Bab 2

Rumah

“Asalammuailaikum, mak kakak dah balik”kata Fatin sambil mengetuk pintu.

“Waalaikumslam,haa balik pon Kakak”balas emak dengan mukanya yang agak pucat.

“Mak dah makan?Mak ok ke tak ni?”soal Fatin sambil memapah emaknya.

“Mak ok je cuma batuk sikit je. Dah tadi adik kau masak kan mak bubur.”balas emak.

“Yelah mak. Kakak nak siap-siap ni nak pergi kerje.Adik jaga mak baik-baik tau.Jangan asyik reti main fon je.”pesan fatin kepada adiknya Haikal.

“Wokay kak no problem”balas Haikal.

Meh aku intro jap. Nama aku Fatin Nadia, umur 17 tahun.Ayah aku dah meninggal masa aku umur 14 tahun. Sekarang aku tinggal gan mak aku dengan adik aku haikal. Mak aku sakit so aku kena kerja sambil belajar. Sekarang aku keje kat sebuah company. Ok tamat.

Tempat kerja

“Eh, Fatin Fatin!”kata Nana sambil mencubitnya.

“Ap!”balas fatin dengan riak mukanya seperti mahu makn orang.

“Lorhh, jangan lah marah-marah. Kau nk tau something tak.”tanya Nana.

“of course lah nak”

“Macma yang kau tau lah kan. Boss kita sakit so die kena rehat. Kau tau tak sekarang sape yang ganti die”

“Tak”

“Anak die”

“ouh, so”

“So what?Wey die macho abis doh. Mengancam macam Haqiem rusli.”kata Nana sambil membayang muka anak boss yang macho itu.

“Dah mula lah kau ni.Dah lah aku nak wat kerja lagi bagus”balas fatin dengan muka yang annoying.

Tiba-tiba Zara berjalan dengan seorang jejaka yang tepinya.

“Baiklah semua. Berhenti jap buat kerja tu.“kata Zara sambil menepuk meja. Haa tepok!Haha.

Mata semua orang tertumpu pada jejaka itu.

“Ok ni anak boss kita nama die Deni Danial die akan ganti boss buat sementara waktu”intro Zara.

“What!!Danial”teriak Fatin dengan mukanya sperti mayat hidup.

“Alamak terlepas cakap”bisik Fatin dalam hati sambil menutup mulutnya.

“Eh, hai. Fatin Nadia we meet again”sapa Danial lalu berjalan menuju ke officenya.

“Wey, kau kenal die”tanya Nana.

“Die tu 1 kelas gan aku gila arr kalau tak kenal”balas Fatin sambil memukul mukanya.