BAB 27

"Bro,jomlah kluar lunch.Dah 1.05 ni.Kita sambung lepas ni."Faqih mengajak.Haiqal tersenyum lalu mengangguk.

Mereka melangkah keluar dengan memakai cermin mata hitam.Huihh,bapak beb handasome.Staf-staf yang baru ingin keluar memerhatikan mereka.

"Waaahh,gila! Macam modellah diorang ni.Ciptaan Allah memang hebat.Fuhh,bapak arh!"Melambung-lambung pujian dari staf-staf syarikat FA Compony and Properties.

Fathia dan Hani yang baru sahaja ingin melangkah kearah restoran di hadapan pejabat yang menjadi lokasi makan tengahhari mereka terhenti.Mereka menoleh apabila terdengar bisikan dari pekerja syarikat ini.

"Patutlah orang duk puji pun.Macam model dunia aja aku tengok diorang."Fathia berkata.Hani tersengih.

"Hmm,handsome aja diorang ni.Untung kau dapat salah sorang tu."Hani tersenyum sinis.Fathia menjeling.

"Ergh,dah lah.Untung pulak dah!Aku ni weekend ni kene pergi butik pengantin.Tinggal 2 minggu aja lagi before wedding ni.Stress!"Fathia terjerit kecil.

Hani ketawa.Haiqal yang sedari tadi lagi memerhati gelagat dua sahabat itu tersenyum.Hani you are so beautiful.Dijelingnya Faqih disisi.

"Weyh,jangan tengok lama-lama kang meleleh pulak air liur tu."Haiqal menyakat Faqih.Terkedu Faqih seketika.

"Ishh,aku tak pandang dia pun.Tak adanya nak meleleh!"Faqih menafikan.Masih ingin menjaga ego lelakinya.

"Habistu kau? Tersenyum-senyum macm org ada sindrom down aja ni dah kenapa?"Faqih senyum mengejek.

"Hai,senyum pun tak boleh."Haiqal menjeling.Faqih ketawa.Haish mamat ni! Agak-agak argh bro!

"Dahlah jom pergi makan.Diorang pun dah disappeared dahtu."Haiqal mengalih topik.Faqih tersenyum.

"Jom."Mereka melangkah keluar dari FA Compony and Properties.
~~~~~~~~~~~~~~~
"Thia,kau tak rasa ke yang mamat kat sebelah Tengku tu handsome?"Hani tiba-tiba menyoal ketika dia dan Fathia menjamu selera.

"Hmm,handsomelah jugak."Fathia tersenyum memandang temannya itu.

"Alah,jugak kau kat belakang! Tahulah dia tu kurang handsome sikit dalam 4% dari bakal suami kau tu!"Hani mencebik.

Fathia yang sedang minum air laici bandung itu tersedak.Mana taknya,tetiba keluar pasal bakal suami.Ada jugak yang kena sekeh hari ni.

"Ishh,apa kau ni!"Fathia memasamkan wajah.Hani tergelak.Syok dapat kenakan minah ni!Ujar Hani dalam hati.

"Betul apa.Tapi bagi aku dia handsome.Hmm,untung lah siapa dapat dia."Hani mengeluh.

Hehe,emo lebih kau Hani.Sempat Fathia mengata dalam hati.

"Kau dah tersuka dekt dia ke?"Fathia tersenyum sinis.Hani terkejut.

"Apa kau merepek ni?! Kenal pun tidak nak tersuka bagai.Tempah mautlah tu!"Hani mengelatkan wajah.

"Huhu,mana tahu! Kau ni bukan boleh percaya."Fathia tersengih.Hani hanya menjeling sekilas.

"Dahlah.Jom balik office!"Hani bangun sambil menyangkutkan beg silang jenama Chanel bewarna merahnya itu ke bahu.

"Aiwah,laju nak balik!Tak sabar nak jumpa mamat tu ke?"Fathia menyakat.Makin kelat wajah Hani.Terus dicubitnya lengan Fathia.

"Ishh,sakitlah!"Fathia mengerutkan muka sambil menggosok lengannya yang dicubit itu.Hani menjelirkan lidah.

Kemudian mereka beriringan berjalan ke pejabat yang terletak di seberang jalab sahaja.