait!Macam kenal je mamat ni. Ahh!Ni lah mamat yang aku langgar tadi. Alamak, mampus lah aku. Seketika itu aku terdengar bisikan budak-budak gedik dalam kelas aku.

“Sem siot. Ni kalau jadi bf aku.Perfect gila doh.”kata Fatimah dengan riak mukanya yang gedik tahap gaban tu sambil berkata terhadap rakan-rakannya.

“Ok. Danial sila duduk depan Fatin tu.”kata Cikgu Aisyah lalu mengeluarkan buku teks Geografi.

“Well well well. Fatin Nadia we meet again”tegur Danial.

Euww annoying siak mamat Danial ni. Sekali aku terkam terus mampus ni kang. Hahaha!

*******
Rehat

Well. Mula lah budak-budak gedik tu berjalan menuju ke meja Danial.

“Hai, nama saya Fatimah. And for you information, saya lah budak paling cun kat sekolah ni.”sapa Amalina dengan bangganya.

“Hai, Fatimah. Hmmm, you say you pretty right?But, saya rasa Fatin lagi cun.”perli Danial.

“What nama aku juga die guna?!”bisik Fatin dalam hati.

Selepas itu Danial berjalan menuju ke kantin.Dan what?Budak-budak gedik tu tengking lah aku.

“Eh, budak miskin kau ni pehal ahh?!Baik ko jauh sikit dari Danial tu, kalau tak siap ko”sindir Fatimah.

“Entah dah miskin, mengada pula tu nk test budak sem cam Danial tu”sambung Amalina kawan baik Fatimah lalu melanggar bahu aku.

“Sejak dulu dieorang memang tak suka dengan aku tapi nak buat macam mana dah takdir Tuhan. Hmmmm..Sabar jelah duhai hati”bisik Fatin dalam hati sambil menitiskan air matanya.