BAB 6

"Ok so let's me show you where's your room."Faqih bangun.Tapi suara Fathia membuatkan dia menoleh dengan kerutan di dahi.

"Excuse me.Saya tak tahu nama encik apa?Bukan ke majikan akan perkenalkan diri jugak pada pekerjanya?"Fathia berkata.Dia dah tahu sebenarnya tapi entah saja nak suruh dia intro jugak.Macam unfair aja kalau aku sorang yang intro.

Faqih tersenyum sinis.Hey,budak ni,nak tipu aku ke ape?!Gadis dihadapannya direnung dengan panahan mata yang tajam.

"Hey,awak nak tipu saya ke?Tak tahu nama konon.Yang awak panggil saya Tengku tadi tu apa?"Buk!Haish-haish Thia buat malu ajelah.Nak buat cam mana ni?!!

"Saya panggil Tengku sebab saya dengar orang panggil Tengku,Tengku.Jadi saya ikut sekali lah."Entah logik entah tidak.Hei Fathia-Fathia.
Faqih tersenyum sinis.

"Fine.My name Tengku Faqih Aiman bin Dato' Tengku Faqif Azman.Age,26.Graduate from University of Warwick UK.Puas hati?"Dia bersuara.

Fathia tidak menjawab hatinya berasa sakit dengan sinisan jejaka ini.Huh!Mama punya pasal.Kalau aku tak agree dengan cadangan gila ni mesti aku takkan jumpa lelaki ni.Fathia merengus dalam hati.

"Dah tak payah tayang muka tu.Saya tak ada masa nak layan.Jom saya tunjukkan bilik awak.Takkan nak duduk dalam bilik ni pulak!"Dia masih bersuara sinis.Betullah orang kata,panas baran.Pantang orang tak ikut kata dia mulalah sinis-sinis,marah-marah!

Fathia tidak tunggu lama.Hanya bangun dan melangkah mendekati lelaki itu yang sudah tersandar di depan pintu biliknya.Fathia dan Faqih melangkah keluar dari bilik tersebut.

Mereka bergerak ke bilik bersebelahan dengan biliknya.Agak besar bilik ni.Hmm.Satu meja kerja besar bewarna putih,kerusi empuk bewarna putih,sofa kecil bewarna kelabu.Di belakang meja kerja ada kabinet bewarna kelabu yang besar.Mesin faks dan suis di tepi pintu kaca itu.

Oklah!Fathia memerhati segenap ruang.Cantik sekali.Tak macam bilik PA pun.Tapikan,bilik PA dia yang lain kat mana?Hah!Mana-manalah,ada aku kesah?!Fathia bermonolog dalam hati.

"So this is your room start from now.Saya rasa dah okay ni.Bilik saya kat sebelah.So everytime I call you please be fast.I hate someone that always wasting my time.So enjoy.Kerja dah ada kat atas meja awak.Sila siapkan before lunch.Catch yo'll soon."Faqih melangkah keluar dengan sengihan.

Fathia tidak berkata apa-apa.Hanya diam memerhati.Kemudian dia kembali ke meja kerjanya dan terdapat 3 buah fail bewarna biru diatas meja.Hmm mesti ni kerja yang mamat tu cakap.Hmm whatever.

Dia mengambil fail dan terus melakukan kerja yang diarahkan.Setelah hampir 2 jam melakukan kerjanya dia berjaya menyiapkan tapi satu benda sahaja yang belum terlaksana.Fotostat salinan kertas kerja untuk dibentangkan oleh Tengku Faqih selepas waktu makan tengah hari.Hanya tinggal 10 minit sahaja lagi sebelum lunch.

Fathia mencapai fail biru muda itu yang terdapat kertas kerja yang perlu dibuat salinan dan melangkah mendekati pintu.Macam mana aku nak buat salinan kalau mesin fotostat pun dia tak tahu kat mana.

Fathia menjenguk sedikit ke dalam bilik Tengku Faqih.Lelaki itu khusyuk menyelesaikan tugasnya di komputer.Nak tanya ke tak nak ni?Tapi kalau tak tanya nanti dia marah pulaktak siap kerja.Haish tanya jelah.

Fathia berjalan berhati-hati ke arah bilik Tengku Faqih.Dengan menahan debar dia mengetuk perlahan pint bilik.

"Masuk!"Tengku Faqih mengarah dengan suara serius.Kecut perut Fathia mendengar suara jejaka tampan itu.Tanpa berlengah dia membuka pintu bilik.