BAB 40

1 minggu kemudian...

"Thia,kau ok tak ni?"Tanya Hani sedikit gusar melihat rakannya itu senyap sahaja.Pada pgi ini Hani dan dia akan menjemput Haiqal dan Faqih di KLIA.

"Aku ok Ni.Cuma,aku..."Hani terlebih dahulu mecelah.

"Cuma kau takut,Faqih tak leh maafkan kau sebab kau tak angkat fon dia?Come on Thia!Dia bukan budak-budk.Dia akn fhm kau!"Hani meyakinkan sahabatnya.

"Hmm.ok"Kata Fathia.Dia menghembus nafas.Hani memakir kereta Audinya berdekatab denga pintu masuk.

"Dah jom keluar."Ajak Hani sambil mengheret sahabatnya itu.

"Hani!"Panggil Haiqal apabila ternampak kekasihnya mendekati.

"Haiqal."Hani tersenyum.Fathia ikut tersenyum memandang sahabatnya yang sedang dilamun cinta.

Tapi hanya seketika sebelum matanya matanya melilau mencari suaminya.

"Ermm Qal.Faqih mana?"Hani bertanya.Macam tahu-tahu sahaja temannya itu mencari Faqih.
Haiqal berpaling kearah Fathia yang sedia menanti jawapan.

"Eh,Faqih tak call you ke?Dia hantar urgent file dekat Penang.Lepas aja sampai dari Singapore terus dia naik flight ke Penang."Ujar Haiqal.

Fathia kecewa.Niat mahu bertemu suaminya hancur!

"Eh,you jangan lah risau.Nanti dia sampailah.Jomlah kita balik."Ajak Haiqal mengubah topik apabila ternampak muka murung Fathia.
~~~~~~~~~~~~~~~
Faqih mengeluh.Penat!Tepat pukul 7.30 pagi tadu dia tiba di KLIA dari Singapura kemudian 9.30 pagi pula dia berangkat ke Penang.

Dokumen penting dari Singapura itu dihantar kepada Tuan Zaid untuk disemak.Sekarang sudah pukul 7.30 malam.

Dia tiba dirumahnya.Gelap.Fathia tak ada ke?Faqih berteka teki tapi dia melangkah ke dalam rumah.

Tingkat bawah gelap.Dia tidak menghiraukan apa-apa.Dia terlalu penat.Dia naik kebiliknya.Kosong.Mungkin isterinya balik ke rumah ibu mertuanya agaknya.

Dia masuk ke dalam bilik air selepas mencapai tuala.Selepas siap berpakaian dia keluar dari bilik air.

Dan agak mengejutkam dia adalah pintu balkoni bilik terbuka.Aih,ada pencuri ke?Dia menghampiri balkoni dan terkejut melihat susuk tubuh...

"Leesya?"Tanya Faqih tergamam.Fathia yang sedang memandang keluar menoleh.Senyuman terukir dibibir apabila terpandangkan wajah tampan yang sudah seminggu dia merindui.

"Abang..."Panggilnya dengan mata berkaca
Faqih tak menjawab masih terkejut dengan kehadiran isterinya.

Fathia meluru memeluk suaminya.Ah,rasa berdosa kepada suaminya kerana tidak menjawab panggilan

"Abang.Leesya...Leesya minta maaf.Leesya. patutnya dengar dulu penjelasan abang.Patutnya Leesya jawab call abang."Fathia menangis teresak-esak di dada suaminya.

"Leesya..."Panggil Faqih lembut.Fathia mengangkat wajah.

"Like i told you before,only you sayang.Abang sayang Leesya sorang not anyone else.Pasal di hospital tu,abang tahu sayang dengar.Abang cakap No,abang hanya anggap Emylia tak lebih dari adik.Abang cakap tak pyh suruh kami kahwin.Abang boleh tolong bawa Emylia ke pusat rawatan.Dan diorang faham.Terang Faqih panjang lebar.

"Abang,leesya minta maaf!"Fathia kembali memeluk suaminya.Faqih membalas.

"It's okay sayang."Kata Faqih.Kemudian pelukan dileraikan.

"Abang,Leesya nak share somting ni."Kata Fathia sambil tersenyum.Terangkat kening Faqih.

"Apa dia?"Soalnya.Fathia tersenyum meraih tangan suaminya lalu diletakkan diatas perutnya.Faqih tergamam.

"We're going to have a baby?"Soalnya terkejut.Fathia mengangguk.

"3 minggu."Tambah Fathia.Faqih tersenyum bahagia.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2 tahun kemudian...

"Heii,Sha,don't do that sayang."Pujuk Fathia lembut memandang anak gadisnya itu.

"Sobby ma!"Ucap nya pelat.Tergelak Fathia yang mendengar.Tengku Felisha Arina binti Tengku Faqih Aiman,sedikit pelat.

Alhamdulillah,sudah 2tahun umurnya.Itulah anaknya yang sulung.Yang kedua?Entah mana pulak.menghilang dengan papa dia tu.

Tok...tok...tok
Pintu bilik diketuk.Fathia menoleh dan melihat suaminya masuk kedalam bilik dengan mendukung anak bujangnya itu,Tengku Firaz Arham.

"Hey,sayang."Sapa Faqih lembut.Fathia tersenyum.Firaz mula menggapai tangannya ke arah mamanya itu.

Faqih duduk disebelah isterinya.Firaz dihulurkan kepada isterinya mana kala Felisha naik ke pangkuan papanya.

"Heii,dah besar pun duduk atas riba papa lagi."Usik Fathia pada anak gadisnya.

"Biarlah.Lagipun,Sha nak duduk ngan papa."Balas Faqih sambil tersengih.

Pintu bilik.dibuka...

"Thia!"Panggil Hani sambil memeluk sahabatnya itu.Fathia membalas.Haiqal hanya menurut isterinya.

Ya,Hani dan Haiqal selamat berkahwin dan dikurniakan cahaya mata perempuan.

"Hani.Eh,mana Yuni?"Tanya Fathia tentang Tengku Ayuni binti Tengku Haiqal Iskandar.Anak Hani dan Haiqal.

"Ada dengan mama kau."Jawab Hani.

"Oh."Fathia tersengih.Mamanya memang suka snagat dengan bayi.

"Hai,Sha,Firaz!"Tegur Hani kepada anak temannya itu.

"Sayang come salam aunty and uncle!"Suruh Fathia.Mereka bersalaman.

"Comel betul!"Kata Hani sambil mencubit lembut pipi Firaz.

Haiqal dan Faqih rancak berborak.

"Kau happy?"Tanya Hani.Fathia tersenyum.

"Lebih dari tu."Jawabnya sambil.memandang ke arah suaminya.

Itulah dulu bosnya yang sangat garang,panas baran dan macam-macam lagi!Tapi sekrang dialah orang yang paling Fathia sayang.

Betullah orang kata.Lama-lama benci sekarang suka.Setiap kali bersama dengan Faqih sedikt demi sedikit cinta terukir dihatinya.

~Tamat~

P/S:Tajuk novel yang baru.Author tulis kat komen!Jom.kita membaca!Thanks alof for read this book.And please also read my new novel.Luv u guys! ^_^

~_• IZZA HAMID!!!