bab 1

kring..kring..

jam sudah menunjukkan pukul 7:30, nampaknya terpaksa lah aku bangun sebelum bibik membebel..memang aku suka bangun awal 30 min sebab baru lah awet cun ..tepat kol 8 ..

knock..knock..
" bibik lah tu"desis hati aku
"cik puan.."bibik
" saya dah siap .." balas aku
" baik " bibik

di meja makan
" selamt pagi sayang" kata papa
" selamat pagi" denagn muka yang penuh berseri
" aik..segar semacam jek anak mama nie" balas mama pelik
" mana ada" balas aku sambil terseyum
" ma..abg gi dulu lambat dah nie!" balas abang aku yang tergesa - gesa
" faz nie sarapan dulu"kata mama
" faz lupa yg hari nie ade kuliah sorry ma..aslm"
"wslm" balas kami


ehhh jap jap ...kenapa aku tak pergi sekali nagn abang aku ..adoiii farah kau kenapa hari nie jadi senget semacam..ha aku ade idea untuk mengelakkan dari membawa kereta sendiri..papa

" papa.." kata aku
" kamu bawa kereta sendiri ..tak de papa papa.
"balas papa..ciss macm tau tau jek
" ala.."balas aku sedih
" okay lah adik pergi dulu aslm.."
"wslm" balas mama dan papa



sampai di university

Walaupun aku nak jadi polis aku tetap nak ambik izajah dulu baru lah dapat kerja berpangkat..hehe lagi pon aku mals nak kerja awal rehat rehat lah dulu..

" aslm" kata seseorang
" wslm, lah qihah " balas aku..
ini sahabat aku namanya nur faqihah bt Ramli..walaupun nama kami nak sama tapi perangai sangat sangat berbeza..mana tak nye dia lemah lembut aku ganas..dia cerewet bab makanan aku asal kenyang beza weiii..tapi perbezaan tu lah membuat kami rapat ..
" aslm..far "
aku kenal suara tu..
"wslm lah naj"balas aku
ini muhd najmi bin azlan sahabat a.k.a buah hati jatuh ke bumi cewahh ..cinta kitaorang nie tak macm dalam drama yang sweet sana sweet sini..cinta kami nie lain citer jap baik jap gaduh jap sayang macm macm lah tapikan dia punya minat sama denagn aku so kadang kadang serasi haha..
" emm ..mana abang faz?" tanya aku
" ooo faz, tu belakang awak yang ready nak terkejutkan awak dalam masa 5 saat lagi" balas najmi denagn panjang lebarnya..
aku pon pusing denagn muka bosan
" abang..bosan lah pagi pagi dah melatah petang lah pulak " balas aku denagn muka selamba
" alah..kau nie najmi..bukan ape dik abang nie kan kalau tak dengar adik melatah satu hari bosan tau tak lagipon pagi tadi kan abang keluar awal" bebel fazrul
" emm.. dah lah jom balik " bals aku
" jom" balas mereka
fazrul dan najmi berjalan mendahului aku tiba tiba