BAB 16

Tengku Emylia menaiki lif menuju ke tingkat 12.Tersenyum dia apabila terbayang wajah lelaki yang beraja di hatinya.Siapa lagi kalau bukan Tengku Faqih Aiman.

Sebaik sampai di tingkat 12,Tengku Emylia berlalu ke biliknya yang sekarang dihuni oleh Fathia tanpa pengetahuannya.

Tengku Emylia membuka pintu biliknya dan terkejut melihat ada beberapa buah fail di atas meja dan sebuah beg tangan bewarna putih milik Fathia di atas mejanya.

Merah mata Tengku Emylia.Argh,siapa masuk bilik aku ni?Tengku Emylia terus mencampak beg tangan Fathia itu ke atas lantai.

Fathia yang sedang ingin masuk ke biliknya bersama sebiji muk di tangan terkejut melihat beg tangan berjenama Chanel nya di atas lantai terus tergamam.

Kemudian matanya beralih ke arah seorang wanita cantik yang nampak marah sedang memandang ke arah beg tangannya itu.

"Ha,kau nak apa?Kau ni tukang buat air yang baru ke?Huh,pergi buat air Hot chocolate dekat aku satu!Aku tengah marah ni!"Tengku Emylia menjerit kepada Fathia.

"Ewah pompuan,kau kata aku tukang buat air?Kurang asam kau,aku ada master lah!Dah lah masuk bilik.orang siap campak beg aku lagi.Eyh,kena sampuk jin bengap ke apa?!Fathia menjerit dalam hati.

"Ape kau tercegat kay situ?!Pegi buat air aku sekrang!"Dia mengarah lantang.Final,kesabaran aku dah habis ngan pompuan ni!

"Hei,cik for your information saya ni bukan tukng buat air.Saya PA baru Tengku Faqih and one more thing kenapa awak campak beg saya?Ada short wire ke saudari?!"Fathia berkata sinis.Menahan sabar.

"What?!"Tengku Emylia menjerit kuat.Tiba-tiba Faqih datang dengan wajah serius berdiri di sebelah Fathia.Fathia mengerling sekilas.

"You kenapa Emylia?I nak buat kerja pun tak senang.Ni kan you ada baki 2 minggu lagi cuti.Kenapa you balik awal?Dah,you pergi turun tingkat 10.Ni dah jadi bilik Fathia,my new PA.Sementara."Faqih berkata tegas.

Terkejut Fathia mendengar nama perempuan itu.Tengku Emylia.Ahh ye,pompuan yang obses dengan Faqih!Hey,menyampah aku!Fathia mencemik dalam hati.

"Sayang,you ambik perempuan macam ni jadi PA you?Hey,I ni PA you.By the way,ni bilik I kenapa pulak I kena turun tingkat 10?Dialah yang kena turun.I datang office awal sebab i miss you sayang."Tengku Emylia berkata sambil memberi jelingan tajam ke arah Fathia.

Ewww,sayang?What?!Gila punya pompuan,nak bersyang² pulak dah.Meluat aku!Fathia tayang muka meluat.

"Eh,Emylia jangan panggil I sayang boleh tak?We are in office.By the way yang you nak panggil i sayang knp?I'm not your boyfriend not even your husband!Pasal bilik tu,alah you pergi ajalah tingkat 10,i tak da msa nk lyn.Dah lah Emylia,Fathia ada kerja nak buat!I perlukan dokumen ni after lunch.Please.."Faqih berkata tegas sambil bercekak pinggang.

"Hey,Faqih, i ni your first PA.Ni bilik i.Younyang bagi!Dah kenapa pulak you halau i?!Ergh,by the way,tak salah i panggil you sayang.Tak lama lagi kita akan jadi suami isteri."Tengku Emylia tersenyum menggoda

Terangkat kening Fathia dan Faqih.Bagi Fathia 'Eh,tadi Faqih kata dia bukan boyfrend minah sewel ni.Ni minah ni kata bakal jadi suami isteri?Ergh,pahal ni?!'Fathia mencebik.

"I tak pernh ckp yang i akn jd husband you!And the important thing,i tak suka you!You faham tak?!"Faqih mengherdik.Dia sudah hilang sabar.

"Arghh,yang you nak marah² ni kenapa?!Sudahlah pompuan ni kene keluar jugak.I tak nak!"Tengku Emylia menjeling tajam ke arah Fathia.

"Erm,Tengku,it's okay.Saya boleh turun tingkt 10.Tak kuasa layan orang short wire macam ni.So saya nak ambik beg saya dulu.Entah jin mana yang dah jatuhkan.Bengap jugak jin n."Fathia tersenyum sinis.Sempat dia mengherdik Tengku Emylia.

Wajah Tengku Emylia bertukar merah menahan amarah.Faqih tersenyum kecil.Tanpa berpaling ke arah Tengku Emylia,Fathia mengambil beg ny yang jatuh di lantai itu sambil mencapai beberapa fail dan dokumen lalu pergi ke lif.

"Nah,you dah dapat bilik you.I nak buat kerja don't disturb me!"Faqih berkata tegas kemudian melangkah keluar.Tengku Emylia menhentak kakinya.

Argh,Fathia ye?Jaga kau!Kau tak kenal siapa Tengku Emylia!Jeritnya di dalam hati.Sakit sungguh hatinya apabila diherdik begitu.