BAB 18

Fathia melangkah mendekati Anita dan Haswani.Kedua-duanya lantas berpaling

"Hah,Thia ni Wani kata Thia kena halau dari bilik.Emylia buat!"Anita berkata geram.Wahh,baru satu hri msuk office dah kecoh!

"Haah,kecoh betul.Ingat org tergoda,terpesona,tergamam ter apa lagi ehh? dengan boyfriend enam kerat dia tu?Ceh,selisih malaikat 44."Fathia mencebik.

Seketika kemudian Faqih dan Tengku Emylia melangkah keluar.Meluat Fathia,Anita dn Haswani yang melihat perlakuan gedik Tengku Emylia.

"Ceh,paut sana paut sini.Knp tak paut pokok kat depan mata tu?Kut ada cita-cita nak jadi beruk yang memenangi acara paut memaut."Fathia berkata sarkastik.

Terburai ketawa Anita dan Haswani tatkala mendengar ayat Fathia tu.Fathia turut tersengih.Eh,betul apa?

"Dah lah jom kita pergi lunch.Dah lewat ni."Haswani berkata sambil mengheret Fathia dan Anita ke restoran berada di seberang jalan pejabat mereka.
~~~~~~~~~~~~~~~
"Ha,Tengku ni dokumen tu.Huish penat saya tahu Tengku?Dari tingkat 10 sampai tingkt 12 dah lah naik tangga.Tak ada bajet nak baiki lif ke?"Fathia berkata selamba.Direct betul.

Faqih menjeling sebelum tersenyum kecil.Hai,Fathia kau ni ada potensi jadi pelawaklah.Dahlah mulut tu tak ada insuran.Faqih berkata dalam hati.

"Hmm,macam-macam lah awak ni.Dah ada banyak duit pergilah tolong bayar duit baiki lif."Faqih sindir sedas.

Cis mamat ni!Bukan pejabat aku pon!Fathia menggigit bibir menahan mulutnya yang mungkin akan terkeluar perkataan yang berbisa.

"Kalau tak de.Dok diamĀ².Saya ada bayk kerja.."Belum sempat Faqih menghabiskan kata,suara lain datang menyampuk.

"Hai,lama berborak.Dah lah bercakap kalah loud speaker.Kalau suara tu merdu tak apalah jugak ni macam katak panggil hujan!Lainlah suara macam Faqih merdu bak suara Haqiem Rosli."Tengku Emylia berkata sambil memberi jelingan menggoda kpd Faqih.

Ewah kau pompuan.Suka hati nenek kau aja cakap suara aku macam katak panggil hujan.Suara kau tu mcm apa?Macam beruk tak dapat kelapa!Fathia mencemik.

"Dahlah Emylia, I busy.Kalau ganggu kerja you sorry.Dah Thia awak keluar dulu."Faqih memandang wajah Fathia.

Tengku Emylia tersenyum sinis.Dia masuk kedalam.Bahu Fathia dia langgar kasar.Fathia yang hendak keluar hampir terjatuh.

Main kasar nampak! Sentap tak tentu hala! Fathia menyengetkan sedikit kasutnya.Tengku Emylia tersadung.Nasib tak cium lantai.Lantas dia berpaling dengan muka menahan marah.

Fathia dengan selamba keluar dari bilik.Puas hati aku!Jerit Fathia dalam hati.
~~~~~~~~~~~~~~~

"Kak Wani dan Kak Nita balik dulu ye Thia."Haswani dan Anita meminta diri.Fathi hanya tersenyum.

"Eh,kenapa you ada kat sini?Hai tunggu orang gila datang jemput ke?Kesian.."Tengku Emylie berkata sinis sambil melangkah ke arah Suzuki Swiftnya.

Fathia mencebik.Hek eleh,papa aku pun adalah setakat Swift tu.Menyampah aku! Tiba-tiba kereta mewah Ferrari Pinifarina Sergis berhenti di hadapan aku.

Oh papa!Senyuman aku melebar.Yes,papa ambik!
Terus Fathia melangkah masuk ke dalam lereta mewah itu.

"Hai papa!"Fathia menyalam tangan Dato' Fazman Amreyn.Dia hanya tersenyum.

"Ha,Thia how's work?"Dato' Fazman bertanya.Fathia tersenyum senget.Hehe,serba salah nak.jawab

"O..ok pa!"Fathia mengambil keputusan untuk berkata ok shja.Dato' Fazman mengangguk sebelum menghidupkan enjin berkuasa kuda keretanya.

Di dalam kereta Suzuki Swift Tengku Emylia mengerutkan muka.

"Who is that girl?"Dia bertanya sendirian.