BAB 31

"Diorang perasan kita tadi wehh!"Hani menjerit.Fathia yang masih terkejut itu menoleh.

"Aku tahu.Aku pun dengar apa yang si Tengku tu cakap.Tak payahlah kau nak menjerit sebelah telinga aku ni!"Hani tersengih.

"Hehe,sorry-sorry.Tapi aku pelik mcm mna diorang nmpk?Nk kta diorng trpndnag kita pun tak."Hani mengurut dagu.

"Apalah kau ni!Dah terang lagi bersuluh yang diorang duduk tepi kita.Takkan diorng tu rbun smpai tk nmpk sapa duk tepi!"Fathia menjegilkan mata.

Hani tidak menjawab dia hanya tersenyum apabila terbayang wajah Haiqal.Eh,dah suka ke?Hati kecilnya berdesis.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~``
"Hmm,untnglah kau.Salah sorng akn jd isteri kau.Cantiklah budak yg ddk sebelah Fathia tu."Haiqa berkata.

Faqih yang sedang menghirup Espressonya itu tersedak.Mana taknya tetiba si Haiqal ni memuji anak dara orang.

"Ish,apahal kau ni?Tersedak bukan main."Menggeleng Haiqal melihat telatah rakannya itu.

"Kau serius?!"Faqih terjerit kecil.Haiqal terkejut.Aik,pahal mamat ni?

"Seriuslah.Kau tersedak bukan main."Haiqal mengulang ayat.Faqih ketawa.

"Weii sengal.Aku cakap pasal yang kau cakap budak sebelah Fathia tu cantik! Kau dah minat kat dia ke?Auuuu,ceptĀ² lh ngorat dia!"Faqih tersengih.Membulat mata Haiqal.

"Ap..apa kau merepek ni?Aku ada ckp ke?"Haiqal masih tidak mengaku.Faqih tersenyum sinis.Hek.eleh!!

"Kau ingat aku ni pekak ke apa?Kalau budak 2 tahun kau boleh tipu tapi aku yang dah kawan dengan kau 12 tahun dengan kau ni apa cerita?Aku tahu kau minat dia."Haiqal mengeluh.

"Hmm.Yalah aku mengaku.Aku suka dia.She is not an usual girl that we had met before.She's totally different."Haiqal berkata perlahan.

Faqih tersenyum.Dia menepuk bahu sahabatnya yang menunduk.

"So,apa kata kau ajak dia keluar lunch dengan kau esok.Kau datang pejabat aku pukul 9.00 pagi sebab before lunch aku nak discuss sikit pasal projek Bakti Jaya tu."Faqih memberitahu.

"Kau rasa dia setuju ke?"Haiqal bertanya gelisah.Yelah,seumur hidup dia tidak pernah mengajak perempuan keluar.Klau ramai-ramai pernah.Kalau sorang pernah tapi dengan adik perempuan dia,Tengku Harissa Safiyya jelah.

"Kau ni.Dengan muka kau yang handsomemacam top.model dunia ni confirm dia setuju.Setakat kau dtg office aku hri tu pun dh kecoh pasal jejaka handsome."Faqih menenangkan sahabatnya itu.

"Err,oklah.So jom gerak.Takut hujan lambat pulak sampai rumah."Haiqal bangun.Faqih turut bangun dan mereka berdua melangkah ke arah kaunyer untuk membayar harga minuman itu.