BAB 49:

9 bulan kemudian...

Yuyu sekarang sedang sarat mengandung.Bertambah happy mereka bila mendapat tahu yang mereka bakal menimang cahaya mata yang kembar semasa melakukan pemeriksaan.

"Abang tu kena ready jangan jadi macam lelaki dalam wayang ni.Buat malu je."Kata Yuyu kepada Syahrell sebaik melihat kalutnya lelaki di dalam tv itu apabila isterinya nak melahirkan anak.Sampai pengsan.

"Yuyu lupa ka suami kesayangan Yuyu ni doktor."Kata Syahrell pula dengan lagaknya.Tergelak sakan mendengar kata-kata Yuyu tu.

"Lupa pulak suami Yuyu ni kan dokter."Kata Yuyu sambil mengaru kepalanya yang tidak gatal.

"Sayang kenapa ni?"Tanya Syahrell kepada Yuyu sebaik melihat wajah isterinya yang menahan sakit.

"Arrrh...bang rasanya masanya dah tiba ni!"Kata Yuyu sambil menahan sakit.Habis lengan syahrell di ramasnya.

"Apa?!"Tanya Syahrell.Kelam-kabut betul dia.Siap bermundar-mandir depan Yuyu.Yuyu yang pening.

"Abang orang nak beranak ni.!"Kata Yuyu sambil melenparkan bantal kepada Syahrell.Syahrell yang kalut terus ke bilik untuk mengambil barang baby dan bergegas ke luar rumah.

"Abang habis Yuyu macam mana?!"Tanya Yuyu kepada Syahrell yang melimpaskannya dan berlalu ke muka pintu.

"Terlupa pulak."Syahrell masuk semula ke rumah dan mengangkat Yuyu.Kata tak kelam kabut ni apa cer ni?

Syahrell memasukkan Yuyu ke dalam kereta dan kemudian dia pun masuk di sebelah.

"Abang Yuyu nak beranak ni macam mana nak memandu.!"Kata Yuyu kepada Syahrell sambil melihat suaminya yang duduk di sebelah.Yuyu sekarang ni berada di tempat duduk pemandu.

"Sorry."Kata Syahrell lalu membawa yuyu ke tempat duduk penumpang.Nasib tak beranak di situ.

Apa pun semuanya susah selesai.Yuyu bahagia dengan Syahrell dan anak-anak mereka.

~TAMAT~